Vandaag zijn de kittens van nest A alweer 1 week oud.

Nest A 1 week

Het was een rustig weekje op wat piepconcerten van de kittens na. Ik kon het dan toch niet laten om eventjes te gaan kijken wat er aan de hand was en vond dan vaak 5 kittens vechten om 1 tepel, terwijl Miina toch nog 7 andere beschikbaar had. Miina probeerde ze dan te sussen door met haar moeder-miauwtje te laten weten dat alles goed was, maar dit was dan vaak niet genoeg. Ik heb me uren vermaakt door naar deze kleine interessante gevechtjes te kijken. Uiteindelijk was er dan 1 winnaar, telkens weer een ander kitten, en de rest droop dan af op zoek naar een blijkbaar minder aantrekkelijke tepel.

Gelukkig heeft dit hun groei niet geremd. Vanochtend heb ik ze nog eventjes gewogen en daar kwamen de volgende gewichten uit:

Aurora178 gram
Amos169 gram
Ayden171 gram
Anmy165 gram
Armani166 gram

Niks mis mee, al zeg ik het zelf. Ook de groeicurve (t/m gisteravond, het normale weegmoment is om 22:30) ziet er goed uit:
groeicurve week 1

Anmy’s point kleur komt sinds dag 4 een klein beetje naar voren. Haar oortjes, neusje en staartje worden ietwat donkerder en grijzer, wat betekend dat ze een blue of seal point zal zijn, met of zonder tabby aftekening en met of zonder tortie. De 2 Neva broertjes (Amos en Ayden) daarentegen hebben nog weinig kleur en ik verwacht dus dat hun een red of crème point zullen zijn. Maar de tijd moet dit nog uitwijzen.

Anmy 1 week 3Amos 1 week 2Ayden 1 week 3

Tevens is Amos de allereerste met een open oogje. Vanochtend tijdens het foto’s maken staarde hij me ineens aan met zijn ene oog. Ik was er waarschijnlijk blijer mee dan dat hij was.

Armani en Aurora hebben ook een kleine verandering in kleur ondergaan. Armani heeft nu duidelijk een tabby aftekening en Aurora is langzaamaan iets lichter en sprekender geworden. De kleuren ontwikkelen zich nog altijd en het kan nog enkele weken duren voor we met zekerheid kunnen zeggen welke kleuren de kittens daadwerkelijk hebben.

Aurora 1 week 1Armani 1 week 1

Ik heb nieuwe foto’s geplaatst in de persoonlijke fotopagina’s van de kittens. Helaas was Miina niet heel gelukkig met het feit dat ik telkens een kitten leende van haar, dus heel goed gelukt zijn ze helaas niet. Hopelijk gaat het foto’s maken volgende week ietsje beter.

Menu