9 weken oud.

Vandaag was het zover. De kittens kregen hun eerste enting en meteen een kort onderzoekje van de dierenarts. Hoe zou het de 5-ling zijn vergaan? Je gaat het lezen in deze blog!

Aurora 9 week 1

Lumica’s Aurora Yuna ontwikkelt zich goed. Vandaag was Yuna als 4de aan de beurt bij de dierenarts, na de 3 kereltjes. Ze was redelijk relaxed voor het onderzoek en liep nieuwsgierig rond op de tafel terwijl we op de dierenarts wachtte die nog bezig was met wat dingen over Bor op te schrijven (hij was voor Yuna aan de beurt). Na het korte onderzoek, waarbij ze helemaal gezond is verklaard, was het tijd voor de enting. Ze was tijdens het onderzoek ietsje aan het miauwen (Haar stembanden waren prima in orde, zei de dierenarts erover, haha) en ik had verwacht dat ze bij de prik ook niet stil zou zijn. Maar ik had het mis, ze gaf geen enkele kick. Onze grote stoere meid.

Amos 9 week 1

Lumica’s Amos Olaf ontwikkelt zich goed. Zoals te zien heeft Amos deze week zijn nieuwe naam gekregen. Amos gaat Olaf heten, vernoemt naar het kleine sneeuwpoppetje uit de Disney film Frozen. Het is voor mij nog even wennen om hem zo te noemen, maar het past wel ontzettend goed bij hem. Wat ik dan weer grappig vind: Olaf heeft in de film een wortel als neus en laat Amos (Vanaf nu dus Olaf) nou net ook een oranje en iets meer uitstekend neusje hebben dan de rest. Haha, zijn eigen wortelneusje 😉 Olaf was als allereerste aan de beurt bij de dierenarts. Hij was ietsje nerveus , maar gaf helemaal geen kick bij zowel het onderzoek als bij de enting en werkte heel goed mee. Wat ben ik trots op dit mannetje. Ook hij is helemaal gezond verklaard.

Ayden 9 week 3

Lumica’s Ayden Sven ontwikkelt zich goed. Ook Ayden is vernoemt naar een karakter uit de Disney film Frozen; hij gaat Sven heten. Uitleg van de baasjes was: “Sven (uit de film) is namelijk ondeugend, soms wat jaloers, maar toch een hele grote lieverd en kan niet buiten Olaf.” Dat past dus perfect bij Ayden, want hij is ook wel een ondeugd, een lieverd en kan ook zeker niet zonder grotere broer Olaf. De heenweg naar de dierenarts toe (het is voor ons zo een 25 minuten rijden) was Sven wat gespannen. Hij heeft het hele dekentje, waarop hij met zijn 2 broers zat, onder gekwijld. Arm ding, ik had best wel met hem te doen. Bij de dierenarts kon je ook wel merken dat hij flink gespannen was. Hij liet me niet meer los en toen we hem uiteindelijk toch op de tafel hadden gekregen was hij flink opstandig tijdens het onderzoek (tot zover kittens opstandig kunnen zijn). Gelukkig is ook hij helemaal gezond verklaard en gaf geen enkele kick tijdens de enting. Eenmaal terug in zijn reismand kroop hij lekker tegen een al slapende Olaf aan en was alles weer goed.

Anmy 9 week 3

Lumica’s Anmy Inanna ontwikkelt zich goed. Aangezien Anmy nog geen baasje gevonden heeft heb ik haar haar 2de naam zelf gegeven. De rest van de kittens hebben allemaal 2 namen voor op hun stamboom en ik wou Anmy niet achterlaten. Omdat ik gister de stamboompapieren in orde moest maken kon ik helaas ook niet meer wachten op haar definitieve roepnaam zodat die op de stamboom gezet kon worden. Inanna wordt dus haar 2de naam, maar haar roepnaam blijft gewoon Anmy tot ze een andere roepnaam krijgt van haar toekomstige nieuwe baasjes; er verandert dus in principe niks en ze kan alsnog elke roepnaam krijgen, het komt alleen niet op de stamboom erbij te staan. Anmy was als laatste aan de beurt bij de dierenarts. Tijdens het onderzoek was ze, net als broertje Sven, lekker opstandig en liet ze weten dat ze het maar niks vond dat de dierenarts haar grondig aan het controleren was. Ze was het meest opstandig van alle kittens. Het onderzoek werd gelukkig wel goed afgerond en ze is helemaal gezond verklaard. De prik ging prima en ook Anmy gaf geen kick. Wat hebben we toch een stoer nestje kittens!

Lumica’s Armani Boromir ontwikkelt zich goed. Boromir heeft deze week weer bezoek gehad van zijn nieuwe baasjes. Het is me verteld hem Bor of Borrie/Borry te noemen, en dus zal ik hem ook zo noemen in de blogjes vanaf nu. Bor was als 3de aan de beurt vandaag bij de dierenarts. Hij kwam al piepend de reismand uit en vond het allemaal maar niks. Rare omgeving, geen moeder in de buurt, broertjes en zusjes wel gewoon in de reismand en hij erbuiten… Tijdens het onderzoek maakte hij ook verschillende geluiden maar werkte wel redelijk goed mee. We hadden verwacht dat hij degene zal zijn die het niet stil zou kunnen houden tijdens de prik, maar ook deze stoere kerel kwam er geluidloos doorheen. Geheel gezond kroop hij snel terug in zijn reismand bij broertjes Olaf en Sven en viel al snel in slaap.

Zoals dus te lezen hebben wij 5 kittens die allen geen enkele kick hebben gegeven tijdens de enting. Een heel stoer nest, wat ze bij de dierenarts eigenlijk nog niet hadden meegemaakt. Wat ben ik ontzettend trots op deze 5, en wat ben ik blij te horen dat ze alle 5 gezond en compleet (voor de katertjes, als je begrijpt wat ik bedoel) zijn.

Menu