Gisteren waren onze kittens alweer 8 weken oud. Volgende week maandag krijgen ze hun allereerste enting en hier zal de volgende blog dus ook over gaan. Maar zover is het natuurlijk nog niet, allereerst is hier onze blog update van deze week!

Mitra 8 week (5)
Mitra – Vacht
Ook deze week wou ik jullie graag vertellen hoe het met Mitra’s vachtje gaat. Het antwoord is goed. Haar buikje is alweer mooi bedekt met een dun laagje nieuwe haartjes en ook op alle andere plekken komt het gestaagd terug. Heel rap gaat het niet, maar dat het terug komt kan niet missen. Ik ben benieuwt hoe ze er straks uit ziet met weer een volle bos haar!

Mitra – Trap
Ook al kwam Mitra pas een paar dagen na haar broertje boven aan, ze kan nu wel als beste van de 2 traplopen. Naar boven en beneden gaan is voor onze Mitra een eitje en als ik haar soms even niet kan vinden moet ik haar ook vaak boven opzoeken. Onze eerste verdieping is natuurlijk nog nieuw terrein en dat vind mevrouw toch interessanter dan die oude saaie begane grond. Ik neem het haar dan ook niet kwalijk en laat haar heel soms zelfs toe op de slaapkamer, zodat ze lekker op bed in slaap kan vallen (heerlijk vind ze dat). Tegen zo’n schattig koppie kan ik toch ook geen nee zeggen.

Mitra – Motortje
Steeds vaker hoor ik Mitra spinnen. Vooral als ze lekker ontspannen op schoot of op de bank ligt gaat haar motortje aan zodra je maar een vinger naar haar uitsteekt. Ze heeft nu zelfs al dat ze tevreden op haar rug draait zodat je goed d’r buikje kan aaien, maar zodra je dat te lang doet krijgt ze ineens de nijging om met je hand te spelen en houdt het spinnen ook meteen op. Even rustig genieten is ook lastig als kitten, zeker als er zoveel leuks is om mee te spelen en worstelen natuurlijk 😉

BinQ 8 week (4)
BinQ – Trap
BinQ en de trap, wat was dat toch een avontuur de afgelopen week. Heel graag wou onze BinQ naar boven en hij had het omhoog gaan dan ook snel onder de knie. Maar het naar beneden gaan, dat werd hem nog niet; wat is een trap toch eng als je er boven aan staat als klein kittentje! Luid piepend riep hij om zijn moeder, die hem enkel suf aankeek en vervolgens negeerde, en dus was het aan mij om meneer minimaal 5 keer per dag op te halen boven aan de trap als hij er om vroeg. Gelukkig heeft hij nu sinds enkele dagen door dat hij ook prima zelf naar beneden kan en ben ik niet meer nodig als lift. Ook leek het er in het begin op dat hij wat last had van hoogtevrees, maar volgens mij begint dit al af te nemen sinds hij zelf de trap af durft. Gelukkig maar, een kat met hoogtevrees is natuurlijk maar raar.

BinQ – Motortje
Dat BinQ een echt knuffelmonstertje was, dat wisten we al. Maar hij wordt met de week liever en liever. Ook BinQ spint tegenwoordig regelmatig als je hem aait en hij even lekker bij je op schoot of vlak tegen je aan aan het bijkomen is van het drukke spelen. Vooral onder zijn kinnetje vind hij het heerlijk om gekroeld te worden en als je daar te vroeg mee ophoudt kijkt hij je half beledigd aan, omdat hij er nog niet klaar mee was. Tjah, stoppen zonder toestemming, dat kan natuurlijk niet!

Mitra 8 week (3) BinQ 8 week (3)

Kittens Extra – Nieuwe moeder?
Deze week hebben onze kittens een soort tweede moeder erbij gekregen. Wat precies de reden is weet ik niet, maar Miina vond ineens dat Mitra en BinQ haar kittens zijn. En Mitra en BinQ maken daar dankbaar gebruik van door Miina hen lekker te laten verzorgen; ze leggen zelfs bij haar aan terwijl ze toch echt geen melk geeft! Luna vind het ook wel prima, want dan krijgt ze in ieder geval ook nog wat rust haha. En aangezien het verder geen kwaad kan laat ik het maar gaan. Als hun blij zijn ben ik immers ook blij.

Tot zover deze update, tot volgende week!

Menu