Nest C 2 weken 1 namen

Wat een heerlijke week is het geweest de afgelopen week. De kittens hebben weer een hoop stappen gezet (ook letterlijk) en weer veel meegemaakt. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Chanel 2 week 1

Kittens – Kalmte
Waar ze vorige week nog heel wat kabaal konden maken met zijn allen, is dat deze week gek genoeg een hoop verminderd. Het is niet dat ze het niet meer kunnen, maar over het algemeen zijn ze nu redelijk stil en lijken ze erg tevreden. Misschien was het omdat ze normaal schrokken; ze waren immers nog blind en doof vorige week en moeder kwam om de zoveel tijd ineens bij hun gesprongen en liep met d’r reuzenschaduw over die kleine halfslapende kittentjes heen. Ik zou ook schreeuwen als ik hun was! De afgelopen week zijn hun oogjes en gehoorwegen geopend en sindsdien zijn ze goed tot rust gekomen. Ik ben er erg tevreden mee; niet omdat het nu lekker rustig is in huis, maar omdat ze er zelf zo tevreden mee lijken.

Chance 2 week 1

Kittens – Drukte
Tjah, waar ze kwa kabaal lekker tot rust zijn gekomen zijn ze dat verder juist niet. Waar ze vorige week enkel sliepen, piepten en dronken willen ze nu al lekker rond scharrelen en op ontdekking uit. Een beetje snel voor mijn gevoel, maar we hebben wel vast de kittenren tevoorschijn gehaald zodat ze wat meer ruimte hebben om rond te kruipen. In het begin was dit natuurlijk nog wel eng. De mannetjes durfden nog niet echt uit hun vertrouwde omgeving te gaan, maar de dames hadden al snel door hoe het moest. Echter waren ze daarna ineens spontaan verdwaald en waggelden (Je leest het goed: waggelen; echt soepel bewegen doen ze nog niet) ze luid piepend rond op zoek naar hun moeder. Nu, een paar dagen later, hebben ze dat niet meer en liggen ze heel tevreden overal waar ze maar kunnen komen. Waarschijnlijk al te dromen over alle mooie avonturen die ze nog gaan beleven in de toekomst 😉

Chase 2 week 1

Kittens – Twee moeders
Dit kwam voor mij ook nogal als een verrassing. Ons eigen kitten Valentina (nu 8 maanden oud) heeft zich tot een echt moedertje ontwikkeld voor de kittens. Eerst wou ze graag spelen met ze, iets wat natuurlijk nog niet mogelijk is omdat ze daar nog veel te klein voor zijn. Dit had ze gelukkig snel door (ik was altijd aanwezig als ze bij de kittens kon) en nu ligt ze zo goed als de hele dag bij de kittens in de kittenren en helpt ze Miina met de verzorging van de kittens. De kittens daarentegen denken volgens mij dat ze een extra melkbar hebben gekregen en proberen geregeld bij Tina aan te leggen. Uiteraard lukt dit niet en schuiven ze vervolgens half teleurgesteld door naar hun eigen moeder, waar het altijd druk is en ze moeten vechten om een plekje. Ik denk dat als ze groter zijn ze aan Tina een extra zus gaan hebben. Dat worden nog eens mooie verhalen.

Cerah 2 week 1

Kittens – Onderlinge verschillen
Wat ik zelf ontzettend grappig vind is dat er nu onder de kittens al echt duidelijke verschillen zijn kwa karakter. Zo is Crystall de rustigste, Chase een beetje een watje (nieuwe dingen zijn eng!), Chanel haantje de voorste, Cèrah het babbelaartje (ze reageert ook echt op me als ik wat zeg) en Chance het mama’s kindje. Dit zegt niet dat ze dit straks ook nog zijn. Het leek me wel leuk nu al vast hierover te schrijven en om over een paar weken terug te kijken om te zien of het nu nog zo is. Ik ben benieuwd, leuk zijn ze en dat blijven ze sowieso.

Crystall 2 week 3

Ik denk dat ik het blogje van deze week hier mee afsluit. Uiteraard zijn er inmiddels weer nieuwe foto’s op de pagina’s van de kittens te vinden!

Tot volgende week!

Menu