Nest I – Imowyn en Ifaen

Share

Naast Ilyas en Ignyah, over wie ik eergisteren schreef, zijn ook onze Imowyn en Ifaen inmiddels (samen) uitgevlogen. In deze blog vertel ik jullie over hen, de verhuizing,en hoe het nu met hun gaat in hun nieuwe huisje!

Maki en Ivar

Onze lieve Imowyn en Ifaen zijn afgelopen zondag, 12 augustus 2018, verhuisd naar het prachtige Nijmegen. En net als Ilyas en Ignyah, hebben ook Imowyn en Ifaen nieuwe roepnamen gekregen.

Imowyn gaat nu door het leven als Maki, en Ifaen heet nu Ivar. Wat aan Ivar’s nieuwe naam leuk is – zijn vader heet Ragnar en is vernoemd naar een personage uit de serie Vikings. De Ragnar in die serie heeft ook een zoontje genaamd Ivar. Toeval?!

Onze schatjes

Maki en Ivar waren 2 kittens waar wij bij ons thuis echt niet omheen konden. Maki was vrijwel altijd bij mij in de buurt. Ze wou constant knuffelen en deed er ook echt alles voor. Als ik bijvoorbeeld achter de computer zat, belangrijke of onbelangrijke dingen te doen, kwam ze altijd over mijn toetsenbord heen gebanjerd en plofte ongegeneerd neer. Als Maki wou knuffelen, wou Maki knuffelen. En zette ik haar dan aan de kant, omdat ik even druk was, kwam ze 3x zo hard weer terug. Heerlijk aanwezig was ze – het is nu dus ook wel heel erg stil in huis zonder mijn kleine lastig-vallertje!

Ivar was onze grote knuffel. Hij moest altijd knuffelen. Waar je ook was, wat je ook deed, hij moest vastgehouden worden en geaaid. Echt goed alleen zijn kon hij niet. Waar al zijn zussen en broers naar buiten scheurden in de ochtend, omdat we de achterdeur open zette, rende hij op ons af voor zijn allereerste knuffel van de dag. Waar de rest druk aan het vechten was om natvoer, kwam hij liever eerst een knuffel halen voor hij ook aan viel. Hij waste ook graag onze haren, en gaf ons ook graag een knuffel ipv wij enkel hem. Ik heb nog nooit zo een knuffelig en verzorgend mannetje tussen mijn kittens gehad – Natuurlijk missen wij al die liefde van Ivar enorm nu hij verhuisd is!

Verhuisdag

Voor we opweg moesten hebben Maki en Ivar ons nog even flink geknuffeld. Ik moest nog wat laatste dingetjes doen op de computer en Maki was natuurlijk weer niet van mijn toetsenbord af te slaan. Ivar moest ook nog zijn tweede knuffel van de dag, en dus waren wij natuurlijk iets te laat vertrokken. Hoe kan je nou nee zeggen tegen die 2 ?!

In de auto deden ze het erg goed. Ze zijn beiden meteen gaan liggen en volgens mij hebben ze zelf eventjes geslapen. Voor ze het wisten waren ze alweer in Nijmegen aangekomen.

Eenmaal in hun nieuwe huisje liepen ze meteen uit hun reismandje en de huiskamer rond. Natuurlijk enorm spannend, maar ook heel erg interessant! Na flink rond te snuffelen en te lopen, vond Maki al snel een leuk speeltje om mee te spelen. En ook al was alles nog wel wat spannend, dat speeltje was te leuk om te negeren!

Beiden deden het erg goed. Toen we eenmaal weer weg gingen was Ivar nog wat terughoudender (Hij had ietsje langer nodig), maar Maki was volgens mij al helemaal op haar plekje!

Hoe gaat het nu?

Inmiddels gaat het prima met de 2, en zijn ze al helemaal op hun plek! Ze trekken veel met elkaar op, spelen graag samen, en gaan ook samen op ontdekking door het hele huis wat ze nu tot hun beschikking hebben! Het buitenverblijf wordt ook gebouwd, en ik weet zeker als die af is dat ze ook daar hun ogen uit zullen kijken! (Ik heb al een preview gehad, en wat wordt hij gaaf!!)

Hun favoriete slaapplekje is inmiddels ook gevonden – mooi in de vensterbank voor het grote raam. En ik neem het ze niet kwalijk, want er is toch niks leukers dan slapen met een mooi uitzicht? En als je dan tussendoor even wakker wordt kan je leuk naar buiten kijken naar al dat moois, voor je weer in slaap valt.

Wij wensen Maki en Ivar enorm veel geluk in hun nieuwe huisje, en hun nieuwe baasjes enorm veel geluk met de twee donderstenen! Wij hopen nog lang en vaak van hen te horen, maar volgensmij gaat dat helemaal goed komen!

Het gaat jullie goed!

Nest I – Ilyas en Ignyah

Share

Door verschillende redenen heb ik helaas geen tijd gehad om blogjes te schrijven over onze afgelopen 2 nesten (Nest I en J). En aangezien de eersten ook alweer zijn uitgevlogen en het niet heel lang meer zal duren tot de rest ook verhuisd is, heb ik besloten om per kitten een individueel blog te schrijven na hun uitvliegen. Zo kunnen wij dit later altijd nog eens terug lezen, en misschien voor onze trouwe lezers ook leuk om te zien hoe het hier met de kittens is gegaan en hoe het in hun nieuwe huisje gaat!

