Jeetje, ik kan niet geloven dat het alweer een week geleden is dat onze tweeling ter wereld kwam! Maar omdat het toch alweer zo lang geleden is, is hier een blog-update om jullie te vertellen hoe het hen is vergaan in hun allereerste week hier op aarde~

MitraBinQ 1 week (1) klein

Mitra en BinQ doen het erg goed, maar ook Luna doet het geweldig. Vrijwel de hele dag, op een paar korte momentjes na, ligt moeders bij haar kittens om ze te verzorgen. Als ze aandacht wilt van mij dan miauwt ze een paar keer, maar weg bij haar kittens gaat ze er zeker niet voor. Gelukkig ben ik wel zo lief om dan haar kant op te komen zodat ook mevrouw weer haar portie aandacht van de dag krijgt.

Aan aandacht en melk hebben onze twee kleine kittens het dus niet tekort. Dit zie je dan ook goed terug in hun gewichten. Waar ze vorige week nog 110 en 121 gram wogen, wegen ze nu al 229 en 256 gram! Ze zijn dus al meer dan verdubbeld in gewicht en dit zie je dan ook erg goed terug als je ze rustig ziet slapen tegen mama Luna aan; wat worden ze al groot!

BinQ 1 week (1) Mitra 1 week (1)

Zoals sommige van jullie al weten worden neva’s zo goed als (gebroken) wit geboren; hun eigenlijke kleur zie je pas verschijnen met de tijd en deze verkleuring gaat ook hun hele leven door, al dan niet in een ander tempo. Bij BinQ zie ik nog helemaal geen kleur verschijnen en dus ben ik redelijk zeker dat hij een Red Tabby Point is; en ook silver en wit kan nog bij de kleuromschrijving toegevoegd worden. Dit kan ik echter pas met zekerheid zeggen over een paar weken, maar verwacht maar dat hij volgende week al een meer oranje oortje heeft 😉

Mitra daarentegen is wel duidelijk verkleurd. Haar oortjes verkleurden al op dag 1 en wij zijn er dus zeker van dat onze Mitra een Seal Tortie Tabby Point is. Hier kan nog silver en wit bijkomen, net als bij BinQ, maar ook dit kan ik pas later met zekerheid zeggen.

Nu nog een paar kleine grappige dingetjes die me de afgelopen week is opgevallen, alvorens ik deze blog weer afsluit:

• Luna’s staart is favoriete plek om op te slapen – regelmatig vind ik 2 kittens helemaal verwikkeld slapen op/in Luna’s staart. Tja, ieder zijn slaapplek..
• Mooie dromen – Waar het me het vorige nest totaal niet is opgevallen merk ik dat deze twee soms ook leuke dromen hebben. Ik zit wel eens bij de doos op de grond en dan zie ik ineens een tongetje in en uit het mondje gaan, gepaard met smakgeluidjes; drinken bij mama is natuurlijk ook wel droomwaardig!
• Honger, of ijdel? – Sinds eergisteren valt het me op dat de kittens hun eigen voorpootjes likken en zelfs een beetje bijten. Zijn ze zich nou aan het wassen, of hebben ze nog honger? Ik hoop maar op het eerste!

Tot zover onze update voor deze week. Beide kittens hebben inmiddels een fotopagina gekregen welke jullie kunnen vinden door hier op de foto van het desbetreffende kitten te drukken. Voor vragen en opmerkingen kunnen jullie ons natuurlijk altijd bereiken via het contact formulier.

Tot volgende week!

MitraBinQ 1 week klein

Menu