FAQ

Frequently Asked Questions
Werkt de Siberische Kat bij een kattenallergie?
Is de Neva Masquerade ook hypoallergeen?
Werken jullie met een wachtlijst?
Hebben jullie kittens beschikbaar?
Wat vragen jullie voor een kitten?
Kunnen wij van de vroegcastratie afzien?
Kunnen we langskomen voor een allergietest?
Hoe gaat zo een allergietest?
Werkt de Siberische Kat bij een kattenallergie?

De Siberische kat kan zeker helpen bij een kattenallergie, omdat zij minder FELD-1 aanmaken dan andere rassen – het stofje dat in de meeste gevallen de allergische reactie oproept. Echter helpt het helaas niet altijd en als het wel helpt, soms ook niet voldoende.

Het is dus belangrijk om goed te testen voor de beslissing voor een Siberische kat/kitten gemaakt kan worden. Bij voorbaat bij een cattery die verder kan adviseren en de situatie kan beoordelen – en ook bij de cattery waar je uiteindelijk voor een kitten wilt kiezen. De allergische reactie verschilt namelijk per lijn en per individu.

Is de Neva Masquerade ook hypoallergeen?

De Neva Masquerade is in principe hetzelfde als de Siberische Kat, en dus ook hypoallergeen. Het enige verschil is dat de Neva Masquerade een point kleur heeft en de bijbehorende blauwe ogen, en de Siberische kat is een full color met groene/gele/bruine ogen.

Werken jullie met een wachtlijst?

Wij werken niet met een wachtlijst. In plaats daarvan bieden wij onze kittens via onze nieuwsbrief aan wanneer zij de leeftijd van rond de 5 à 6 weken hebben bereikt. Met die leeftijd kunnen wij ook al veel meer over onze kittens en hun karakters vertellen.

Op hun individuele pagina’s schrijven wij wat wij op dat moment merken aan de kittens en wat voor huisjes wij denken dat het beste bij hen past. Aan de hand van dit advies, en de reacties die wij krijgen, kijken wij wat het beste is voor onze kittens. De mensen die goed in het plaatje passen nodigen wij vervolgens uit om kennis te komen maken met ons en onze kittens en eventueel hun allergie te testen.

Elk nestje en kitten is anders. Zo kan het ene kitten echt niet goed alleen, en de ander niet bij kleine kinderen. Dit vinden wij belangrijk om in de gaten te houden en hier baseren wij onze manier van doen dus ook op.

Hebben jullie kittens beschikbaar?

Op onze pagina Beschikbare Kittens staan al onze op dat moment in de cattery aanwezige kittens – eronder staat ook geschreven of zij beschikbaar zijn of niet.

Zijn er geen kittens beschikbaar of aanwezig, dan kun je onze verdere planning van het jaar zien op de pagina Planning.

Wat vragen jullie voor een kitten?

Wij vragen voor onze kittens 850 euro. Dit is nog exclusief castratiekosten (Al onze kittens verhuizen gecastreerd – de kosten hiervoor zijn 130 euro voor een poesje, en 75 euro voor een katertje) en een reiskostenvergoeding (wij brengen onze kittens zelf naar hun nieuwe huisje). Voor geïnteresseerden over de grens is de rabiësenting ook verplicht, deze kosten komen er dan ook nog apart overheen.

Kunnen wij van de vroegcastratie afzien?

Nee. Wij hebben de beslissing voor vroegcastratie gemaakt in belang van onze kittens. Wij wijken hier dus niet van af.

Kunnen we langskomen voor een allergietest?

Uiteraard zijn mensen welkom om bij ons thuis langs te komen om te zien hoe het gaat tussen onze katten (en eventueel kittens).

Echter, omdat het zoveel tijd in beslag neemt en het wel eens voorkomt dat mensen bij een goed resultaat vervolgens niks meer van zich laten horen, vragen wij 25 euro voor een eerste bezoek als deze plaats vindt wanneer wij geen kittens beschikbaar hebben.

Mocht men allergisch reageren, zullen wij dit bedrag retourneren. Mocht men uiteindelijk een kitten bij ons kiezen, zullen wij dit betaalde bedrag afhalen van de kittenprijs.

Hoe gaat zo een allergietest?

Een “allergietest” bij ons thuis is simpelweg een uurtje, of 2 uurtjes, tussen onze katten zitten en kijken hoe het gaat. Je weet in de meeste gevallen hoe je reageert op andere katten, en dus zou het verschil je snel moeten opvallen.

Hou er wel rekening mee dat de reactie anders kan zijn bij de Siberische Kat dan je normaal gewend bent, en dat ook een lichtere reactie een allergische reactie is.

Als het een lange tijd goed gaat, zullen wij ook wat directer contact toepassen om te kijken hoe dat gaat. Daarna is het afwachten of er thuis geen eventuele verlate reactie komt.

Achteraf hebben wij uiteraard contact en zal ik verder adviseren.

Het is verstandig om eventuele allergie medicatie mee te nemen, mocht er toch een hevige reactie onstaan.

Nog vragen?

Staat jouw antwoord er niet bij, of heb je nog andere vragen? Neem contact met ons op via ons contact formulier!

Menu