Chef en Tutti

Onze allereerste blog is voor Ilyas en Ignyah, die afgelopen zaterdag, 11 augustus 2018, zijn verhuisd naar het prachtige Amsterdam! Zoals wel vaker, hebben ook Ilyas en Ignyah inmiddels andere namen gekregen, en ik zal hun vanaf nu ook zo noemen.

Ilyas zijn nieuwe naam is Chef, en Ignyah gaat inmiddels door het leven als Tutti.

Chef was echt ons knuffeltje, al werd hij wel ietsje meer zelfstandig naarmate hij ouder werd. Hij kwam graag knuffelen, kon ook echt luid miauwen als hij zijn aandacht niet kreeg, en liep ons de hele dag gezellig achterna. Hij hield wel van spelen, maar heel druk was hij niet. Al kon hij dan weer wel heel goed dingen slopen, daar stond hij hier nog wel het meest om bekend. Zowel tassen van bezoekers als de zak waarin wij plastic verzamelde, waren niet veilig.

Tutti was mijn kleine knuffel, en was hier ook wel bekend als Mini Luna. Ze is zowel in uiterlijk als deels in gedrag sprekend haar moeder. Het enige dat Tutti extra heeft, en waarschijnlijk dus ook geërfd heeft van papa, was haar energie. Tutti kon urenlang rondrennen, was het meest fanatiek als het tot jagen kwam, en viel geregeld al haar broertjes en zusjes lastig. Een echt heldinnetje die voor niets of niemand bang was!

Chef en Tutti in Amsterdam!

De heenreis naar hun nieuwe huisje ging erg goed. Al vond Chef het ietsje minder prettig in de auto, ging ook hij na ongeveer een kwartiertje rustig liggen; hij zocht wel echt steun bij zijn kleine zusje Tutti, maar dat vond Tutti gelukkig helemaal niet erg. Behalve dan die ene keer dat hij besloot met zijn kont op haar gezicht te zitten – dat was een beetje onhandig.

Eenmaal in Amsterdam aangekomen liepen ze meteen uit het mandje en gingen ze op onderzoek uit. Wel konden we al snel zien dat Chef het ietsje spannender vond. Tutti rende na een klein kwartiertje al rond door het huis alsof ze nooit ergens anders gewoond had, maar Chef ging liever achter het gordijn zitten en af en toe om het hoekje kijken naar zijn malle drukke zusje.

Inmiddels gaat het met beide erg goed. Chef is inmiddels helemaal thuis, schrikt nergens meer van, en ook zusje Tutti heeft het erg naar haar zin; al mist ze haar familie nog wel. Maar wij missen haar ook, dus stiekem vinden we dat wel heel schattig. Al hopen we dat ook Tutti snel niet beter meer weet en ze samen gelukkig oud mogen worden!

Naast af en toe een half uur druk spelen, eten ze graag alles wat ze maar voorgeschoteld krijgen (en ze groeien ook erg hard!) en helpen ze hun nieuwe baasjes graag als zij thuis aan het werk (proberen te) zijn.

Bij ons thuis

Chef en Tutti hebben het bij ons erg goed gedaan. We hebben met hun gelukkig niet heel veel rare dingen meegemaakt. Ze zijn twee keer geënt, gecastreerd, en natuurlijk ook gechipt (dit keer tijdens de castratie). De entingen gingen prima, en alleen Chef heeft van de eerste enting last gehad. Hij kreeg last van het ‘Limping Kitten Syndrom’, iets waar ik al wel over gehoord had, maar nog nooit had meegemaakt. Gelukkig was dat met wat pijnstilling redelijk snel onder controle. En de tweede enting heeft hij het ook niet meer gehad.

Ze waren beiden wel enorm aanwezig, en sinds hun zijn uitgevlogen is de stilte in huis erg te merken – ondanks dat we inmiddels nog 7 kittens rond hebben lopen.

Wij wensen Chef en Tutti enorm veel geluk in hun nieuwe huisje, en hun nieuwe baasjes enorm veel geluk met hen! En wij hopen natuurlijk nog vaak van ze te horen, maar volgensmij gaat dat helemaal goed komen!

Het gaat jullie goed!

Nest J – 5 weken oud

Share

Ook de kittens van Emmy zijn inmiddels alweer ruim 5 weken oud – wat gaat dat toch altijd weer snel! In deze blog laat ik jullie graag weten hoe het met de 6ling van Emmy gaat en welke vooruitgangen ze allemaal alweer hebben gemaakt.

Moeilijke tijden

Het gaat enorm goed met de kittens van Emmy, maar dit is enkele weken geleden wel anders geweest. Dit was Emmy’s eerste nestje en 6 kittens is natuurlijk niet niks – zelfs niet voor een moeder met ervaring. Emmy was dan ook ineens overweldigd door alle drukte van de kittens, dat ze er ineens besloot mee op te houden.

