13 weken oud zijn onze twee neva’tjes alweer, wat is de tijd toch ontzettend snel gegaan! Normaal zal dit de week zijn van het uitvliegen, maar ik mag toch nog 1,5 week langer genieten van de twee kittens. Dus bij deze onze wekelijkse blog update van deze week welke nog niet over het vertrek gaat van onze kittens!

BinQ – Jack
Afgelopen weekend kreeg ik BinQ’s nieuwe roepnaam door van zijn eigenaren; Jack. Een toch wel stoere naam, wat niet ten onder doet aan de naam BinQ, welke ik speciaal aan hem had gegeven omdat het zo een bink van een kerel was bij de geboorte. Jack past dus naar mijn inziens erg goed bij hem en ik ben er ook al helemaal aan gewend. Vanaf nu zal ik hem dus ook bij zijn nieuwe naam noemen in deze en al onze aankomende blogjes.

BinQ 13 week (1)

Kittens – Ontwikkeling
Ik moet zeggen dat de afgelopen week er weinig nieuws is gebeurd. Ik merk heel erg aan onze kittens dat ze redelijk stabiel blijven de laatste tijd en weinig veranderen kwa gedrag en hun manier van doen. Naar mijn gevoel zijn ze zelfs al helemaal klaar met ontwikkelen, maar dat zou ik erg knap vinden aangezien ze nog zo jong zijn. Ik ben dus ook erg benieuwd in hoeverre ze nog gaan veranderen als ze eenmaal verhuisd zijn. Een nieuwe plek en familie vraagt immers om aanpassen en ik denk dat dat ze uiteindelijk helemaal gaat vormen tot wie ze werkelijk zijn. Wat ze bij ons laten zien is enkel het puntje van de ijsberg 😉

Het is wel een groot verschil met ons vorige nest, wat tevens ons allereerste nestje was. Ons A nest was kwa ontwikkeling erg constant en zelfs op de dag van uitvliegen veranderde hun karaktertjes nog steeds; ze waren nog altijd stappen aan het maken in hun ontwikkeling. De kittens van Luna begonnen echter rustig in de ontwikkeling, toen ging het ineens erg snel en nu lijken ze zo goed als al klaar. Grappig hoe dat toch kan verschillen per nest.

 Mitra 13 week (1) BinQ 13 week (5)

Ze zijn wel ontzettend lief de laatste tijd. De karaktertjes van Fleur en Jack zijn echt karaktertjes waar ik zelf dol op ben. Alle kittens zijn leuk en lief, maar iedereen heeft wel een bepaalde voorkeur. Beiden zijn erg aanhankelijk, maar ook afhankelijk als het even niet uitkomt. Ze komen graag bij of op je liggen, met je spelen en kusjes/kopjes geven. Maar ook zelf kunnen ze zich prima vermaken. Beiden zijn lekker makkelijk en toch heerlijk aanwezig. Is het nog te volgen? Beter kan ik het denk ik niet omschrijven.

Kittens – Moedermelk?
Luna gedraagt zich nog altijd als een moedertje. Ten minste, alleen voor Fleur. Fleur mag nog heel af en toe even drinken/sabbelen en wordt heerlijk gewassen door moeders, maar zodra Jack ook maar in de buurt komt wordt Luna boos en loopt snel weg. Ze heeft zelfs al enkele keren naar hem gegromd! Jack mag gewoon niet meer drinken, ook al wil hij nog zo graag. Ik snap het ook wel, hij is natuurlijk ook al zo een stoere grote jongen! Fleur daarentegen lijkt natuurlijk nog wat kleiner, omdat d’r vacht nog niet terug is op volle lengte. Zou dat de reden zijn dat mevrouw nog wel wordt toegelaten? Ik ben bang dat we het nooit zullen weten. Gelukkig is het sabbelen bij moeders enkel nog voor een vertrouwt en veilig gevoel en kunnen ze allang zonder moeders melk en wasbeurten.

Mitra 13 week (4)

Graag had ik meer verteld over onze twee kittens deze week, zeker omdat ik telkens te horen krijg dat mijn blogjes te kort zijn. Maar ik wil de blogjes wel informatief houden en veel nieuwe nuttige informatie is er helaas niet meer te vertellen. Desalniettemin hoop ik dat jullie toch weer genoten hebben van dit blogje. Hopelijk heb ik volgende week weer wat meer te vertellen.

Tot volgende week!

Menu