10 weken oud.

De tijd gaat eigenlijk veel te snel. Ik wist toen Miina zwanger was al dat de kittens allemaal (waarschijnlijk) weg zouden gaan, maar nu alle kittens een leuk huisje hebben gevonden voelt het toch allemaal wat echter. Het gaat vast stil zijn zonder deze 5 kleine, lieve en gezellige bolletjes die het huis onveilig maken. Ik ga ze zeker missen, maar wetend dat ze goed terechtkomen helpt wel mee; daar doe ik het immers voor. Maar het is (gelukkig voor mij) nog niet zover, dus hier weer een nieuwe blog!

Aurora 10 week 3

Lumica’s Aurora Yuna ontwikkelt zich goed. Yuna is een echte spinner. Regelmatig komt ze ineens spontaan naar me toe, ploft op mijn schoot, en begint spontaan te spinnen. Ze is dan helemaal in d’r element; en dat ze nog een aai over haar bol krijgt vindt ze natuurlijk ook helemaal niet erg. Daarnet heb ik nog gespeeld met de kittens en een lampje. Yuna was heel fanatiek en sprong grote afstanden en hoogtes om dat kleine lichtje op de muur (En af en toe zelfs het plafond) te pakken te krijgen. De rest van de kittens sukkelde wat achter haar aan, Yuna was veel te snel voor hen om eerder bij het lichtje te zijn dan dat zij was. Nog altijd fanatiek en actief dus! Kwa eten zie ik weinig voorkeur bij Yuna, ze eet in principe alles wat ik haar voorschotel en eet haar buikje rond voor ze nog kort eventjes speelt met wie interesse heeft voor ze heerlijk in slaap valt.

Amos 10 week 5

Lumica’s Amos Olaf ontwikkelt zich goed. Olaf heeft wel een karaktertje waar ik zelf persoonlijk helemaal dol op ben. Hij is wat sukkelig, een beetje lui, misschien zelfs wat verlegen, maar toch aanwezig en heeft graag contact met je. Hij is eigenlijk altijd wel in de buurt en loopt je ook echt achterna als je de kamer verlaat; nieuwsgierig waar je nu weer heen gaat. Als ik het toeliet zou hij zelfs mee de wc inlopen. Knuffelen is hij ook dol op en als je hem spontaan oppakt blijft hij heerlijk relaxed bij je zitten/liggen en spint regelmatig als je hem op de juiste plekjes aait. Hij weet heel goed wat hij leuk vindt! Kwa eten heeft ook Olaf weinig voorkeur, als het maar vult. Daarnet schudde ik met een potje kattensnoepjes en hij sprong spontaan me broek in; niet wat ik hem geleerd had, maar blijkbaar had hij er wel heel erg zin in. Na eventjes streng gekeken te hebben en hem van mijn been afgetrokken te hebben (niet zonder tegenwerken… Au!) heeft hij toch zijn snoepje gekregen. Ik kan ook gewoon geen nee zeggen tegen dat heerlijke koppie van hem.

Ayden 10 week 1

Lumica’s Ayden Sven ontwikkelt zich goed. Sven kan eindelijk traplopen. Het heeft eventjes geduurd voor hij het echt goed onder de knie had, maar ook hij kan nu naar boven scheuren zoals de rest van zijn broertjes en zusjes doen (Al kwam hij laatst wel weer een keertje de trap afgerold, geen idee hoe die dat voor mekaar kreeg). Ook is Sven met fotografie erg ontwikkeld. Hij is van moeilijk te fotograferen naar een topmodelletje gegaan. Zijn boze “Ayden-blik” (zoals ik het voorheen altijd noemde) is totaal niet meer aanwezig zodra hij een camera in zijn neus geduwd krijgt en zijn mooie grote blauwe kijkers (Prachtige kleur!) komen nu echt perfect uit op de foto. Kwa eten heeft Sven toch wel voorkeuren. Vanaf het begin liet hij dit al duidelijk zien en hij eet echt alleen iets als hij het kent en waarvan hij weet dat het lekker is. Kattensnoepjes willen er bij hem ook niet echt in, maar misschien is datgene wat ik heb gewoon niet lekker genoeg voor meneer. Brokjes en blikvoer wat ik geef gaat er wel in, maar het heeft wel een tijdje geduurd. Vooral blikvoer moest ik letterlijk op zijn lip smeren de allereerste keer, omdat hij het de eerste dag niet eens aan wou kijken.

Anmy 10 week 4

Lumica’s Anmy Inanna ontwikkelt zich goed. Anmy had voorheen al een leuke familie gevonden, maar wegens omstandigheden is dat uiteindelijk helaas niet doorgegaan. Gelukkig heeft ook Anmy afgelopen weekend haar nieuwe familie gevonden en is daarmee ook ons laatste kitten niet meer beschikbaar. Anmy’s roepnaam gaat Twirly worden, een heel leuk en orgineel naampje voor een ontzettend lief kitten. Vanaf nu zal ik haar dus ook Twirly in de blogjes noemen. Twirly heeft het super gedaan de afgelopen week. Ze begint nu echt goed te groeien en haar mooie look ontwikkelt zich steeds beter. Ook Twirly heeft, net als Yuna, regelmatig knuffelbuien en komt dan spontaan bij je liggen, miauwt een keer om je te laten weten dat ze er is, en verwacht dan ook geaaid te worden. Haar grote ogen (die toch wat zielig kijken) laten je in principe alles doen wat ze maar wilt en dat weet ze ook heel goed. Een klein verleidstertje in de dop. Kwa eten heeft Twirly totaal geen voorkeur. Als ik per ongeluk iets op de grond laat vallen, dit kan van alles zijn, komt ze al aangescheurd in de hoop dat het voedsel is. Een echt alles-etertje dat ook heerlijk van eten kan genieten.

Armani 10 week 5

Lumica’s Armani Boromir ontwikkelt zich goed. Bor begint nu echt een grote man te worden. Zo ligt hij momenteel languit op de bank te slapen en je kan hem niet missen zoveel ruimte dat hij, voor zo een klein ventje, nu al inneemt. Gelukkig is meneer nog prima te tillen en leg ik hem gewoon opzei als hij weer eens uitgebreid op mijn plek ligt; wat hem niks uitmaakt, hij slaapt gewoon lekker verder. Bor is wel dol op aandacht en als hij ergens loopt en je pakt hem op en aait hem, begint hij spontaan te spinnen en zie je hem genieten ervan. Na 5 minuten valt hem ineens de touwtjes van je trui op en is het genieten voorbij en begint zijn speelkwartier weer. Maaiende pootjes die toch wel gevaarlijk dicht bij je gezicht komen. Als je hem neerzet komt hij ook gewoon weer terug, hij kan die touwtjes toch niet zó snel vergeten? Kwa eten heeft Bor weinig voorkeur. Hij was wel wat later met het beginnen met eten dan de rest van zijn broertjes en zusjes, maar daar merk je nu niks meer van. Hij eet gewoon lekker mee met de rest, wat het ook is dat op het schoteltje ligt. Ook kattensnoepjes zegt hij geen nee tegen en als het kan, steelt hij gewoon de snoepjes van een ander kitten die niet zo snel is als dat hij is. Heerlijk.

Menu