Voor ik het wist waren onze kittens niet meer wit, maar geel. Aangezien hun moeder er amper meer was, zijn ze uit zichzelf gaan poepen. Vervolgens hebben ze over elkaar heen gekropen en voor ik het doorhad zaten ze eronder. Emmy vond het ook maar stinken en vond het helemaal niet meer nodig te helpen. Gelukkig hielp Luna wel goed mee, en toen ze weer wat schoner waren wilde Emmy nog wel melk geven. Maar het onderpoepen ging door, en het is dagenlang een enorm gevecht geweest om ervoor te zorgen dat ze genoeg te drinken kregen en ook schoon bleven. Kittenpoep is enorm vettig, dus helemaal goed weg kon ik het helaas niet krijgen – en ze waren ook nog te jong om constant te wassen.

In overleg met de dierenarts hebben wij naar bijna een week besloten om de kittens toch te wassen met speciale shampoo. En dit was gelukkig de ommekeer, nadat ze mooi schoon waren accepteerde Emmy haar kittens weer en heeft ze zich inmiddels ontpopt tot ervaren moederpoes.

Grote broers en zussen

Vanaf 4 weken lagen de kittens van Emmy non-stop bij de kittens van Luna. Alle 11 hebben inmiddels een enorm goede band met elkaar en ondanks dat de kittens van Luna 1.5 week ouder zijn en dus ook zwaarder en groter, merken wij daar niks van. Ze spelen en doen met elkaar wat ze kunnen, en ze drinken ook gewoon waar ze kunnen – of het nu bij Luna of Emmy is maakt ze allemaal niks meer uit!

Vooruitgangen

De kittens van Emmy zijn inmiddels ook oud genoeg voor brokjes, natvoer en de kattenbak. Het eten van natvoer hadden ze snel door, ik hoefde t maar neer te zetten en ze gingen er allemaal los op – op Jolleigh na, die had er een tijdje nog geen zin in.

Omdat de kittens van Luna al aan de brokken zaten, stonden die ook non-stop bij alle 11 in de buurt. De kittens van Emmy hebben heel goed gekeken naar hun grote broers en zussen en aten de brokjes ook een stuk sneller dan wij normaal van kittens gewend zijn.

Helaas waren ze wat minder snel met de kattenbaktraining. Waar wij normaal hoogstens misschien 2 ongelukjes vinden, zijn deze kittens toch wel recordhouder van ongelukjes. Wij hebben naast het onderpoep-moment op jongere leeftijd flink wat poep van ze mogen ruimen. Normaal piepen kittens als ze naar de bak moeten en dan loop je met zo een kitten gewoon even naar het dichtstbijzijnde kittenbakje. Maar deze kittens natuurlijk niet. Je hoort ze eigenlijk sowieso al nooit, en dat is bij hoge nood dus niet anders.

Inmiddels snappen ze het gelukkig wel, en zelfs het klepje van de kattenbak hadden ze binnen 1 dag door.

Karaktertjes

Wat mij het meeste opvalt is de rust die de kittens van Emmy allemaal over zich heen hebben. Je hoort ze amper en ze spelen wel maar rustiger dan wat wij normaal merken. Nu hebben ze ieder natuurlijk wel 10 broers en zussen om mee te spelen, dus dat kan zeker meehelpen.

Wat ons wel opvalt is dat Jovaann echt duidelijk het grote broertje is. Hij loopt vooraan en vind zichzelf meer bij de kittens van Luna horen dan bij de kittens van Emmy. Hij is ook bijna net zo zwaar, dus raar vind ik het niet. Ook is hij wel een lekker stoer en relaxed ventje die het ook geen probleem vind als je hem oppakt. Jhyleanne is t kleine onderdeurtje, lekker eigenwijs en ook de kleinste van het stel. Jolleigh is voor een poesje enorm rustig en neemt lekker haar tijd met het ontwikkelen en ontdekken. Jaysea is een klein uitdagertje, maar ook redelijk rustig net als haar zusje. Ze komt graag bij je in de buurt. Jessalynn is de drukste van het stel, en loopt je het liefst de hele dag achterna. Ze is dol op aandacht en is erg aanwezig. En als laatste is Joachim, echt een lief reusje. Hij is een grote jongen, maar zal geen vlieg kwaad doen.

Het waren voor ons met onze 6ling dus toch wel erg drukke tijden de afgelopen weken. Gelukkig gaat inmiddels alles goed met ze, en zijn ze ook oud genoeg voor bezoek. Wij sturen dus ook heel snel de nieuwsbrief rond met dat de kittens (van beide nesten) beschikbaar komen! Wij hopen van jullie te horen!

Nest I – 5 weken oud

Share

De kittens van onze Luna zijn inmiddels 5 weken oud! Er is een hoop gebeurd de afgelopen weken, en dan voornamelijk qua ontwikkeling. In deze blog vertel ik jullie graag hierover! (De foto’s in deze blog zijn overigens van vorige week).

Kittens – gegroeid

Het gaat enorm goed met de kittens van Luna. Ze groeien als kool en zijn nu, met 5 weekjes oud, al tussen de 594 en 650 gram. Super gewichten voor zulke kleintjes! Nu de kittens van Emmy (Ons J nest) ook beneden bij de kittens van Luna liggen, zie je duidelijk de verschillen tussen kittens van 3 week en kittens van 5. Qua spelen zijn ze dan ook al een niveau verder, maar gelukkig passen ze zich goed aan aan de kleintjes van Emmy en spelen zo voorzichtig als ze kunnen. De kleintjes zijn ook totaal niet bang van hun 5 grote broers en zussen en spelen net zo hard weer met hun. Te schattig!

