11 weken oud.

Nest A 11 week 2 klein

Deze week een iets ander blogje. Ik merk nu echt dat de kittens vooral samen dingen mee maken i.p.v. alleen, en dat ze kwa karakter ontwikkeling nu redelijk hetzelfde blijven; ze zijn allemaal leuk en lief en ontzettend gezellig. Het is dus moeilijk om individueel iets nieuws over hun ontwikkeling te schrijven als er weinig verandering is vergeleken met voorgaande weken (Ik wil niet in herhaling vallen), dus vandaar deze nieuwe aanpak. Volgende week ga ik weer terug naar de oude opzet; dan zijn entingen nummer 2 gedaan en kan ik daar weer meer over vertellen!

Onze 5ling is de laatste tijd ontzettend aanwezig in het huishouden. Ze spelen meer dan voorheen, slapen minder dan voorheen, en als ze spelen is het ook geen rustig schattig spel meer; nee, ze halen het hele huis overhoop met zijn 5en als ze weer eens rond denderen. Ik merk aan Luna, onze andere poes, dat ze het helemaal gehad heeft met die druktemakers (op een paar kleine spontane speelmomentjes na) en ook Miina vindt het wel allemaal prima en neemt nu meer tijd voor zichzelf dan voor de kittens. Ze hoeft geen moedertje meer te zijn, de kleintjes redden zichzelf prima.

Nest A 10,5 week klein

Als de kittens willen drinken bij Miina, wat ze nog altijd vaak proberen, krijgen ze regelmatig een paar achterpoten in hun gezicht en een grom van Miina om aan te geven dat het nu klaar is met het drinken. Ze zijn groot genoeg en ze hebben immers bakjes eten en water staan. Daar hebben ze toch genoeg aan? Gelukkig is Miina niet altijd zo gemeen en heel af en toe mogen ze toch nog 3 minuutjes drinken voor ze opstaat en op de stoelleuning gaat liggen. Daar kunnen de kittens lekker niet goed bij om te drinken! Gelukkig hebben ze hun moeder’s melk niet meer echt nodig en kunnen ze het prima op brokjes en water, maar het gaat om het idee. Ik neem het de kittens dan ook niet kwalijk en kijk altijd met medelij hoe Miina ze half de kamer rond trappelt als ze er even geen zin in heeft.

Het voorheen rustige spel is veranderd in een wat meer agressief (op een goede manier – zo zijn katten) spel als ze met elkaar spelen. Hoorde je voorheen weinig, hoor je nu regelmatig een kitten grommen en piepen naar een ander kitten, omdat de ander net iets te fanatiek bezig is. Vooral Bor is ontzettend fanatiek en laat menig kitten grommen omdat ze hem niet meer aan kunnen. Dat is ook niet zo gek, meneer is inmiddels 1.4 kilo en geen klein kitten meer!

De andere kittens doen het echter ook prima kwa groei. Gewicht zegt natuurlijk weinig, zeker op deze leeftijd, maar ik ben stiekem wel trots op hoe groot alle 5 de kittens inmiddels al zijn!

Lumica’s Aurora Yuna: 1150 gram
Lumica’s Amos Olaf: 1308 gram
Lumica’s Ayden Sven: 1264 gram
Lumica’s Anmy Inanna (Twirly): 1101 gram
Lumica’s Armani Boromir: 1411 gram

De eens zo kleine kittens van 107, 95, 94, 95 en 107 gram zijn niet zo klein meer. Volgende week maandag krijgen ze hun volgende enting. Dan nog eventjes wachten en ze mogen uitvliegen. Ik weet dat alle families met smart op hun kleine kitten zitten te wachten en dat maakt mij blij. Ze gaan niet zomaar naar een familie; ze gaan naar families die naar hun uitkijken en op hen wachten.

Aurora 11 week 4 Amos 11 week 2 Ayden 11 week 3 Anmy 11 week 2 Armani 11 week 3

Menu