4 weken oud.

Er zijn een paar dingen gebeurd deze week. Uiteraard zijn de kleintjes meer op ontdekkingstocht gegaan, maar ook andere dingen zijn er gebeurd. Zo hebben ze bijvoorbeeld een paar tandjes gekregen! Wat overigens gepaard ging met overal in bijten, inclusief broertjes/zusjes en moeder. Ook hebben ze hun eerste beetje natvoer gehad! Deels omdat ik het ze gaf, maar ook deels omdat ze het leuk vonden Miina’s en Luna’s natvoer te stelen toen ik 2 seconden niet oplette. Een dolle week was het, maar vooral een leuke week!

Aurora 4 week 4

Aurora ontwikkelt zich goed. Waar ze vorige week nog liever eventjes de kat uit de boom keek voor ze dingen zelf ging uitproberen, was dat deze week totaal niet het geval. Als 1 van de eerste had ze ontdekt hoe ze de bank op moest klimmen en ze was ook de eerste die stoer genoeg was om er vanaf te duiken (letterlijk, een zachte landing is anders!). Ze loopt ook gewoon lekker de hele benedenverdieping in het huis rond, inclusief de gang en keuken waar ze voorheen nog niet geweest was. Ook komt ze graag naar je toe voor wat aandacht en valt ze heerlijk in slaap op je schoot in de meest rare houdingen die je je kan bedenken. Een vooralsnog heel gezellig meisje, die graag stoeit met broertjes en zusjes. Het enige nadeel is, omdat ze zo ondernemend is en overal probeert op te klimmen geldt dit ook voor mijn benen. Nu heb ik gelukkig de laatste tijd een spijkerbroek of lekkere dikke sportbroek aan, dus voel ik er weinig van. Maar afleren ga ik haar dit wel, hoe schattig het ook is om een kat als versiering te hebben hangen halverwege je broekspijp.

Amos 4 week 4

Amos ontwikkelt zich goed. Met Amos hebben wij, mijn vriend en ik, stiekem wel een beetje te doen. Hij is de laatste week een beetje een eenling. Vaak vinden we 4 kittens op een hoopje op elkaar aan het slapen en dan ligt Amos een paar meter verderop helemaal alleen opgerold te slapen. Nu ook liggen er 4 kittens gezellig samen op de bank, en Amos ligt op de grond aan de andere kant van de kamer. Gelukkig maakt het hem verder weinig uit en ik neem het hem ook niet kwalijk. Je hebt je broertjes en zusjes immers niet nodig in je slaap en koud is het ook niet in huis. Hij is ook niet heel ondernemend vergeleken met de rest, maar weet al wel hoe hij de bank op moet klimmen en doet dit ook als hij daar is een keer zin in heeft. Eigenlijk doet hij alles lekker op zijn eigen gangetje en staat pas op als het moet of als hij toch ineens even zin heeft om te spelen. Als andere kittens hem speels aanvallen vindt hij het ook wel best. Amos vindt eigenlijk alles wel best. Als ik hem op mijn schoot leg en even met hem speel vindt hij het ook allemaal best en 10 minuten later ligt hij heel relaxed op je schoot te slapen.

Ayden 4 week 2

Ayden ontwikkelt zich goed. Ayden is tevens ook momenteel het meest uitgesproken kitten als het om karaktertjes gaat. Haantje de voorste is hij. Hij was de eerste die ineens op mijn schoot zat terwijl ik op de bank tv zat te kijken en had dus als eerste uitgevonden hoe hij die grote donkere bank moest beklimmen zonder er vanaf te vallen in het proces. Hij is ook altijd de eerste die naar je toe loopt en de eerste die met je komt spelen als je neerploft op de grond. Ook snapt hij al dat je achter veertjes aan moet rennen en het de bedoeling is dat je ze vangt. Hij is overigens de enigste die dat snapt; de rest reageert er nog niet op, of is er zelfs bang voor (Armani..)! Op foto’s doet Ayden het wel wat minder. Hij kijkt vaak chagrijnig en werkt totaal niet mee. Terwijl het juist zo een schatje is. Ik denk dat mensen hem maar gewoon moeten komen bekijken om een echt goed beeld van hem te krijgen. En natuurlijk mijn blogjes lezen, ik doe mijn best 😉

Anmy 4 week 2

Anmy ontwikkelt zich goed. Anmy kan ik het beste omschrijven met het woordje “lief“. Alles is lief aan haar. Als je haar oppakt doet ze me denken aan een ragdoll; ze wordt helemaal slap en zal geen kick geven. Haar piepje is heel zacht, ze heeft een hoofdje dat je (of in ieder geval mij) doet denken aan een knuffelbeer en ze is dol op aandacht. Alleen tijdens het eten is ze niet zo lief. Het is Anmy die elk kitten aan de kant duwt met haar hoofd, voorpoten en zelfs achterpoten en serieus grof geweld zou inzetten als ze niet de tepel van Miina krijgt die ze wilt. Hoe durven die broertjes en dat zusje haar in de weg te staan? Eerder deze week was het ook Anmy die als eerste Miina en Luna gewoon wegduwde bij hun natvoer (en Luna is daar totaal niet van gediend) en probeerde het te jatten. Ze had een heel klein stukje te pakken, waarna ik haar meteen weg zette toen ik doorhad wat ze zat te doen. En ook vandaag toen ze voor het eerst een beetje kitten natvoer kregen op een bordje was het Anmy die iedereen opzij maaide, met d’r hele lichaampje recht op het bord ging zitten en zat te eten als een klein varkentje. Ik denk dat Anmy het meeste heeft binnengekregen van alle kittens. Ik heb haar op den duur zelfs maar weggehaald omdat Amos en Armani het maar gek vonden en daarom dus ook niet in de buurt kwamen. Ze had zelfs een poetsbeurt nodig omdat ze helemaal onder het kittenvoer zat en ik moest nog foto’s maken! Maar gelukkig is het verder een schatje en kan je in principe alles met haar doen. Ze vindt het wel best. Zit blijkbaar in de familie (Zie Amos zijn stukje..)

Armani 4 week 1

Armani ontwikkelt zich goed. Waar hij een paar weken geleden nog slecht groeide en zelfs bijgevoerd moest worden, doet hij het nu juist supergoed. Hij is met sprongen vooruit gegaan kwa gewicht en loopt nu heerlijk mee met grote zus Aurora, die al sinds haar geboorte de zwaarste van het stel is. Armani is een echte ontdekkingsreiziger, en regelmatig zie je een klein zwart-ig bolletje in je ooghoeken de kamer rondlopen en de gekste plekjes op- en/of ingaan; waarna hij vervolgens luidkeels laat weten dat hij niet weet hoe hij eruit of eraf moet en ik of Miina hem weer moeten komen bevrijden. Ook is Armani al bezig met leren rennen alleen willen zijn pootjes sneller dan dat zijn lichaampje kan en struikelt hij vaak. Een ontzettend grappig gezicht, en ik moet er nu, na meerdere keren, nog altijd hard om lachen. Ook wacht hij niet dingen af en begint graag het spel met zijn broertjes en zusjes. Maar ook voor Luna, die heel wat groter is dan hem, is hij niet bang en valt hij gerust aan als doel om te spelen. Luna gaat er dan vervolgens vol op in en soms zie ik Armani half de kamer rondschuiven omdat Luna hem een iets te hard tikje gaf. Armani maakt het gelukkig niks uit en hij wandelt vervolgens gezellig terug om nogmaals de confrontatie aan te gaan, of om lekker gepoetst te worden door Luna, die dat voor Armani wel over heeft.

Menu