De tweede enting en controle van de dierenarts is inmiddels ook weer gebeurd en onze kittens zijn bijna klaar om te vertrekken. Toevallig vliegen beide kittens op dezelfde dag uit, namelijk 4 september. Maar zo ver is het nog lang niet; voor nu is hier dus onze blog over de afgelopen week!

Mitra – Fleur
Ik ben blij om te vertellen dat onze Mitra inmiddels ook een hartstikke leuke familie heeft gevonden. En ik ben ook heel blij dat deze familie precies past in het plaatje dat ik voor Mitra voor ogen had. Ik ben er wel zeker van dat Mitra aan aandacht geen tekort gaat krijgen in deze gezellige familie. Tevens hebben ze een nieuwe roepnaam voor haar aan mij doorgegeven en dit is dan ook de naam die ik voor Mitra vanaf nu in de blogjes zal gebruiken. Mitra zal vanaf nu ‘Fleur‘ heten.

Kittens – Enting en Controle
Afgelopen maandagochtend was het tijd voor de tweede enting en controle bij de dierenarts. De heenweg verliep soepel en beide kittens waren rustiger dan de laatste keer. Echter, toen wij eenmaal bij de dierenarts waren ging het van soepeltjes naar heel wat minder soepel.

Mitra 12 week (1)

Fleur was als eerste aan de beurt. Ondanks dat ze netjes meewerkte en totaal geen geluid heeft gemaakt, trilde ze wel ontzettend. Ze was duidelijk erg gespannen, iets wat nog een lange tijd heeft voortgeduurd, maar daarover lees je zo meer. Na onderzoek is Fleur voor de tweede keer geheel gezond verklaard en de tweede enting is zonder enige moeite gegeven. Eenmaal terug in de reismand heeft ze van helemaal achterin trillend toegekeken hoe BinQ aan de beurt was.

De terugreis hebben we haar zo goed als niet gehoord, maar thuis heeft Fleur ook nog lange tijd na lopen trillen. Zo zien we maar weer wat voor een spanning een klein tripje naar de dierenarts kan geven. Na enkele uren lekker tegen mij aan geslapen te hebben ging het met Fleur alweer een stuk beter. Het trillen was inmiddels opgehouden en de rest van de dag heeft ze redelijk veel geslapen, maar ook wel weer wat gespeeld. De dag erna, dus gisteren, was ze weer helemaal de oude. Gelukkig maar!

BinQ 12 week (1)

BinQ was als tweede aan de beurt. Toen Fleur werd onderzocht kwam meneer al nieuwsgierig de reismand uitlopen, maar rende snel weer terug zodra hij ook maar werd aangekeken. Toen het eenmaal zijn beurt was wou hij echter helemaal niet meer uit de reismand komen. De dierenartsassistente wou hem pakken om hem even te bewonderen, maar meneer greep zich luid piepend vast aan het dekentje wat onderin lag (Welke ik erin heb gelegd zodat ze niet alle kanten op glijden tijdens het rijden). Waar hij voorheen eigenlijk nergens last van had en lekker stoer het onderzoek in ging, was hij nu dus duidelijk wel ietsje meer van slag; ook bij BinQ was de stress aanwezig.

Het onderzoek verliep met wat tegenstribbelen, maar gelukkig is ook onze BinQ voor de tweede keer weer helemaal gezond verklaard. De enting ging deze keer wel met een schreeuwtje, maar ik denk dat dat meer de spanning was dan pijn van de prik. Daarna is hij snel terug de reismand in gerend en tegen zijn zusje aan gekropen.

De terugreis ging ook bij BinQ prima en eenmaal thuis heeft hij lekker geslapen en is daarna weer lekker gaan spelen. Ook BinQ sliep die dag wat meer dan anders en was de dag erna (gisteren) weer helemaal zichzelf.

Mitra 12 week (6) BinQ 12 week (5)

Al met al dus toch een geslaagde dag. Ik vond de spanning allemaal wat minder (zielig!), maar heel toevallig herinner ik mij dat dit bij ons vorige nestje ook erger was bij de tweede keer. Misschien dat ze een soort van weten wat er komt en daarom wat meer gespannen zijn dan de eerste keer als alles nog nieuw is.

Volgende week hoop ik gewoon weer op de maandag een update te kunnen plaatsen. Tot dan!

Menu