Het is eventjes geleden dat ik een blogje hebben geschreven en mijn excuses daarvoor. Door drukte en het ontwerpen van een nieuwe website was er helaas even geen tijd meer voor. Inmiddels is de website bijna helemaal af (hebben jullie hem al gezien?) en wil ik het blogjes schrijven weer oppakken! En hoe leuk is het als je van een kittenkoper nieuws krijgt dat een door ons gefokt kitten naar show is geweest en het daar ook nog eens onwijs goed heeft gedaan? Dat verdiend een blog!

Doesja's Showcarrière

Dat onze Lumica’s Jessalynn Doeshenka, nu beter bekend onder haar roepnaam Doesja, een mooie showcarrière te wachten stond wisten we al lang voor ze uitgevlogen was. Haar nieuwe baasje had al aangegeven shows te willen doen met haar op de dag dat ze uitgekozen werd, en wij hadden er alle vertrouwen in dat ze dat goed zou gaan doen.

Haar eerste show is alweer eventjes geleden, toen ze nog een kitten was, op 15 en 16 september 2018. Ze deed het reuze goed, ging met heel veel liefde met bezoekers op de foto, en sleepte zelfs  een NOM BIS (nominatie Best In Show) in de wacht! Een hele goede eerste kennismaking voor Doesja samen met haar nieuwe baasje. De start van een prachtige showcarrière?

Doesja met haar baasje, tijdens haar eerste show, NOM BIS

Tweede Show - Dag 1

Op 12 en 13 januari 2019 mocht Doesja naar Nieuw Vennep, naar de show georganiseerd door Felikat. Naar haar vorige prachtige resultaten als kitten, was ik reuze benieuwd hoe ze het deze keer zou doen nu ze wat ouder was.

Vol smart heb ik uitgekeken naar de update van haar baasje, en al snel volgde deze op dag 1. Op 12 januari 2019 kreeg Doesja naast een prachtig keurrapport, de BIV (Best In Variëteit), een NOM BIS, en won ze de BIS (Best In Show) ook nog eens! En daarnaast werd ze ook nog eens gekozen als favoriet van de keurmeester (Female, klasse 2). Wat waren en zijn wij ontzettend trots op deze meid!

NOM BIS

BIS

Tweede Show - Dag 2

En om het nog even helemaal af te maken, kreeg Doesja ook op dag 2 een prachtig keurrapport, de NOM BIS, en won ze ook ditmaal de BIS! Trotser kunnen wij niet zijn, zowel als fokker als liefhebber van de Siberische Kat en de Neva Masquerade.

Helaas was de foto van de BIS op dag 2 niet gelukt, maar dat maakt het resultaat natuurlijk niet minder mooi.

NOM BIS

Uiteraard willen wij Doesja’s baasje Gudie bedanken dat wij de resultaten van Doesja op onze website mochten delen, inclusief de foto’s (credits: Felikat). Wij wensen jullie een ontzettend mooie showcarrière toe en kijken nu al uit naar de volgende updates!

Ook hopen wij dat onze lezers genoten hebben van deze blogupdate en het leuk vonden om te lezen over een uitgevlogen kitten van ons. Het lijkt ons zeker leuk om vaker een blogje te schrijven over de successen van Doesja, en wie weet ook over andere kittens in de toekomst.

Tot de volgende keer!

Menu