2 weken oud zijn onze rakkertjes alweer! Dat vraagt om een update.. 😉

MitraBinQ 2 week 4 klein

Halverwege deze week was het Mitra die als aller eerste een oogje opende. Binnen enkele dagen volgde haar tweede oogje en ook BinQ opende zijn oogjes voor de allereerste keer. Inmiddels zijn alle oogjes dus open, maar je kunt nog wel goed zien (ook op de foto’s) dat ze nog niet heel lang open zijn.

Het heeft er wel voor gezorgd dat onze tweeling ineens een stuk meer te doen heeft. Ze scharrelen flink wat rond,beginnen al echt op hun voorpootjes te leunen en hun nekje uit te strekken om net iets meer te kunnen zien, en ze beginnen al op al hun pootjes te lopen i.p.v. te schuiven op enkel hun dikke buikje. Het is echter nog wel heel vermoeiend om op hun pootjes te staan, want telkens als ze proberen rond te “lopen” zie je ze trillen van inspanning! Dat wordt dus binnenkort een kleine verbouwing in de huiskamer, zodat onze tweeling wat meer ruimte heeft om lekker te ontdekken en hun pootjes te strekken – er is duidelijk steeds meer behoefte aan.

Mitra 2 week (3)

Mitra is de afgelopen week goed gegroeid en is al enkele dagen over de 300 gram. Haar tortie (en daarmee bedoel ik de rode vachtkleur wat ze naast haar seal heeft) komt steeds meer naar voren op haar oortjes, die beiden gedeeltelijk seal (zwart) zijn en gedeeltelijk lichtrood. Dit zal naarmate de tijd verstrijkt steeds donkerder en meer te zien worden, maar ik vind het nu al prachtig! Haar staartje is ook lekker nog een stuk donkerder geworden dan dat het vorige week was. Schoonheidje!

BinQ 2 week (2)

BinQ is ook heel goed gegroeid en zit ruimschoots boven de 300 gram. BinQ’s staartje is inmiddels lichtelijk verkleurd en als je heel goed kijkt zie je lichte oranje streepjes op zijn staart. Zijn oortjes zijn nog niet heel erg verkleurd, maar ook deze zullen langzaamaan donkerder rood worden van kleur. Mijn inschatting vorige week was dus juist: hij is een Red Tabby Point (met of zonder silver en/of wit). Hij wordt echt al een hele bink!

Aangezien ze nog zo klein zijn valt er over hun karaktertje nog niet veel te schrijven. Maar het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voor het meer naar voren gaat komen. Ik hoop zelfs volgende week al iets meer over hun ontwikkeling in gedrag te kunnen vertellen. Ikzelf vind dit altijd heel erg leuk en ook een klein beetje spannend, want ze gaan straks van redelijk hetzelfde naar 2 heel verschillende kittens veranderen; ieder met eigen ideeën en meningen. Maar benieuwd ben ik zeker!

Maar tot die tijd moeten jullie het met dit blogje doen. Uiteraard staan er weer nieuwe foto’s op de kittens hun individuele pagina’s. Tot volgende week!

MitraBinQ 2 week 2 klein

Menu