Alle 5 hebben inmiddels ook het natvoer en de brokjes gevonden. Van kip willen ze eigenlijk weinig hebben, maar vis eten ze met smaak. Ook leggen ze nog geregeld aan bij Emmy, want Luna vind dat ze oud en wijs genoeg zijn om voornamelijk normaal kattenvoer te eten – heel af en toe mogen ze bij haar nog een slokje. Wat dan wel weer lief is – Luna komt geregend luid-miauwend aangerend met een speeltje in haar bek als “prooi” voor haar kittens om te eten. Hun reageren er echter niet op, maar die van Emmy wel. Zo voelt Luna zich toch nog een moedertje, maar dan op haar eigen manier.

Kittens – vrijheid

De kittenren was al snel na het vorige blogje neergezet voor de kittens van Luna. Ze waggelden al snel door de bevallingskist en hun hoofdjes hingen geregeld over de rand. Het duurde niet lang of ze lagen al geregeld in de kittenren. Omdat het met Emmy even wat moeizamer ging zijn haar kittens naar beneden verhuist – in de bevallingskist van de kittens van Luna – en de kittens van Luna in de kittenren. Ze zijn geregeld op bezoek gegaan bij de kittens van Emmy, en dan vooral Ignyah die groot fan was van de kleintjes en nog altijd is.

De huiskamer hebben ze inmiddels ook ontdekt, en sinds gisteravond zijn ze alle 5 al een keer ontsnapt uit de kittenren wanneer hij dicht zit. Ik ga hun dus echt niet meer in de kittenren houden.

Ze vinden het heerlijk in de huiskamer en slapen geregend in de krabton of op de bank. Ook kruipen ze bij ons op schoot zodra ze kunnen en spinnen ze als je ze al aankijkt. Wat een heerlijk stel!

Kittens – kattenbaktraining

Helemaal goed gaat het nog niet, maar allemaal snappen ze inmiddels waar die bak met rare korrels voor is. Niet om te eten, nee, maar om op te plassen en poepen. Ignyah, onze slimme kleine meid, snapte het als eerste. De rest volgden iets later, maar inmiddels poepen en plassen ze allemaal zelf. Heel af en toe nog een ongelukje, maar dat kan ik ze wel vergeten 😉

Oh, en gister vond Idryss het leuk om naast het kittenbakje te plassen ,terwijl ik hem er net op had gezet! Ik tilde hem nog op om hem terug te zetten, maar terwijl hij relaxed in mijn hand hing bleef hij gewoon lekker doorplassen. Oh vent – het is dat je zo aandoenlijk bent. Jullie snappen vast dat mijn wasmachine overuren maakt de laatste paar weken 😉

Kittens – karaktertjes

Er zijn duidelijk verschillen te zien tussen onze 5ling. Zo is Imowyn ons kleine speelse knuffeltje. Ze ligt graag bij je op schoot, komt je achterna gerend om met je te spelen, maar kan ook heerlijk spinnend bij je in je armen hangen. Ilyas is ons luie knuffeltje, hij ligt het liefst bij mijn vriend op schoot te slapen, en als hij aan het werk is, ligt hij vrijwel 20 uur per dag te snurken op de bank. Ignyah is ons slimme onderdeurtje, ze is de kleinste van het stel maar wel haantje de voorste! Ze snapt alles het eerste, wil alles maar zien en is echt nergens bang voor. Ifaen is nog niet echt klaar om op te groeien – hij ligt graag bij zijn mama en Emmy, en wil ook liever niet te lang zonder mij zijn. Hij kan ook wat beter op zichzelf spelen dan de rest. Idryss is ons vechtersbaasje – hij ligt de hele dag te rollen met alles en iedereen en kan heerlijk urenlang achter elkaar spelen. Lekker spelen en klimmen – dan is Idryss op zijn vrolijkst!

Tot zo ver de blog van deze week. Wij hebben besloten om de kittens van Luna en Emmy tegelijk beschikbaar te stellen – nog heel eventjes geduld dus! Wij wachten tot de kittens van Emmy minimaal 5 weken oud zijn. Tot snel!

Nest J – 2 weken oud

Share

Jeetje wat vliegt de tijd. Onze 6ling is alweer 2 weken oud, en in deze blog vertel ik jullie graag hoe het inmiddels met hen gaat!

Wat zijn wij ontzettend trots op onze Emmy en haar prachtige 6ling! Voor het eerst moeder zijn is niet niks, en dan meteen met 6 beginnen was zelfs voor Emmy even schrikken. 6 kleine bolletjes waar je ineens over moet waken en voor moet zorgen.

Emmy heeft het ons de eerste week dan ook extra moeilijk gemaakt. Ze is beneden onder mijn bureau bevallen; Onze Luna ligt met haar 5 kittens van het I nest ook in de kamer beneden, maar ineen andere hoek. Nu zijn Luna’s kittens best wel een luidruchtig stel, en dus kwamen Emmy’s moedergevoelens telkens om de hoek kijken als Luna’s kittens aan het piepen waren. Ze ging er op den duur zelfs met 1 van Luna’s kittens vandoor – wat Luna natuurlijk niet goed vond!

