De laatste paar dagen zijn voor ons aangebroken. Aankomende vrijdag vliegen beide kittens uit naar hun nieuwe families! Wanneer het volgende blogje online komt weet ik dus nog niet, maar deze zal gaan over hoe het de kittens vergaat in hun nieuwe huisje. Maar voor nu, eerst nog dit blogje. Veel leesplezier!

Mitra 14 week (4)

Kittens – Onweer
Wat is het gisteren toch raar weer geweest. Het heeft hier bij ons flink gestormd en het onweer ging non-stop urenlang achter elkaar door. Tot zover ik weet was dit ook de eerste keer voor de kittens dat ze onweer meemaakten en dat ging toch niet geheel zoals ik had verwacht.

De eerste donder was dan ook meteen wel een hele harde. Het hele huis trilde ervan! Dit was voor de kittens, maar ook voor onze andere katten, nogal onverwachts en met zijn allen zoefden zij dus naar boven om veilig onder onze slaapbank te schuilen. Het paste maar net, met zijn allen. Wel lekker knus 😉

Ze hebben daar ongeveer 20 minuten gezeten voor ze één voor één weer naar beneden durfden te komen. Ik heb ze allemaal lekker verwent met een kattensnoepje, maar gelukkig waren ze inmiddels over de schrik heen en hebben ze de rest van de storm prima uitgezeten. Uiteindelijk sliepen ze er gewoon dwars doorheen.

Uiteindelijk hebben ze het er toch beter vanaf gebracht dan ik in het begin had verwacht, zeker nadat ze na de eerste donderslag al onder de bank verdwenen waren. Onze 2 kleine heldjes; Fleur en Jack. Ik wist niet dat ik nog trotser op ze kon zijn dan dat ik al was, maar blijkbaar kon dat dus toch!

BinQ 14 week (1)

Kittens – Stofzuiger

Het is grappig om te zien hoe een groot verschil er is tussen Fleur en Jack als het aankomt op de stofzuiger. Moeder Luna heeft helemaal niks met dat ding, dus ik ging er eigenlijk vanuit dat de kittens dit gedrag wel over zouden nemen desondanks dat wij vanaf dat ze klein zijn meerdere keren per week stofzuigen.

Bij Jack is dit deels het geval. Zodra de stofzuiger aangaat zoeft hij de kamer uit opzoek naar een schuilplaats samen met moeder Luna. Echter, na een tijdje vindt hij het maar saai worden en komt hij weer heel stiekem de kamer in gehobbeld om veilig onder de kast of achter jou te gaan zitten. Zodra de stofzuiger ook maar iets te dichtbij komt zoeft hij er weer net zo hard vandoor. Even later is hij er spontaan weer en zo kan het tijden doorgaan.

Fleur daarentegen vindt de stofzuiger maar wat interessant. Het is niet zo dat ze hem speels aanvalt of met plezier er bovenop springt, maar ze komt meestal na een minuutje toch wel heel dichtbij en kijkt dan heel geïnteresseerd naar waar de stofzuigmond nu weer heen gaat. Vooral als we de bank stofzuigen houdt ze het nauwlettend in de gaten. Nu wou ik haar laatst als beloning een aai geven omdat ze het zo goed deed, maar zodra ik d’r aanraakte sprong ze 1 meter de lucht in en zoefde achter d’r broertje aan die precies op dat moment met volle moed weer de kamer in kwam gewandeld (en natuurlijk meteen rechtsomkeer maakte toen Fleur op hem af kwam gestormd..). Toch nog wel spannend, zo een stofzuiger.

BinQ 14 week (5) Mitra 14 week (3)

Ik denk dat ik hiermee het blogje van deze week ga afsluiten. Ik hoop dat jullie hebben genoten van alle avonturen welke Fleur en Jack, geboren als Mitra en BinQ,hier hebben meegemaakt . Ons B nest zijn echte toppers, ik ben heel blij dat ik de afgelopen 14 weken ze heb mogen zien opgroeien en van ze heb kunnen genieten (En dit ook nog een paar daagjes kan).

Tot snel!

Menu