De eerste 5 weken zijn voorbij gevlogen. Het voelt echt nog alsof ik gisteren de hele nacht bij Miina heb gezeten tijdens de bevalling, maar het is toch echt al 5 weken terug. Vandaag komen onze kittens beschikbaar voor onze wachtlijst en volgende week krijgen zij, als het goed is, hun eerste bezoekjes alweer. Spannend, ook voor mij! Maar eerst hier het blogje over de afgelopen week 😉

Chanel 5 week 6

Kittens – ontworming
Afgelopen dinsdag zijn onze kittens voor het eerst ontwormd. De eerste ontworming gebeurt met een pasta, omdat ze nog iets te klein zijn voor een pilletje. Echter is de pasta niet al te smakelijk en krijg je vaak heftige reacties van de kittens.

Zo ook bij dit nest. Chanel, Cèrah, Chance en Crystall slikten de pasta moeiteloos door, maar kregen kort daarop de vieze smaakexplosie waarvan ze redelijk heftig tekeer gingen. Best zielig, maar gelukkig is dit maar een enkele seconde en weet je waar je het voor doet. Chase had echter totaal geen reactie. Dit past dan ook wel weer precies bij het karaktertje wat ik bij hem zie, hij is toch echt een beetje een dodo; hij staarde me alleen maar licht beledigd aan met zijn grote kijkers! Achteraf heb ik ze snel wat natvoer gegeven om ze van de vieze smaak af te helpen en waren ze al snel weer tevreden. Na het eten hebben ze weer gespeeld als vanouds alvorens ze lief in slaap vielen op de bank.

Chase 5 week 4

Kittens – algemene ontwikkeling
Net na de plaatsing van mijn vorige blog, waarin ik schreef dat Crystall de kattenbakkorrels als voedsel aan zag, besloot mevrouw dat het genoeg was geweest. Ze poepte op de bak en sindsdien is de kattenbaktraining voor alle kittens netjes voltooid. Ze hoeven dus inmiddels ook ’s nachts niet meer in de kittenren door te brengen, maar mogen de hele huiskamer gebruiken als speel- en slaapterrein.

Dit betekent vaak wel dat er nog af en toe ongelukjes gebeuren, omdat ze de kattenbak niet op tijd kunnen bereiken en ik kan ze slapend vanaf mijn bed niet horen piepen als ze hulp nodig hebben. Maar bij deze toppers is er, op 1 keer overdag na (had ik ook beter op moeten letten…), geen enkel ongelukje gebeurd. Wat ben ik trots op ze!!

Het eten gaat ook ontzettend goed en ze groeien nu nog harder dan voorheen. Het leek me leuk om weer even een overzichtje van de huidige gewichten te plaatsen, zodat jullie een beetje kunnen inschatten hoe goed ze het wel niet doen.

Chanel – 575gr
Chase – 596gr
Cèrah – 560gr
Chance – 584gr
Crystall – 528gr

Gewicht zegt verder weinig, maar dit ziet er niet verkeerd uit of wel? Ik ga nog even door met trots zijn op onze vijfling!

Cerah 5 week 5

Kittens – Rennen, klimmen en klauteren
Nu de kittens dag en nacht in de gehele huiskamer kunnen ravotten (wat ze trouwens daarvoor ook al stiekem deden; ze ontsnapten op den duur telkens uit de kittenren) maken ze dankbaar gebruik van alles wat er staat. En met alles wat er staat bedoel ik ook mooie mensenbenen. Ze beginnen langzaam mijn broek in te klimmen, al moet ik zeggen dat ze het nog wel heel voorzichtig doen. Vooral Cèrah, Crystall en Chanel klimmen mijn broek in als ik op een stoel zit, om zo op schoot te komen en in slaap te vallen. Chance is nog wat verlegen en gaat enkel tegen mijn been opstaan (“Hallo, ik ben hier beneden!”) en Chase is gewoon te druk met zijn eigen dingetjes om in broeken te willen klimmen.

Uiteraard ben ik ze het al aan het afleren, maar het blijven kittens. Dit kan wel eventjes gaan duren…

Chance 5 week 3

De krabpaal wordt sinds een paar daagjes ook gebruikt en dan vooral door de dames om in te klimmen. Zo merk je toch dat de heren wat minder interesse hebben voor de hoogte in te gaan en liever gewoon spelen met dat wat ze al kennen. Vooral Crystall vind het leuk om hoog in de krabpaal te klimmen, om vervolgens luidkeels aan te geven dat ze toch echt niet zelf naar beneden durft. Wat natuurlijk mijn schuld is, want er staat een kattenbak vlak bij; daar wil ze toch zeker niet recht met d’r neus in vallen?!

De bank vinden ze ook allemaal reuze interessant. Vaak als ik weer de huiskamer in loop, zowel ’s ochtends als overdag en ’s avonds, liggen er 5 kittens over de hele bank verspreidt; spelend of slapend. Al merk ik wel dat Chase en Chance soms ook al languit op de vloer liggen te slapen, alsof ze proberen duidelijk te maken dat het veels te warm is in de huiskamer. En ik maar bevriezen met mijn 4 truien en 10 dekentjes op de bank. Misschien waren ze wel gewoon te moe om nog de bank op te klimmen en ploffen ze gewoon slapend neer op de plek waar ze op dat moment lopen, hahaha.

Crystall 5 week 3

Ook zijn alle kittens ontzettend gericht op menselijke aandacht. Ze lopen me voortdurend achterna, spelen al met mijn voeten (inclusief in tenen bijten 🙁 ) en komen bij me in de buurt liggen als ik ergens zit om met mijn mauw, rits of wat dan ook te spelen. Ook klimt er af en toe wel eens een kitten op schoot om heerlijk in slaap te vallen. Echt een nest om van te genieten.

Wat maak je toch een hoop mee met kittens in huis! Maar ik sluit het blogje bij deze wel weer af voor deze week. Volgende week hopelijk weer leuke nieuwe verhalen. Tot dan!

Menu