En dus, midden in de nacht, hebben we Emmy naar een apart kamertje verhuist. Goh, dat was toch wel spannend vond Emmy. Niet ideaal, maar voor ons leek dit het veiligst voor alle kittens. Omdat Emmy niet helemaal op haar plaats was, heeft ze dagenlang d’r kittens begraven. Eerst onder een heel dik deken – maar per keer heb ik het dekentje vervangen en dunner gemaakt zodat ze ook daaronder nog konden ademen.

En toen kwam ik op dag 4 d’r kamer binnen en vond ik een lege doos. Alle kittens weg. In alle paniek op zoek gegaan en gevonden onder de bank. 6 spartelende kittens op de koude vloer. Na een flinke verbouwing daar ook een deken onder gelegd en langzaamaan begon Emmy zich op haar gemak te voelen.

Op nog 1 klein akkefietje na dan, toen ze luid miauwend en in paniek de kamer in kwam en ik haar naar boven moest volgen. 2 kittens, weg! Lagen ze ver onder de deken verstopt. Emmy heeft daar een hoop van geleerd, want ze heeft daarna nooit meer een kitten verlegt of begraven haha.

Inmiddels is ze weer beneden, en liggen haar kittens vlak bij die van Luna. Emmy helemaal op d’r gemak, en d’r kittens doen het dan ook uitstekend! Geboren met een gewicht van 108, 94, 104, 92, 110 en 106 gram wegen ze nu 310, 264, 308, 274, 310 en 298 gram. Supergoed dus! Heel af en toe heeft ze ook even 7 kittens, want kleine Ignyah van Luna is helemaal gek op haar 6 kleine broertjes en zusjes en kruipt erbij zodra ze kan!

Qua kleuren durf ik het nog niet helemaal te zeggen, maar mijn voorspelling is dat alle 6 point tabby zijn, waarvan 3 blue en 3 seal. 2 zonder wit en 4 met wit. En dan kunnen ze nog silver hebben. De kleuren houden jullie dus nog tegoed van me.

Pas 2 weken en toch al zoveel meegemaakt. Op naar de volgende blog vol met spannende avonturen. Tot dan!

Nest I – 2 weken oud

Share

Wat gaat de tijd weer snel! De kittens van onze Luna zijn inmiddels 2 weken oud, en in deze blog vertel ik jullie graag hoe het tot nu toe met ze gaat!

Om een lang verhaal kort te maken; het gaat enorm goed met de kittens! Ze worden al echte katjes. Hun oogjes zijn al bijna een week open en ook hun oortjes werken goed. Ik hoef maar tegen ze te praten en ze praten gezellig tegen me terug. Ze vinden de wereld maar al te interessant. Geregeld hangt er al een hoofdje over de rand van de bevallingskist, en ik denk dat we snel de kittenren erbij mogen halen. Grappig idee dat ze over ongeveer een week alweer hun eerste stapjes in de huiskamer gaan zetten!

Ze groeien ook enorm goed. Waar ze bij de geboorte 104, 108, 100, 108 en 102 gram waren, zijn ze inmiddels alweer 314, 324, 304, 302 en 354 gram! Heerlijk dikke kittens – vooral die laatste blijft me verbazen 😉

Ik ben ook vrijwel zeker over de kleurtjes van onze kittens. Er is nog lichte twijfel over Blue of Seal bij enkelen, en het silver/smoke is nog niet goed te zien, maar voor nu hou ik het op:
Imowyn – Seal Tortie (Smoke) Point White
Ilyas – Seal (Silver) Tabby Point Bicolor
Ignyah – Blue Tortie (Silver) Tabby Point White
Ifaen – Blue Smoke Point White
Idryss – Seal Smoke Point White

Imowyn heeft zich ontpopt tot prinsesje. Ze krijgt altijd haar zin en kan een enorm grote mond opzetten als iets niet meezit. Ilyas is een echt mama’s kindje; hij wil het liefst de hele dag tegen zijn mama aan liggen en schreeuwt het hardste van allemaal als Luna even een ommetje aan het maken is. Ignyah is ons lieve popje. Je hoort haar vrijwel nooit en ze kan een enorm lief gezichtje opzetten als je tegen haar praat. Ifaen is een heerlijk relaxed ventje. Hij vind alles prima, je kan mat hem rondlopen zolang je wilt, en miauwen doet hij amper – en wanneer hij dit wel doet, hoor je het ook amper! En als laatste onze Idryss, Idryss is de jongste van het nest, maar hij doet zich voor als grote broer. Hij is natuurlijk ook de zwaarste, dus ik snap wel dat hij voelt alsof hij over zijn broertjes en zusjes moet waken.

Tot zover de blog. Ik hoop dat jullie genoten hebben van het verhaaltje en alle mooie foto’s van deze week (wat waren ze weer geweldig goede fotomodelletjes!). Tot de volgende update!

Nest J – Geboren

Share

Precies op haar uitgerekende dag beviel Emmy van maar liefs 6 prachtige kittens! Een enorme verrassing voor ons, want ze was helemaal niet zo dik. In deze blog stellen wij hun graag aan jullie voor!

