5 weken oud zijn de kleintjes alweer. Het is dus weer tijd voor een nieuwe blog update!

Nest A 5 weken

Sinds gister zijn de statussen van de kittens op onze website veranderd van ‘te jong‘ naar ‘beschikbaar‘. Ze zijn nu dus officieel beschikbaar om op te reageren en staan nu ook op internet als zoekende naar nieuw personeel. Vanaf week 6 kunnen ze bezoek ontvangen en gereserveerd worden. Wel kunnen de kittens nu al ‘in optie‘ gezet worden bij interesse. Een optie betekend dat degene die de optie heeft de eerste keuze heeft op het kitten en binnenkort langskomt. Een optie kan ook betekenen dat iemand nog over het kitten nadenkt na bezoek, maar dit kan natuurlijk pas vanaf week 6 voorkomen.

Aurora 5 week 1

Aurora ontwikkelt zich goed. Aurora is een kitten dat erg aanwezig is. Als je ’s ochtends vroeg de kamer inloopt staat ze voorop en loopt miauwend (eigenlijk meer piepend) op je af. Als je vervolgens de kamer weer verlaat loopt ze je ook achterna en als je uit haar gezichtsveld verdwijnt omdat je eventjes de keuken ingaat of naar boven gaat waar ze dus nog niet kan/mag komen miauwt ze vrolijk verder, zich afvragend waar je nu weer heen bent gegaan. Ze houdt wel van een beetje aandacht en komt ook graag met je spelen. Maar als ze eenmaal genoeg aandacht heeft gehad en lekker heeft gespeeld kruipt ze graag tegen je aan of klimt op je schoot en valt heerlijk in slaap. Mocht er toevallig toch geen mens in de buurt zijn, dan moeten broertjes en zusje eraan geloven, zowel bij het aandacht geven en spelen als bij het tegen aan of op slapen. Tevens denk ik dat Aurora, net als haar moeder, een erg slim katje is. Ze heeft alles ontzettend snel door. Zo moesten de kittens deze week doorkrijgen hoe de kattenbak werkte en de eerste keer dat ik Aurora er op zette, gewoon om te kijken wat ze zou doen, gebruikte ze ‘m al zoals t hoorde. Een erg goede vooruitgang dus!

Amos 5 week 1

Amos ontwikkelt zich goed. Amos heeft enorme stappen gemaakt deze week. Het wat stille en afwachtende mannetje is spontaan een heel gezellig en vriendelijk ventje geworden. Hij slaapt vrijwel nooit meer alleen, speelt graag met alles en iedereen die op zijn pad komen en komt ook echt naar je toe om bij je liggen of met je te spelen. Ik denk dat hij de afgelopen 5 dagen alleen maar tegen mij of mijn vriend heeft aangeslapen als we in de buurt waren en het speelkwartier voorbij was. Hij is enorm losgekomen deze week en ik herken de Amos die ik vorige week omschreef totaal niet meer terug. Ik denk dat hij kwa ontwikkeling gewoon wat trager is dan zijn broertjes en zusjes, en dat hij nu doormaakt wat hun vorige week al hadden doorgemaakt. Hij doet het dus ontzettend goed!

Ayden 5 week 3

Ayden ontwikkelt zich goed. Ayden is vergeleken met vorige week nog net zo aanwezig; hij speelt lekker, loopt graag vooraan, maakt goed contact met zowel mensen als katten/kittens en doet het ook prima met nieuwe dingen zoals vast voer en de kattenbak. Ayden heeft iets wat hem zowel schattig als stoer maakt. Hij is een stoer ventje, maar hij kan ook ontzettend lief en schattig overkomen met alles wat hij doet. En ik denk dat hij dit stiekem ook wel weet. Alleen ook deze week lukte het helaas weer niet met de foto’s. Hij had al na de eerste (mislukte) foto een chagrijnige blik die helaas ook niet meer wegging en ik heb uiteindelijk meer foto’s genomen van zijn achterkant dan zijn voorkant. Helaas ben ik al een paar daagjes ziek en heb ik het er maar bij gelaten. Ik hoop dat er toch nog een beetje te zien is hoe mooi hij eruit begint te zien!

Anmy 5 week 3

Anmy ontwikkelt zich goed. Anmy is nog altijd ontzettend lief. Ze zoekt graag contact, slaapt graag naast of op je en speelt graag met mensen, dieren, speeltjes en zelfs met de bankleuning. Ze hobbelt graag door de kamer en loopt achter iedereen aan die langskomt. Als de kittens allemaal op de grond liggen te drinken bij moeder en jij gaat vervolgens op de bank zitten, dan verlaat Anmy zonder twijfel haar moeder en klimt de bank op om met je te komen spelen of gewoon lekker bij je te komen slapen. Al merk ik wel dat ze in haar spel nu ietsje minder lief wordt en dat ze wel wat meer actie durft te ondernemen bij haar broertjes en zusje. Voorheen kwam het nog wel is voor dat bij een worstelpartij Anmy altijd verloor (behalve als het op eten aankwam), maar mevrouw krijgt haar eigen willetje en laat de andere kittens niet meer over haar heenlopen. Haar karaktertje komt steeds beter naar voren!

Armani 5 week 3

Armani ontwikkeld zich goed. Armani begint wat meer op zichzelf te staan. Het blijft nog wel een moederskindje, wat me voorheen ook al opviel, en hij heeft nog altijd liever moedermelk dan vastvoer, maar hij gaat wel meer zijn eigen gangetje zolang dat dat gaat. Zodra Miina op de grond gaat liggen komt hij wel als eerste weer aangestormd om lekker te gaan drinken, maar daar blijft het ook bij. Hij is ook nog altijd degene die het meest op ontdekking is; hij heeft al plekken van het huis gezien wat de andere kittens nog niet hebben gezien en hij is ook nog eens ontzettend eigenwijs. Als hij ergens zit waar hij niet mag komen (en ik geen idee heb hoe hij er überhaupt komt) en ik haal hem er weg, zit hij er 10 minuten later weer. Ook is hij dol op spelen en rennen; regelmatig zoeft er weer ineens een kitten voorbij en in de meeste gevallen is het dan Armani. Een heerlijk actief en tevens prachtig kereltje.

Ik hoop volgende week wat meer te kunnen schrijven over de individuele avonturen van de kleintjes. Ze kunnen nu goed rennen en klimmen en ook beginnen ze langzaam steeds meer te springen. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren totdat ze echt kattenkwaad gaan uithalen…

Menu