Aangezien ik gisteren nogal last had van een writer’s block, had ik het uiteindelijk maar opgegeven en besloten om vandaag het blogje maar te schrijven. Het is dus een dagje later dan normaal, maar hier onze wekelijkse blog update!

Kittens – ontworming #2
Mitra en BinQ zijn de afgelopen week voor de 2de keer ontwormt. Zoals beloofd is hier de update om te laten weten hoe het deze keer is gegaan, aangezien het de vorige keer niet heel soepel verliep. De ontworming was deze keer met een pilletje. Wat ben ik ontzettend trots op de 2! Ze aten het nog net niet uit mijn hand, maar ik kon het zonder moeite in hun mondje laten vallen en ze slikten het meteen zonder klagen door alvorens ze verder speelden. Een ontworming volgens het boekje; ze kunnen het wel.

Mitra 7 week (3)
Mitra – Vacht
Mitra’s haaruitval is na vorige week nog wel ietsje door gegaan, maar na een paar dagen gelukkig gestopt. Ze is dus uiteindelijk niet geheel kaal geworden en heeft nog een mooie toplaag aan vacht beschikbaar. Sinds een paar daagjes heb ik ook nieuwe haartjes voelen en zien aankomen, welke nu ongeveer 1 a 2 mm zijn. Snel gaat het dus niet, maar dat er op een aantal plekken haar terug groeit ben ik wel zeker van. Ik hoop dus ook dat over een paar weken onze mooie en ontzettend lieve dame weer met een volle haarbos de kamer rond waggelt!

Mitra – Klimmen
De afgelopen week hebben Mitra en BinQ hard getraind aan hun klim vaardigheden. Mitra vond het vooral leuk om mijn broek in te klimmen (Ik vond het een stuk minder leuk) als ik ergens zat om vervolgens nonchalant op mijn schoot neer te ploffen en lekker te slapen of rustig rond te kijken. Ook is ze al een paar keer (weer via mij..) op het bureau geklommen als ik achter de computer zat, om in het mandje dat naast me ligt te gaan slapen. Wat is ze toch gezellig als ze mijn been niet pijn doet; dat laatste zijn we haar uiteraard aan het afleren.

Mitra – Groei
Na de hitte is het gelukkig weer ontzettend goed gegaan met Mitra. Binnen 1 week is ze bijna 250 gram aangekomen, dus de achterstand die ze door de hitte en het weinige eten kreeg is inmiddels alweer goed ingehaald. Mitra weegt nu 790 gram.

BinQ 7 week (1)
BinQ – Familie gevonden
De afgelopen week hebben de eerste bezoekjes plaatsgevonden. Bij 1 van deze bezoekjes heeft BinQ een ontzettend goede indruk achter gelaten. BinQ is dus inmiddels gereserveerd voor een lieve familie waar hij heel goed bij gaat passen en zal eind augustus, onder voorbehoudt, naar zijn nieuwe baasjes uitvliegen. Ik verwacht op korte termijn een nieuwe naam te hebben voor BinQ, welke hij vanaf dan ook gaat meekrijgen in de blogjes.

BinQ – Klimmen
Zoals in Mitra’s stukje te lezen is, heeft ook BinQ zijn klim vaardigheden goed getraind deze week; en met goed bedoel ik dan ook echt GOED. BinQ is dol op klimpalen en wil dan ook altijd bovenop slapen. Het eraf gaan gaat nog wat minder soepel, maar dat houdt deze stoere kater niet tegen. Ook het kleinere klimpaaltje wat bij ons in de gang staat is een interessante slaapplek, waar Miina (1 van onze poezen) minder blij mee is; dit is namelijk haar vaste slaapplek. Geregeld zie ik hoe een geïrriteerde Miina aan het twijfelen is of ze de slapende BinQ van haar plek af moet jagen of niet. Helaas voor haar is BinQ nog klein en schattig en kan ze het niet over haar hart verkrijgen en gaat vervolgens op zoek naar een mindere slaapplek. Nog zo klein en nu al de macht over onze volwassen poezen; een echte charmeur!

BinQ – Groei
BinQ is al vanaf kleins af aan ontzettend goed aan het groeien. Met zijn slechts 7 weken weegt hij nu al 894 gram en zal vanavond dus ook boven de 900 gram uit komen. Het gaat zeker niet lang meer duren voor hij een kilo weegt, wat een grote kerel is hij toch al!

Voor zover deze wekelijkse update, ik hoop dat hij het wachten waard was. Tot volgende week!

Menu