Inmiddels zijn ze alweer 3 dagen oud, maar omdat Emmy erg onrustig was hebben we even gewacht met het foto’s maken en het schrijven van de blog. Inmiddels begint Emmy gelukkig wat relaxter te worden en te wennen aan voor het eerst moeder zijn!

De hele nacht voor de bevalling was ze al wat onrustig. Ze kwam veel knuffels halen, en we moesten haar telkens volgen, maar vervolgens keek ze me vragend aan waarom ik haar volgde en ging weer haar eigen weg.

Om 9 uur ‘s ochtends op 11 mei vond ze echter dat ik niet meer bij haar weg mocht en ben ik bij haar gaan zitten. Ze lag lekker in 1 van onze gemaakte bevallingsdozen en begroef zichzelf onder de dekens zodat ze zich wat meer op d’r gemak voelde.

Om 10 uur zag ik de eerste wee, en na een enkele keer persen was daar ineens al nummer 1. Veel sneller dan ik normaal van mijn poezen gewend ben. In een rap tempo volgden er nog 2, waarna een korte pauze. Ik dacht dat ze klaar was, maar ineens begon ze weer te persen en slechts 2 uur en 7 minuten na haar allereerste wee was Emmy de trotse moeder van maar liefs 6 kittens! Bij deze stellen wij graag aan jullie voor:

♂ Lumica’s Jovaann, geboren om 10:21, 108 gram
Neva Masquerade

♀ Lumica’s Jhyleanne, geboren om 10:29, 94 gram
Neva Masquerade

♀ Lumica’s Jolleigh, geboren om 10:48, 104 gram
Neva Masquerade

♀ Lumica’s Jaysea, geboren om 11:06, 92 gram
Neva Masquerade

♀ Lumica’s Jessalynn, geboren om 11:55, 110 gram
Neva Masquerade

♂ Lumica’s Joachim, geboren om 12:07, 106 gram
Neva Masquerade

Wij hopen dat jullie weer zin hebben in alle mooie foto’s en blogs die wij de aankomende weken weer gaan plaatsen. Een nieuw nest met nieuwe avonturen, wij hebben er enorm veel zin in! En we vinden het ook enorm leuk dat wij dit weer met jullie allemaal kunnen delen.

Zoals jullie van ons gewend zijn, hebben alle kittens inmiddels hun individuele pagina’s gekregen (waar meer informatie en foto’s zijn te vinden) en ook zijn ze toegevoegd aan de lijst bij ‘Beschikbare Kittens‘. Door daar op hun foto te klikken kom je op hun desbetreffende pagina met meer informatie en foto’s terecht.

Als er nog vragen zijn, kunnen jullie ons altijd bereiken via het contact formulier.

Tot snel!

Nest I – Geboren

Share

Luna heeft ons eventjes laten wachten (ze gaf al dagen tekenen dat ze op het punt van bevallen stond), maar mooi op haar uitgerekende dag is ze bevallen van een prachtige 5ling! In deze korte blog stel ik ze graag even aan jullie voor.

Al vanaf dinsdag 24 april begon het te rommelen. Luna was onrustig, moest veel aandacht, miauwde flink (iets wat ze normaal nooit doet), met het gevolg dat ik ook onrustig was. 24 april was wel erg vroeg om te bevallen, het is beter dat een kat rond dag 65 bevalt, dan dag 60.

Gelukkig waren de zorgen om niks en heeft Luna het netjes volgehouden tot zondag 29 april, al voelde ze zich dus wel al ruim een week wat ongemakkelijk. Ze at ook al niet heel veel meer, dus helemaal op en top de bevalling in ging ze niet.

De nacht voor haar bevalling had ze al de halve nacht bij ons op bed geslapen – ook alweer iets wat ze normaal niet doet. Toen wij ‘s ochtends opstonden rende ze al vrolijk voor mij uit naar een bevallingsplekje, en was het afwachten tot het zou beginnen.

Heel even dacht ik dat ze me weer voor de gek hield, maar om 1 uur heb ik haar eerste sterke wee gezien. Het was begonnen!

Een zware bevalling was het wel. Het eerste kitten werd pas een kleine 2 uur later geboren, en Luna was al duidelijk helemaal op. Hoewel ze bij de eerste 2 kittens nog wel haar best deed, reageerde ze totaal niet op kitten nummer 3. Met wat hulp lag ook zij snel bij haar mama te drinken, en de laatste 2 volgden na een korte pauze. Ook bij hen heb ik Luna wat moeten helpen.

Na ruim 5 uur was Luna gelukkig eindelijk klaar en lag ze tevreden en trots melk te geven aan haar prachtige babies. Bij deze stellen wij aan jullie voor:

♀ Lumica’s Imowyn, geboren om 14:50, 104 gram
Neva Masquerade

♂ Lumica’s Ilyas, geboren om 16:09, 108 gram
Neva Masquerade

♀ Lumica’s Ignyah, geboren om 16:35, 100 gram
Neva Masquerade

♂ Lumica’s Ifaen, geboren om 17:43, 108 gram
Neva Masquerade

♂ Lumica’s Idryss, geboren om 18:02, 102 gram
Neva Masquerade

Wij hopen dat jullie weer zin hebben in alle mooie foto’s en blogs die wij de aankomende weken weer gaan plaatsen. Een nieuw nest met nieuwe avonturen, wij hebben er enorm veel zin in! En we vinden het ook enorm leuk dat wij dit weer met jullie allemaal kunnen delen.

