6 weken oud.

Wat vliegt de tijd toch. Ik kan me bijna de tijd niet meer herinneren dat ze nog klein waren en naast drinken, slapen en piepen niks anders deden. Nu rennen ze rond, spelen, eten, drinken en halen al wat kattenkwaad uit. Dit is echt een hele leuke periode waarin ze veel leren en ontdekken. Ik heb nu eindelijk echt het gevoel 5 opgroeiende kittens met uiteenlopende karaktertjes in huis te hebben.

Deze week beginnen de kittenbezoekjes. We hebben gister de allereerste gehad en er zullen er vast en zeker nog vele volgen. Ik was wel nieuwsgierig hoe de kittens zich eronder zouden gedragen, maar ze hebben het boven verwachting gedaan. Doe ik toch iets goed, haha.

Aurora 6 week 3

Aurora ontwikkelt zich goed. Aurora is echt veranderd in een klein monstertje, in positieve zin. Ze is het meest actieve van allemaal. Ze speelt ook met elk kitten en lijkt geen voorkeur te hebben. Daarnaast is ze ook een echte klimmer. Ze zat afgelopen week al als eerste boven op onze klimpaal en slaapt tegenwoordig ook bovenop als haar moeder er niet zit. In het begin wist ze alleen nog niet hoe ze eraf moest, wat ook weer voor grappige momenten heeft gezorgd. Aurora is ook het enige kitten dat al snapt hoe ze de trap op moet. Met veel moeite springt ze tree voor tree naar boven, waarna ik haar weer naar beneden haal omdat ze daar nog helemaal niet mag komen. En als ik haar toch even op de trap laat, gaat ze soms ook in haar achteruit en rolt ze zomaar 3 treden naar beneden, waarna ze me zwaar beledigt aankijkt alsof ik de trap heb veranderd toen ze eventjes niet oplette.

Amos 6 week 1

Amos ontwikkelt zich goed. Amos is momenteel degene die het meest menselijk contact zoekt en daar ook meer mee bezig is dan lekker met zijn broertjes en zusjes ravotten. Hij komt graag naast of op je liggen, of je het wilt of niet, en als je op een plek zit waar hij niet makkelijk bij kan komen klimt hij gewoon via jou omhoog om vervolgens op die veel te hoge tafel/bureau bij je in de buurt te gaan liggen. Amos staat ook gerust op van zijn huidige rustplekje om een paar centimeter verderop tegen jou aan te gaan liggen en daar verder te gaan slapen. Ik denk dat hij de warmte erg lekker vindt en misschien ook wel de aaitjes die hij krijgt als hij in de buurt ligt. Kleine slimmerd weet prima wat hij moet doen om weer lekker geaaid te worden. Ook klom hij gister ineens langs mijn benen omhoog (ik stond), klom me trui langs en ging vervolgens op mijn schouder liggen/hangen. Dat had ik nou nog nooit meegemaakt. Onwijs lief!

Ayden 6 week 3

Ayden ontwikkelt zich goed. Ayden heeft naar mijn gevoel momenteel het rustigste karaktertje van allemaal. Hij sukkelt liever langzaam achter een stokje aan dan dat hij er met volle vaart achteraan rent en vervolgens tegen van alles en nog wat aanbotst zoals de rest dat doet; het stokje komt immers toch altijd weer zijn kant op, dus blindelings rennen is toch helemaal niet nodig? Hij heeft wel af en toe een druk kwartiertje en dan is al het rustige en weloverwogen karaktertje dat ik nu omschrijf als sneeuw voor de zon verdwenen. Dan rent hij achter alles en iedereen aan en niks is meer veilig. Dit is echt typerend voor katten en zeker voor zijn moeder dus daar zou hij het wel van hebben. Ayden was vandaag ook voor het eerst op de grote katten kattenbak. Ik had niet verwacht dat een klein kitten al erin kon komen (hoge instap – hoger dan de kittens zelf groot zijn), maar vandaag hebben we Ayden met veel moeite en flink wat wiggelen zichzelf door het klapdeurtje de kattenbak in zien wurmen, nadat hij enkele seconden op de rand had gebalanceerd. Eruit komen was ook een grappig gezicht, maar hij deed het mooi wel even. Ons kleine mannetje wordt groot!

Anmy ontwikkelt zich goed. Anmy blijft een lieverd, ik weet echt niet hoe ik haar anders kan omschrijven. Je pakt haar op en ze vindt het prima, je legt haar op haar rug op schoot en ze begint zichzelf gewoon uitgebreid te wassen; dat is Anmy. Vandaag had ze echter haar avontuurschoentjes aangetrokken en maakte ze de sprong van bank naar vensterbank (op zelfde hoogte; zit zo een 15 cm ruimte tussen). De eerste keer ging verrassend goed, maar de 2de keer viel ze pardoes naar beneden in een doos die daaronder geparkeerd stond en kon ze er niet meer uit. Dat vond ik dan weer grappig. Dat kon ze natuurlijk niet accepteren en ze deed er meteen, nadat ik haar uit de doos gered had, een derde poging achteraan onder toeziend oog van moeders. Miina stond echter lelijk in de weg, dus Anmy maakte verscheidende keren aanstalten om te gaan springen maar moest abrupt het plan weer afkappen, omdat Miina telkes op de plek ging staan waar ze heen wou springen. Toen Miina eindelijk opzij ging maakte Anmy een klein kittensprongetje (lief!!!) en zat ze weer vol trots op de vensterbank, klaar om de plantjes lastig te vallen. Ben benieuwd of ze ook zo lief blijft doen met de plantjes als ik straks een keer niet thuis ben om haar van de vensterbank af te tillen.

Armani 6 week 3

Armani ontwikkelt zich goed. Armani is een meester in verstoppen. Ik doe altijd een kitten-tel ’s avonds omdat ze ’s nachts samen met Miina in de huiskamer slapen, terwijl Luna in de gang/boven slaapt. Nu tel ik altijd 4 kittens i.p.v 5 en is het vaak Armani die mist. Vervolgens ga ik dan de hele huiskamer rond en kan ik op 1 of andere manier meneer nooit vinden. Zijn donkere kleur helpt ook totaal niet mee, omdat hij graag in donkere hoekjes slaapt en ik hem dus ook vaak overkijk. Zo komt het wel eens voor dat hij samen met 2 andere kittens in het huisje van de krabpaal slaapt. Ik tel dan 2 kittens omdat Armani achterin verstopt ligt en ik hem dus niet zie, omdat hij wegvalt in het donker; zelfs als ik mezelf eraan herinner dat ik goed moet kijken zodat ik Armani niet mis tijdens het zoeken. Vervolgens haal ik de hele huiskamer overhoop om er na 15 minuten achter te komen dat hij dus toch gewoon achter zijn 2 lichtgekleurde broertjes lag te slapen. Soms komt het ook voor dat hij doodleuk komt aanlopen en dat ik dus nooit zal weten waar hij vertoefde. Ach, gelukkig is hij altijd weer redelijk snel terecht en kan ik met een gerust hart slapen.

Menu