Drie weken oud zijn onze kittens alweer. Dit is de leeftijd waarin de karaktertjes onderling steeds meer uiteen gaan lopen. Ze worden echt langzaamaan henzelf en dus zal ik vanaf nu over elk kitten apart schrijven waar mogelijk. Wel kan het voorkomen dat het ene kitten in het andere kitten zijn/haar stukje vermeld wordt. Schuw je dus vooral niet om alle stukjes te lezen 😉

cropped-cropped-Miina-12122013-3klein2.jpg

Kittens – Wij willen melk!

Voor we over gaan naar de individuele stukjes, toch nog even iets wat alle kittens aan gaat. Deze week viel het me op dat de kittens een stukje minder goed groeiden dan voorheen. Het duurde niet lang voor het duidelijk werd dat Miina te weinig melk had om aan de behoefte van onze dorstige 5ling te voldoen. Na het geven van extra “aanvullend dieetvoer” (zoals de tube zegt) en ervoor zorgen dat mevrouw een stuk meer dronk, gaat het gelukkig de afgelopen dagen weer de goede kant op. We gaan uiteraard door met de extra ondersteuning om ervoor te zorgen dat dit straks niet weer gebeurd en ook zullen wij de kittens goed in de gaten houden en blijven wegen om tijdig problemen op te merken. Hun achterstandje hebben ze in de afgelopen 2 dagen wel weer ingehaald, de eerste is al over de 400 gram! 😉

Chanel 3 week 1

Lumica’s Chanel
Onze kleine Chanel is volgens mij wel een heerlijk eigenwijs dingetje. Ze laat graag horen als ze het ergens niet mee eens is, en ook tijdens het drinken bij mama krijgt geen enkel broertje of zusje haar nog aan de kant. Ook als ik bij de kittenren kom zitten, komt Chanel hard aangerend (nou ja, rennen kan je het nog niet echt noemen) en probeert luid piepend eruit te klimmen. Dit lukt natuurlijk niet, en hoe langer je wacht, hoe gefrustreerder je d’r ziet worden. Gelukkig voor haar pak ik haar met liefde even op voor een knuffel, waarna ik d’r weer terug zet in de kittenren. Daarna is ze ook wel tevreden en gaat ze weer rustig op zoek naar haar broertjes of zusjes om mee te spelen.

Chase 3 week 4

Lumica’s Chase
Chase is een echte kater. Van het hele stel kan hij nog het minst goed lopen (Nog niet zo hoog op de poten). Dit komt omdat meneer nogal lui is. In de meeste gevallen lopen er 4 kittens rond en ligt meneer gewoon ergens in het midden van de kittenren een beetje rond te staren naar wat de rest loopt te doen. Ook als ik erbij kom zitten gaapt hij me gewoon aan vanaf zijn ligplek, zonder aanstalten te maken om ook maar op te staan, en als ik hem oppak blijft hij als een zoutzak hangen. En zelfs tijdens het spelen is hij niet echt actief; hij ligt enkel op zijn rug een beetje naar de lucht boven hem te meppen. Heerlijk zo een karakter, ik ben benieuwd of dit ook zo blijft!

Cerah 3 week 4

Lumica’s Cèrah
Cèrah is een echte mensenvriend. Het is heel raar om mee te maken, maar al met 2 weken was het Cèrah wie al oogcontact maakte met me. Ze keek me echt al aan als ik tegen haar praatte! Ook praat ze nog wel eens terug, iets wat ik nog nooit al op deze jonge leeftijd heb meegemaakt. Meestal als ik bij de kittenren kom zitten en wat zeg tegen ze (tja, ik blijf een gek kattenvrouwtje..) kijkt Cèrah me aan, miauwt terug, en komt lekker mijn kant op gehobbeld. Ze geeft duidelijk aan dat ik d’r op moet pakken en vind het nu al heerlijk om geaaid te worden. Ook bij haar ben ik erg benieuwd of dit in de toekomst ook nog zichtbaar is, maar leuk is het voor nu in ieder geval wel. Nu al contact kunnen zoeken op deze leeftijd; wat een verrassing is ze toch!

Chance 3 week 3

Lumica’s Chance
Chance is een beetje een mix tussen alle bovenstaande kittens. Hij is een beetje lui zoals Chase, redelijk geïnteresseerd in mensen zoals Cèrah, en ook wel eigenwijs en laat duidelijk merken wat hij wel en niet wil zoals Chanel. Tevens is onze kleine Chance Valentina’s favorietje. Hij is de eerste die naar Valentina toe loopt en ook de eerste waar Valentina op af gaat. Nu wil Valentina nog wel eens spelen met de kittens en heel af en toe gaat dat toch nog iets te fanatiek. Dit is dan ook de rede dat ik Chance wel eens door de lucht zie vliegen. Erg vind hij het niet en pijn doet Valentina hem ook niet. Ik denk dat ik het erger vind dan dat hun het vinden. Zelfs Miina vind het prima, die kijkt gewoon rustig toe van een afstandje. Ik denk dat deze 2 in de toekomst hele dikke vriendjes gaan zijn. Dat worden vast nog hele leuke verhalen 😉

Crystall 3 week 2

Lumica’s Crystall
Crystall is een rustig, stil, maar ook speels meisje. Een beetje tegenstrijdig allemaal dus. De ene keer ligt ze stilletjes in een hoekje een beetje rond te kijken, de andere keer scheurt ze door de kittenren heen alsof ze achterna gezeten wordt door een monster. Ze was de eerste wie ik een poging zag doen tot rennen en wat heb ik toch gelachen om deze meid. Haar achterpootjes wilden wel, maar d’r voorpootjes echter nog niet. Koprollend ging ze door het hok en je kon gewoon aan d’r zien dat ze niet snapte wat ze nu precies verkeerd deed. Daar wilde ze dan wel iets van zeggen, maar haar miauwtje is erg zacht, dus niemand die d’r dan ook echt hoort. Heerlijk is ze, ik denk dat ze ons nog wel gaat verrassen met haar toekomstige karaktertje!

Ik heb nu al zin in volgende week. En jullie? Tot dan!

Menu