Zoals jullie van ons gewend zijn, hebben alle kittens inmiddels hun individuele pagina’s gekregen (waar meer informatie en foto’s zijn te vinden) en ook zijn ze toegevoegd aan de lijst bij ‘Beschikbare Kittens‘. Door daar op hun foto te klikken kom je op hun desbetreffende pagina met meer informatie en foto’s terecht.

Als er nog vragen zijn, kunnen jullie ons altijd bereiken via het contact formulier.

Tot snel!

Nest I & Nest J – Verwacht!

Share

Het is eventjes stil geweest vanaf onze kant, maar dat was omdat ik eerst de volle 100% zekerheid wou hebben voor ik jullie op de hoogte bracht. Inmiddels is die zekerheid er en kan ik jullie met veel liefde mededelen: Wij verwachten weer kittens!

+

En wat voor kittens 😉 Onze eerste verwachte combinatie is de combinatie Luna en Ragnar. Dit is een herhaling van de combinatie vorig jaar van ons G nestje, wie inmiddels alweer 1 jaar zijn en prachtig zijn uitgegroeid! Luna is uitgerekend rond 29 april, dus het schiet al op. Spannend!

+

En voor de verandering is er ook eens een tweede combinatie verwacht. Helaas kon Emmy niet langer meer wachten en hebben wij moeten besloten haar ietsje eerder te dekken dan wij hadden gepland. Maar zeker niet minder welkom, de kittens van onze Emmy en Ragnar! Emmy is uitgerekend rond 11 mei. Haar eerste nestje, dus voor ons ook extra spannend!

Met beide aankomende moeders gaat het erg goed. Erg knuffelig, nog gezelliger dan normaal, en beiden ook al een buikje; die van Luna aanzienlijk groter dan die van Emmy. Beide combinaties zullen enkel neva kittens geven. De verwachte kleurtjes van beide combinaties zijn te vinden in onze Planning.

Nest H – 8 weken oud

Share

Wat een raar idee dat er nu alweer 8 weken voorbij zijn gegaan sinds de geboorte van onze drieling! In deze blog vertel ik jullie graag over de afgelopen tijd, hun avonturen, en hun grote vooruitgangen!

Kittens – Extra informatie en advies

De kittens zijn inmiddels weer oud genoeg om bezoek te ontvangen en zoals altijd hebben wij hun persoonlijk pagina weer geüpdate met nieuwe foto’s en extra informatie over de kittens plus een advies over wat voor huisje we voor elk kitten zoeken. Deze laatste update wil ik graag met jullie ook in deze blog delen, omdat het goed de huidige karakters van de kittens omschrijft:

Hope – Hope is een echt mama’s kindje. En dan niet perse naar moeder Tina toe, maar wel enorm naar mij. Hij zit graag bij me in de buurt, kan uren op schoot spelen met mijn trui, en voelt zich ook het veiligst bij mij als zijn “mama”. Vreemden vind hij een beetje spannend, maar zodra hij je goed kent, zal hij jouw allerbeste vriend zijn. Wij zoeken voor Hope een huisje zonder andere huisdieren en zonder kleine kinderen. Een huisje waar hij rustig kan wennen en lekker zichzelf kan zijn, en het liefst ook het grootste deel van de dag bij zijn ‘mama’ of ‘papa’ op schoot kan hangen.

Hero – Onze Hero is een echt speels mannetje, die wel van een uitdaging houdt. Het liefst rent hij de hele dag vrolijk door het huis, speelt met alles wat maar los en vast zit (inclusief handen en voeten) en kan met 1 blik elk mensenhart veroveren. Hero weet heel goed dat hij een lief, klein, schattig kitten is, en zal dit ook gebruiken om te krijgen wat hij wil. Hero kan goed op zichzelf spelen, maar het liefst speelt hij toch met zijn broertjes. Voor Hero zoeken wij een huisje waar hij niet te lang alleen zal zitten, en het liefst een huisje waar al een katje aanwezig is, of waar hij heen kan met een broertje. Een huisje waar hij zijn energie kwijt kan (die heeft hij voor 10) en zijn charmes kan gebruiken.


Hunter – Hunter is een lekker rustig ventje, met af en toe een druk speeluurtje (of 5). Hij kan helemaal opgaan in zijn spel en vergeet dan ook letterlijk alles en iedereen om hem heen. Hij valt geregeld van de bank of van de trap, gewoon omdat hij met iets anders bezig is en als een blind kipje door het huis rent. Hunter kan echt niet zonder zijn broertjes, en je kan de liefde van zijn kant uit naar zijn broertjes en mama Tina duidelijk voelen. Knuffelen vind Hunter ook heel fijn, maar hij wordt al snel afgeleid door die leuke speelgoedhanden en vergeet dan al snel weer dat het nu knuffeltijd was en dat hij langzaam in slaap aan het vallen was. Voor Hunter zoeken wij een huisje waar hij in de toekomst lekker kan vensterbank-/bankhangen, en waar hij mogelijk met een broertje heen kan verhuizen.

