De afgelopen week ben ik een weekje weggeweest naar Zuid-Frankrijk. Dit betekend natuurlijk niet dat onze kittens ook even stilstaan. Ze zijn inmiddels alweer 11 weken oud en dus is hier de blog van deze week!

Nest C 11 weken oud klein

Kittens – Wij kennen je nog!
De afgelopen week was eigenlijk de allereerste keer dat ik een weekje wegging terwijl we kittens hadden rondlopen. Uiteraard had ik een goede oppas voor ze geregeld (mijn vriend ;)), maar ik maakte me voor ik überhaupt weg was al druk over dat ze me waarschijnlijk niet meer zouden kennen als ik terug kwam. En dat voor ze weer gewend zouden zijn aan me, ze al zouden zijn uitgevlogen. Had ik het even mis 😉

Chase 11 week 3

Bij thuiskomst werd ik eerst begroet door een paar van mijn eigen dames, Luna en Tina. De kittens zaten samen met hun moeder apart in de huiskamer, omdat mijn vriend aan het werk was en Luna en Tina nog wel eens net iets té wild willen doen met de kleintjes. Toen ik de huiskamerdeur open deed was de allereerste die ik zag Lyov. En wat was hij groot geworden!! Nu snap ik eindelijk wat voor een indruk de grootte van de kittens kan hebben op hun nieuwe baasjes als ze ze al een tijdje niet gezien hebben. Als 1 week al zo een groot verschil kan maken, kan ik me voorstellen dat nog meer weken helemaal een shock is als je ze dan ineens weer ziet!

De andere kittens volgden ook al snel en ik was echt onder de indruk; wat zagen ze er goed uit! Al echte katjes. Kwa gedrag waren ze nog precies hetzelfde. Ze konden me nog gewoon en kwamen meteen me begroeten en met me spelen. Ook later die avond heeft de helft heerlijk op schoot gezeten alsof ze de hele week niks anders hadden gedaan. Het was net of ik niet weg was geweest. Ik ben trots en blij en kan nu gelukkig nog heerlijk een paar weekjes zoals gewoonlijk van de kittens genieten voor ze hun nieuwe eigen spannende avontuur tegemoet gaan.

Crystall 11 week 4

Kittens – Chippen
Tijdens mijn afwezigheid zijn onze kittens gechipt. Ik ben er natuurlijk niet zelf bij geweest maar heb wel een kort verslagje gehad van mijn vriend.

Op de heenweg en op de locatie van het chippen deden de kittens het super. Ze waren rustig en sliepen zelfs heerlijk in hun reismandje. Echter tijdens het chippen zelf lieten er een paar toch merken dat ze niet heel tevreden waren met zo een prik in hun nek.

Esa mocht als eerste en heeft luid piepend haar chip gekregen. Chanel was als tweede en maakte enkel een heel zacht geluidje. Cèrah was als derde aan de beurt en zat tussen het geluid van Chanel en Esa in. Echte dames, ze lieten goed horen wat ze er van vonden en gelijk hebben ze 😉

Chance 11 week 2

Na de dames mochten de heren. Liev was een grote stoere kerel en maakte, tot zover ik begreep, geen enkel geluid. Lyov was ook een stoere man en liet maar een heel klein piepje horen.

Chippen is ook helemaal geen pretje, dus ik sta ook helemaal niet te kijken van de protestgeluiden. Ik ben trots op ze en ook zeker op het feit dat ze naast het chippen (voor en na) heerlijk relaxed in hun mandjes lagen alsof er niks aan de hand was. Toppers!

Cerah 11 week 4

Kittens – Voor het eerst naar buiten
Na mijn terugkomst mochten de kittens voor het eerst ons buitenverblijf in. Heel eventjes i.v.m. de kou, maar eventjes telt ook 😉

Cèrah was ietsje afstandig en bleef liever voor het vliegengordijn (welke ik nog steeds moet weghalen…) zitten, maar de rest zoefde naar buiten alsof ze altijd al naar buiten mochten en de hele tijd hadden gewacht tot ik die deur weer eens opende. Met zijn 4-en hebben ze heerlijk rond gerend en nieuwsgierig rondgekeken naar alles wat er maar te zien was en wat er maar voorbij vloog. Oh, wat vonden ze het leuk! Ook Cèrah ging uiteindelijk naar buiten om voorzichtig een klein rondje te maken achter haar mama aan.

Chanel 11 week 7

Inmiddels zijn ze al veel vaker buiten geweest en ook nu zitten ze heerlijk met zijn allen in de buitenren. Cèrah is inmiddels ook goed gewend en rent met net zo veel plezier rond als dat de rest dat doet, al merk ik wel dat ze het binnen ook prima vind en niet perse de behoefde heeft om naar buiten te gaan. Liev en Esa zijn toch wel het meest enthousiast en zijn amper binnen te krijgen als ze eenmaal buiten zijn; je moet echt achter ze aanrennen als het tijd is om het buitenverblijf weer te sluiten. Lyov blijft een lui leeuwtje en ligt vaak lekker te relaxen in het buitenverblijf waar hij maar kan voor hij weer naar binnen komt gesjokt om zich lekker op te warmen bij de kachel. Maar even spelen met broertjes en zusjes doet hij ook gerust buiten. En Chanel? Chanel kan ook echt genieten van buiten zijn. Zo was het gisteravond tijd om weer naar binnen te komen. De meeste katten en kittens waren al uit zichzelf naar binnen gekomen en dat maakte het des te makkelijker voor mij om de achterdeur dicht te doen. Echter, eenmaal terug in huis was Chanel nergens te bekennen. Mijn eerste ingeving was om buiten te kijken maar daar zat ze echt niet. Uiteindelijk ben ik 10 keer het huis rondgerend, heb ik overal gekeken waar het maar kon en ook het buitenverblijf heb ik nog 3 keer doorzocht. Ze was nergens. Toen ik voor de 4de keer toch nog eens het buitenverblijf in ging vond ik Chanel, zielig zittend voor een daarvoor nog dichte deur. Ik weet niet waar ze zich had verstopt, maar ze had toch nog lekker een tijdje langer buiten kunnen spelen. De kleine slimmerd.

Dat was de blog voor deze week. Volgende week krijgen onze kittens hun tweede enting, dus daarover meer in de volgende blog.

Tot dan!

Menu