Luna 2 klein
Over precies 3 weekjes is onze Luna uitgerekend en hopen wij een leuk en vooral gezond nestje neva’s te mogen verwelkomen. Dat betekend dus dat er inmiddels alweer meer dan 6 weken zijn verstreken sinds ze bij de kater heeft gezeten. Het leek mij leuk een tussenupdatetje te plaatsen over hoe het met Luna tot nu toe is gegaan.

Al hoewel Luna niet heel blij was met de kater, heeft ze hem de dag na de gelukte dekkingen (! zeg maar gerust flink veel; hij heeft er zo een 8 keer op gezeten…) wel ontzettend lopen zoeken. En van wat ik van Borey’s eigenaresse heb gehoord was ook hij flink onrustig de nacht na de scheiding. Als ik niet beter wist zou ik bijna zeggen dat ze verliefd waren 😉

Een paar dagen later was Luna alweer gesetteld en was het afwachten. De eerste 3 weken zijn er weinig tekenen en op wat aankomen na was dit bij Luna ook het geval. Ze leek wel ietsje meer aandacht te willen zei mijn vriend, maar volgens mij zat dat een beetje tussen zijn oren haha. Ik merkte in ieder geval weinig tot geen verschil.

Op dag 19 zag ik de eerste echte verandering in haar tepels (Deze zwellen op en worden rood-achtig van kleur bij een zwangerschap – dit kan plaats vinden vanaf ongeveer week 3) en na een palpatie onderzoekje van mijn vader (met ervaring, probeer dit niet zelf!) was het officieel, Luna is zwanger!

Vooral vanaf de 3de week veranderde mevrouw haar doen en laten. Ze werd gezelliger, at alsof ze normaal nooit eten kreeg en was de hele dag vrolijk en aan het spinnen. Na de 4de week was dit echter snel voorbij, omdat ze wat last kreeg van zwangerschapsmisselijkheid. Ze at niet heel veel en was het grootste deel van de dag stront chagrijnig en alles wat ik deed was niet goed.  Altijd leuk zo een zwangere kat! Ik had wel met haar te doen, dus ik heb d’r maar zo veel mogelijk met rust gelaten en enkel aandacht gegeven als ze er om vroeg.

Na een dikke week was ook deze fase gelukkig weer voorbij en nu is ze eigenlijk niet heel anders dan normaal. Ietsje meer aandacht wil ze wel, en ze heeft al een mooi buikje, maar verder zal je niet zeggen dat ze zwanger is. Ik heb geprobeerd haar buik op de foto te zetten, maar ze wil niet echt goed meewerken dus ik heb het voor vandaag maar opgegeven. Misschien dat ik dit later nog wel eens probeer, in haar laatste week o.i.d.

Wij gaan de laatste 3 weekjes (on)geduldig aftellen en hopelijk binnenkort de kittens te voelen en zien bewegen in haar buikje. Ik ben nu al ontzettend nieuwsgierig naar wat voor moois onze Luna, in samenwerking met Borey, op de wereld gaat zetten. Spannend!

Menu