Hero en Hunter staan inmiddels in optie en zullen snel gereserveerd worden (En ze zullen heerlijk samen blijven!). Voor Hope zoeken we nog een huisje.

Kittens – Vooruitgangen


De kittens hebben enorme sprongen gemaakt de afgelopen weken. De kattenbak hebben ze inmiddels prima door. Ze waren er zelfs zo goed in dat we niet 1 ongelukje hebben kunnen vinden! Ook waren ze de kittenren al snel zat en konden ze allemaal binnen enkele dagen al uit het verblijf ontsnappen. We hebben het nog een paar nachten geprobeerd, maar de kittens ontsnapten al 1 minuut nadat wij de kamer hadden verlaten en dus hebben we het na een paar dagen maar opgegeven om ze ‘s nachts nog in de kittenren te laten slapen. Ook kittens blijven katten – hun wil is uiteindelijk wet!

Inmiddels hebben ze ook de trap al goed door, al komt er heel af en toe nog een kittentje naar beneden gerold. Moeder Tina loopt graag van boven naar beneden met allemaal speeltjes voor haar kittens, luid miauwend dat ze weer een prooi voor ze heeft gevangen, en de kittens willen dan haar hard achterna rennen. Dat is allemaal natuurlijk heel lief en goed te doen, tot ze bij de trap komen en daar ook vanaf willen rennen. Vervolgens komen er 3 kittens naar beneden gerold, rent Valentina weer heel hard bezorgt naar boven (waardoor de kittens haar weer volgen, wat natuurlijk ook niet goed gaat) en zo gaat dat wel eventjes door. Wel een heel schattig gezicht, maar ik ben inmiddels 10 jaar ouder geworden. Gelukkig zijn ze het nu redelijk gewend en heb ik al een stuk minder zorgen.

Ook het eten en drinken vergaat de kittens prima. Af en toe mogen ze nog wat melk drinken bij hun mama, maar ze doen het erg goed op water, brokjes en natvoer. Ze vinden elk natvoer dat ik ze geef ook heerlijk en hebben totaal geen voorkeur – als het maar eten is. Ze wegen met hun 8 weekjes leeftijd alweer 1065, 1230 en 1105 gram.

Kittens – Papa Ragnar!

Onze Valentina is erg beschermend naar haar kittens, en helaas betekend dit dat er naast Tina en haar kleintjes geen andere katten de kamer in mogen. Inmiddels is Ragnar goed geaccepteerd en zit hij geregeld in de kamer te kijken naar zijn kleine grut.

In het begin vonden ze hem maar doodeng. Wat een eng, groot en pluizig monster was hij! Luid grommend en blazend, met hoge ruggetjes, liepen de kittens naar hem toe om toch stiekem even te ruiken. Ragnar, die reuze nieuwsgierig was naar die kleine bolletjes wol, liep er dan ook stoer op af, wat de kittens weer doodsangsten uit liet slaan. Waarom bewoog hij toch?!

Inmiddels zijn ze dikke vriendjes. Hero heeft zelfs zijn papa al een wasbeurt gegeven, al werd deze niet echt gewaardeerd. Ragnar is immers een grote stoere vent, die hoeft niet gewassen te worden door zo een klein mormel. Ragnar is gelukkig wel heel lief en zal zijn zoontjes nooit pijn doen. Heel af en toe betrap ik hem er ook op dat hij met ze wil spelen, maar hij vind ze nog wat eng omdat ze zo klein zijn, dus houdt hij gepast afstand. Ik denk niet dat het heel lang zal duren tot hij met ze gaat spelen!

Kittens – Kennis maken met Miina, Luna en Emori

Omdat de kittens ook de trap opgaan kan Tina er niet meer omheen, ook Miina, Luna en Emmy moeten kennis maken met de kleintjes! Dit is pas sinds kort, maar Miina en Luna hebben de ukkies al helemaal geaccepteerd. Ze ruiken af en toe aan ze, maar verder laten ze hen hun gang gaan. De kleintjes zijn ook totaal niet bang voor die 2 grote poezen, en lopen er stoer stampend op af. Kleine monstertjes zijn het, ik denk dat Miina en Luna het daar helemaal mee eens zijn!

Emmy vind het wel allemaal nog spannend. Dit is haar eerste keer dat er kittens in huis zijn, en ze weet niet zo goed wat ze er mee moet. Ze vind ze interessant en loopt ze achterna, maar zodra ze in haar buurt komen, of überhaupt alleen maar haar kant op kijken, rent ze er hard vandoor. Ze is erg nieuwsgierig, maar het is toch ook nog wel spannend. Wij hopen dat ze snel aan de kittens went en wie weet ook wel snel met ze zal spelen. Ze is zelf pas 8 maanden oud, en zit nog vol met kitten-energie dat ze graag wil delen met andere katten!


Het gaat dus enorm goed met de kittens van ons H nest! Volgende week dinsdag hebben wij hun eerste enting geplant, want dan zijn ze alweer 9 weken oud. De tijd gaat weer veel te snel, dus ik ga snel weer even naar de bank om van de slapende kleintjes te genieten. Tot de volgende blog!