Naast de eerste ontworming is het een relatief rustig weekje geweest. Daarom zal ik deze week over de kittens samen schrijven, omdat ze samen meer hebben meegemaakt dan op individueel gebied. Veel leesplezier!

Mitra 5 week (2) BinQ 5 week (2)

Mitra en BinQ ontwikkelen zich goed.

Ongelukjes!
Waar ik een vorig blogje nog schreef dat er helemaal geen ongelukjes waren gebeurd naast de kattenbak, waren er helaas deze week wel wat ongelukjes gaande. Zo konden ze de kattenbak niet zo snel vinden als ze op de bank zaten en dus rende ik geregeld met een al poepend kitten richting de kattenbak die verderop op de grond stond. Achteraf kon je een heel spoortje terug volgen van de bank naar de kattenbak, maar na het opruimen en goed schoonmaken kon ik er dan wel weer om lachen. Gelukkig gaat het sinds ik een kitten kattenbakje op de bank erbij heb gezet helemaal goed en kan hopelijk die kattenbak ook weer snel van de bank gehaald worden. Ze zullen het nu wel rap onder de knie krijgen 😉

De eerste ontworming!
De eerste ontworming vond onze tweeling maar niks. Ze kregen een pasta welke volgens mij, gekeken naar de reacties, heel vies smaakte. Al spartelend slikten ze het met tegenzin door, BinQ net wat meer spartelend dan Mitra, maar waren het daarna ook meteen weer vergeten; ze speelden al met mijn hand voor ik ze überhaupt neer kon zetten. Gelukkig krijgen ze de volgende keer een pilletje en gaat dat hopelijk zonder al te veel moeite (deze slikken ze immers door voor ze het echt kunnen proeven). Hoe de tweede ontworming hen vergaat gaan jullie vast nog in een toekomstig blogje van ons lezen.

Ondernemende slimme kittens!
Wat me ook is opgevallen deze week is dat onze twee kittens flink ondernemend zijn. Zo hebben wij zelf een afgezet stuk in onze huiskamer gemaakt (een soort van kittenhoek) waar ze de eerste 3 weken in doorbrengen. Ook ’s nachts zette ik hen nog terug en ik was dat ook nog van plan te doen tot de kattenbak geheel onder de knie was, maar de kittens waren het hier de afgelopen week al niet meer mee eens. Zo betrapte ik als eerste BinQ toen hij ineens in de gang langs mij heen kwam lopen, terwijl ik toch zeker weten hem in de kittenhoek had gezet! Niet lang daarna zag ik hoe Mitra, recht voor mijn ogen, heel behendig omhoog klom en via de kachel aan de andere kant (de rest van de woonkamer dus) belandde. Ontzettend knap; wat is ons B nest toch slim!

Mitra 5 week (1) BinQ 5 week (6)

Tot zo ver de update van deze week. Tot de volgende keer!

Menu