Wat een warme week is het toch geweest. Alle katten van ons huishouden hebben er best wel last van gehad, maar dat betekend niet dat de tijd heeft stilgestaan. Hier is onze wekelijkse update!

Mitra 6 week (3)
Mitra – Gedrag
Onze kleine Mitra kan heerlijk druk spelen en vooral voeten die lopen zijn grappig om aan te vallen. De afgelopen week is het vaak voorgekomen dat Mitra ineens achter me aan rende en mijn voet aanviel, terwijl ze er flink wat omheen huppelde alsof mijn voet haar ook terug aanviel. Dat deed hij natuurlijk niet, dus een rijke fantasie heeft onze kleine meid zeker! Ook BinQ valt ze vaak huppelend aan, wat ik dan wel weer erg grappig vind om te zien. Op hoge pootjes springt ze om hem heen als een soort jong lammetje, om vervolgens snel weg te rennen als BinQ ook maar een pootje optilt. De schat! Nog een grappig iets: Nu net, terwijl ik dit blogje op internet probeer te plaatsen, vond Mitra het grappig om via mijn been het bureau op te klimmen en lekker over het toetsenbord heen te banjeren. Volgens mij vind ze mijn blogje niet goed genoeg. Sorry schat, hier moeten de mensen het echt mee doen deze week.

Mitra – Warmte
Van de warmte heeft Mitra helaas veel last gehad. Ze at en dronk wat minder en sliep heel wat meer. Nu heb ik ook vaak last van de hitte, zeker met deze temperaturen, dus ik kan me er ook wel wat bij voorstellen. Arme Mitra, hopelijk is het snel weer gedaan met deze hittegolf.

BinQ 6 week (1)
BinQ – Gedrag
Onze BinQ begint echt in een knuffelbeertje te veranderen. Vooral als ik op de bank zit klimt hij vaak op mijn schoot, nog wat verder omhoog en ploft uiteindelijk in mijn nek (aan de voorkant) neer om lekker te slapen. Hij heeft zelfs een keer mijn neus gelikt terwijl hij mij vragend aankeek, alsof hij wou zeggen: “waarom ben jij hier? Dit is toch mijn slaapplek?” Daarna draaide hij zich om en rolde een eindje naar beneden terug op de bank; dit was volgens BinQ natuurlijk ook helemaal mijn schuld, want hij keek me nogal verontwaardigd aan. BinQ’s speelgedrag wordt ook ietsje meer gewaagder; Miina en Valentina hebben echt iets met BinQ, maar omdat ze groter zijn spelen ze veel wilder dan wat BinQ normaliter deed. Nu past hij zich al redelijk goed aan en speelt lekker druk en uitdagend terug. Winnen kan hij nog niet, maar van zich af slaan kan hij al wel erg goed.

BinQ – Warmte
Ook BinQ heeft iets last gehad van de warmte. Je kon het vooral terug zien in het slaapgedrag. Hij sliep ook meer dan normaal, maar was wel actiever dan zijn zusje tijdens de dag zelf.

Mitra 6 week (2)

Mitra – extra
Daarnaast is er nog wat gebeurd met Mitra deze week. Ze heeft redelijk wat haaruitval gehad en haar vacht is erg dun geworden en op bepaalde plekken zelfs helemaal verdwenen; dit zien jullie waarschijnlijk ook wel terug op de foto’s van deze week. De dierenarts weet niet precies wat er gaande is, maar maakt zich geen zorgen en verwacht dat de vacht gewoon over een tijdje weer terug komt. Er kunnen vele redenen zijn, maar aangezien Mitra er verder geen last van lijkt te hebben en tijdens de wat koelere uren (dus buiten de hitte om*) gewoon lekker haarzelf is en speelt als voorheen, ga ik er ook vanuit dat haar vacht weer terug komt en we ook nooit zullen weten wat de reden nou precies is geweest. Mijn gok is echter dat ze een teveel aan hormonen heeft binnengekregen via Luna, wat zou passen bij het symptoom dat ze laat zien.

Het is dus een week met zorgen geweest vanaf mijn kant. Niet enkel om de kittens, maar ook om de andere 3 poezen i.v.m. de hitte. Van mij mag het nu wel weer gaan sneeuwen.

Tot volgende week!

* Omdat Mitra’s vacht erg dun is en een kattenvacht als soort isolatie werkt, gaat de warmte bij Mitra er dus dwars doorheen; dat is waarschijnlijk de reden dat ze zo een last van de hitte had de afgelopen week.

Menu