Helaas is het me gisteren niet gelukt om nog een blogje online te gooien. Gelukkig komt na de maandag de dinsdag en kan ik dan ook prima nog een blogje plaatsen. Dus hier is hij dan, een dagje later dan geplant: onze wekelijkse blog update!

BinQ 9 week (2)

Kittens- Stamboom
De stambomen zijn inmiddels aangevraagd voor onze tweeling. Mitra’s stamboomnaam zal zijn ‘Lumica’s Beelay Mitra‘ zijn en BinQ’s stamboomnaam zal ‘Lumica’s BinQ Bodhi‘ zijn. Hun roepnamen staan natuurlijk los van de stambomen en zo een stamboomnaam is ook enkel maar een stamboomnaam. Maar ik vind het wel altijd leuk om achter onze catterynaam, die verplicht op de stamboom moet, een dubbele naam te zetten ipv een enkele. Dat staat mooi, vind ik persoonlijk 😉

Mitra 9 week (5)

Kittens – Chip
Afgelopen donderdag zijn onze kittens gechipt. Waar Mitra al eens in de auto gezeten had ivm haar vacht, was het voor BinQ nog allemaal nieuw en dus voor ons ook extra spannend. Mitra is niet echt fan van auto rijden. Ze heeft nogal last van wagenziekte en heeft op de weg naar de chip heel haar broertje ondergekwijlt. BinQ heb ik eigenlijk zo goed als niet gehoord, stoere vent.

Eenmaal daar hebben Mitra en BinQ zich voorbeeldig gedragen. De chips gingen er zonder moeite in en ook tijdens het wachten vooraf en achteraf zaten ze braaf in hun reismandje enkel wat nieuwsgierig rond te gluren. Ook de terugweg verliep erg rustig en eenmaal thuis zijn ze meteen weer gaan spelen alsof er niet net iets spannends gebeurt was. Ons B nest, toppers.

BinQ 9 week (4) Mitra 9 week (1)

Kittens – Eerste check en enting
Gisteren mochten onze kittens weer een gezellig tripje in de auto maken, ditmaal voor hun eerste echte check bij de dierenarts en voor hun eerste enting!

De heenreis verliep voor Mitra een stukje beter, aangezien ze naast het vele miauwen verder niet meer gekwijld heeft. Ik denk dat ze al wat meer aan het wennen is aan het autorijden. BinQ vond het deze keer ietsje minder en liep ook wat te miauwen, maar halverwege merkte hij dat hij toch niet boven zijn zusje’s geschreeuw uit zou komen en gaf het op; de rest van de reis is hij lekker rustig geweest en keek me alleen maar vragend aan als ik hem even aankeek (mijn vriend reed).

Eenmaal bij de dierenarts was Mitra als eerste aan de beurt. Ze vond het maar raar dat die grote kerel in zijn witte jas haar overal aan het bekijken en aanraken was, maar heel erg tegenstribbelen deed ze gelukkig niet. Hij was erg tevreden over haar vacht, welke weer goed terugkomt, en ook verder was alles prima in orde met onze dame. Een stoer dametje met veel pit, vond hij. De enting ging zonder moeite en ze gaf geen kick. Eenmaal klaar mocht ze weer terug d’r mandje in en was het BinQ’s beurt.

BinQ vond het helemaal niet erg wat de dierenarts allemaal zat te doen. Met volle interesse liep hij over de onderzoekstafel op zoek naar dingen waar hij mee kon spelen. Elke hand die in de buurt zat of kwam was het doelwit. Hij heeft zich goed vermaakt, zullen we maar zeggen. Ook BinQ is geheel gezond verklaard en de prik ging zonder moeite en ook hij gaf geen enkele kick. Ik denk dat als we hem niet zelf in het mandje hadden gestopt, hij nog wel even lekker verder was gaan spelen met de dierenarts. Maar helaas, we moesten weer richting huis.

De terugweg heeft BinQ heerlijk geslapen. Mitra heeft een paar miauwtjes gegeven, maar was verder ook relatief rustig, zeker voor haar doen. Eenmaal thuis gingen beide kittens helemaal los met alles wat ze maar konden vinden. Ik denk dat ze even de spanning eruit moesten spelen, want na 15 minuutjes druk spelen hebben ze heerlijk meerdere uren geslapen. Daarna waren ze weer helemaal zichzelf en ook nu kan je niks aan ze merken. Onze twee stoere grote kittens; ik had me geen betere eerste enting kunnen voorstellen!

Tot zover onze blog voor deze week. Tot volgende week!

Menu