Precies 3 weken geleden werd ons A nest geboren, dus vandaag is het weer tijd voor een nieuwe update.

Nest A 3 week 1 klein

De kittens beginnen nu echt kittens te worden. Ze beginnen echt hun eigen karaktertjes te vormen en vanaf vandaag zal ik dus ook over elk kitten apart schrijven. Ik schrijf deze blogjes voor iedereen die het leuk vindt om te lezen, voor mezelf omdat ik het leuk vind om te schrijven, en natuurlijk voor de toekomstige eigenaren zodat ook hun een beetje de beginperiode van hun kitten(s) meekrijgen. De kittens kunnen vanaf week 6 bezoek ontvangen en gereserveerd worden, maar u kunt natuurlijk ook nu al mailen bij interesse of als u meer informatie wilt.

Aurora 3 week 3

Aurora ontwikkelt zich goed. Haar vacht is, naar mijn mening, echt prachtig en ik ben erg benieuwd hoe zij er over enkele weken, maar ook over enkele jaren, uit ziet. Haar karakter komt sinds een paar dagen naar voren. Anmy was de eerste die de doos (waar ze geboren zijn) verliet, en Aurora keek toe. Ook nadat we de doos openden van voren, zodat alle kittens gewoon uit de doos konden lopen in plaats van rare toeren uit te halen, keek Aurora toe. Af en toe ging er een pootje over de rand, maar deze werd al snel weer terug getrokken. Nu is ze inmiddels al wel enkele keren de kamer rond geweest en ik zie helemaal niets meer terug van het afwachtende gedrag dat ze eerst liet zien. Ze kijkt dus eerst graag even toe hoe haar broertjes en zusjes het doen, gaat het dan vervolgens langzaam nadoen en als ze het eenmaal kent doet ze alsof ze nooit anders heeft gedaan. Wel was zij de eerste die een beetje begon met stoeien. Ze viel de andere kittens een beetje aan en probeerde ze ook speels te bijten. De rest begint dit gedrag nu ook te laten zien, maar wel veel later dan haar. Dus in een bekende omgeving is Aurora geheel haarzelf en totaal niet afwachtend. Nieuw is wel wat spannend, maar met 4 broertjes en zusjes die haar maar wat graag voorgaan, komt ze er wel.

Amos 3 week 2

Amos ontwikkelt zich goed. Zijn oortjes en staartje worden steeds meer oranje, dus voor nu zet ik ook hem als Red Tabby Point neer. Kwa gedrag is hij de rustigste van de 5. Toen iedereen al rondliep in de kamer, lag hij nog gewoon netjes in de doos te slapen. Hij loopt nu al wel buiten de doos rond, maar gaat nog niet heel ver de kamer in. Hij neemt lekker de tijd en ziet denk ik niet echt in waarom hij zo een eind moet lopen, om vervolgens weer terug te moeten lopen. Een echt katertje dus. Ook trekt hij verdacht veel (maar dit kan aan mij liggen) om met Ayden, die heel erg op hem lijkt (ook een Red Tabby Point, maar iets donkerder kwa kleur dan Amos nu is). Ik noem ze daarom ook ‘de neva broertjes‘ of zelfs ‘de tweeling‘. Ik denk dat deze 2 kittens goede maatjes gaan worden en veel met elkaar gaan optrekken de aankomende weken.

Ayden 3 week 1

Ayden ontwikkelt zich goed. Hij was, net als Aurora, wat afwachtender voor hij de doos uitstormde om de kamer te ontdekken. Ook was hij, net als Amos, niet echt in voor een lange trektocht en bleef hij, tot gister, lekker dicht bij de doos. Nu kwam ik vanochtend beneden en hoorde een kitten luid piepend aan de andere kant van de kamer rondwaggelen. Ik had Anmy verwacht en was dus ook erg verrast toen ik zag dat Ayden daar liep! Sinds toen is hij erg ondernemend geweest. Hij loopt alle kanten op, laat luidkeels weten waar hij is en laat zich vervolgens terugslepen door mij naar moeders, omdat hij anders niks te drinken krijgt. Een klein dondersteentje in de dop. Ook loop ik graag op blote voeten door de huiskamer en het is Ayden geweest die het leuk leek om in mijn teen te gaan bijten. Inmiddels heb ik er meer gehad die dit deden, maar Ayden is toch wel de trendzetter geweest. Ik ben heel benieuwd of dit deugniet-gedrag in de toekomst ook nog aanwezig is.

Anmy 3 week 4

Anmy ontwikkelt zich goed. Steeds donkerder worden haar oortjes en staartje. Ook haar gezichtje begint nu iets kleuring te laten zien en ik verwacht dat dit ook op de foto’s te zien is. Ook denk ik dat ze een wit sokje op haar achterpootje heeft, maar dit is nog niet heel goed te zien en moeten we dus nog heel even afwachten. Kwa ontdekken staat ze in ieder geval vooraan. Al vorige week was ze enkele keren uit de doos ontsnapt en speciaal voor haar hebben wij een tweede hogere doos tegen de eerste doos aangezet. Alle kittens waren al snel verhuist van doos 1 naar doos 2 (die met hogere randen) met de benodigde hulp van Miina en voor ik het wist was ook deze doos niet hoog genoeg voor mevrouw. Hoe ze het deed weet ik nog steeds niet, maar ze balanceerde al binnen enkele uren boven op de rand, waarna ze vervolgens met d’r neus plat op de vloer viel. Oeps.. Dus ook speciaal voor haar hebben we de voorkant van de 2de doos verwijderd zodat alle kittens gewoon de kamer in kunnen lopen. En wat was Anmy daar blij mee. Ik denk dat ze niet meer terug de doos is ingeweest sinds toen. Ze loopt graag naar alles wat los en vast zit. Als Luna in de buurt komt loopt ze op Luna af, loop ik in de buurt zit ze vervolgens op mijn voet. Een erg ondernemend kitten zonder angsten. Ik ben heel benieuwd of dit ook zo blijft.

Armani 3 week 1

Armani ontwikkelt zich goed. Hij hoeft inmiddels niet meer bijgevoerd te worden en is lekker bijgekomen. Hij was eergister zelfs weer de 1-na-zwaarste van alle 5 de kittens. Armani’s hoofdje doet me erg denken aan een tijger; prachtig is het! Ook zijn vacht is niks op aan te merken en ik hoop dat hij zich zo goed door blijft ontwikkelen. Kwa gedrag is ook hij, net als de andere 2 katertjes, terughoudender. Hij zit regelmatig nog in de doos, en als hij daar niet zit is hij ergens dicht bij zijn moeder te vinden. Heel af en toe trekt hij de stoute schoentjes aan en loopt weg bij Miina, maar dan is hij 5 minuten later alweer terug. Ook is hij het luidst, iets wat mij de eerste week al opviel. De andere 4 piepen als normale kittens, maar Armani piept alsof er iets ernstigs aan de hand is. Miina reageert dan dus ook altijd meteen als hij ook maar eventjes zijn mondje open trekt. Net als ik, overigens. En tot nu toe is het altijd, gelukkig, voor niets geweest.

Menu