Alweer bijna op de helft, de kittens zijn vandaag 6 weken oud. Het is bijna wonderbaarlijk te zien dat kittens met de week leuker worden, terwijl je toch weer elke week denkt van ‘Nou, leuker dan dit kunnen ze echt niet meer worden hoor!’ Lees snel verder om te zien wat onze gekke 5ling deze week weer heeft meegemaakt!

Chanel 6 week 5

Lumica’s Chanel
De afgelopen week is de speelruimte weer groter geworden voor de kittens. Ze mochten voor het eerst de gang in! En met die gang kwam ook een trap. Een hele interessante trap, vonden de kittens. Wie wil er nu niet lekker spelen op een trap? Chanel zag het ook wel zitten en heeft al een paar keer geoefend om de trap op te lopen. Ze gaat ook niet heel snel de trap op, maar gaat treetje voor treetje naar boven, heel voorzichtig alsof ze bang is om te vallen. Tot ze ineens in speelmodus gaat, dan let ze nergens meer op en rolt vervolgens gewoon de trap weer af. Gelukkig heeft Chanel nog niet echt de drang om erg hoog te gaan en houdt het nog op maar een paar treetjes. Beneden is ook immers alles wat ze nodig heeft, dus wat moet ze nu boven doen? Kwa natvoer eten is Chanel haantje de voorste. Zodra ik het op de grond zet komt ze aangerend, plant haar 2 voorpoten midden in het eten en eet vervolgens alles waar ze met haar hoofdje maar bij kan op. Ze is eigenlijk altijd 1 van de eerste die aan komt en 1 van de laatste die weer weg loopt. Klein vreetzakje 😉 Natvoer is ook zo lekker!

Chase 6 week 2

Lumica’s Chase
Chase is de afgelopen week een stuk veranderd. Hij is nog altijd lui en een beetje meer op zichzelf, maar hij is wel wat meer actief geworden en zoekt ook wat meer contact dan voorheen. Hij is al een paar keer spontaan bij mij op schoot geklommen en kan ook al heel goed piepen als hij niet snel genoeg de aandacht krijgt van mij die hij wil. Met broertjes en zusjes is hij de laatste tijd ook wat actiever bezig en ik ben eigenlijk wel blij te zien dat hij wat losser wordt en toch geniet van het kitten zijn. De trap vind Chase echter maar oninteressant. Hij is al wel een paar keer op de eerste tree geklommen (met heel veel moeite – hij bleef maar springen en probeerde zich aan iets vast te grijpen wat er niet was en viel dan weer op de grond. En ik maar lachen, haha), maar ging er net zo snel weer vanaf. Waarom moeilijk doen als je ook makkelijk kan? Dat is onze Chase. Kwa natvoer eten is Chase vaak snel klaar. Ik moet hem zelf ophalen om bij het natvoer te zetten en na een paar hapjes vind hij het wel best. Gewoon brokjes en af en toe nog moedermelk is genoeg voor deze kleine man.

Cerah 6 week 6

Lumica’s Cèrah
Cèrah heb ik nog geen pogingen tot traplopen zien maken. Ze heeft het zo druk met alles wat er hier beneden te vinden is (broertjes, zusjes, moeder, Luna, Tina, speeltjes, schoenen(!)) dat de trap helemaal niet interessant is. Dit zegt echter niet dat ze klimmen niet leuk vind. Geregeld vind ik deze kleine meid slapend boven in de klimpaal die in onze huiskamer staat. Ook loopt ze geregeld op 1 van onze 2 vensterbanken en heel af en toe duwt ze er nog stiekem wat van af ook. Ik heb inmiddels het meeste maar veilig weggezet, maar tjah.. het meeste is natuurlijk niet voldoende. Gelukkig kan de rest wel tegen een stootje 😉 Kwa eten is Cèrah toch wel het meest fanatiek, nog net ietsje meer dan Chanel. Ze duwt iedereen opzij wie haar maar in de weg staat, banjert over het hele bord en eet denk ik minstens 40% van wat er op lag. En dat terwijl ze het toch moet delen met nog 2 broertjes en 2 zusjes. En zelfs Miina eet er aan het einde nog van mee, als haar eigen natvoer op is. Ons kleine eetmonstertje, aan eten heeft ze zeker niet tekort.

Chance 6 week 3

Lumica’s Chance
Chance is onze nummer 1 traploper. Ik was hem al een paar keer kwijt toen ik de kittens zocht (af en toe moet je toch even tellen of ze allemaal nog wel zijn), en vond hem telkens boven in onze voorste kamer. Hij heeft zelfs al stiekem van de volwassen brokken lopen eten, omdat ik er nog niet van uit ging dat hij al naar boven kon (De voorste kamer is waar Luna en Tina ’s nachts overnachten en dus staat hun eten daar). Nu zetten we de brokken dus netjes veilig weg voor we de kittens op de gang laten. Vanochtend was ik hem ook weer kwijt en lag hij gewoon lekker boven op de bank te slapen. De schat, haha. Kwa natvoer eten blijft Chance een doetje. Hij laat zichzelf gewoon opzij duwen door zijn 3 zussen en gaat vervolgens er rustig bij zitten en wacht netjes tot hij aan de beurt is. Meestal is het Crystall die als eerste van de 3 wegloopt (Chase had zijn paar hapjes allang op en was er al vandoor), waarna Chance eindelijk weer erbij kan. Maar dan nog duwt Cèrah hem gewoon aan de kant als ze vind dat hij te dicht bij haar deel komt. Chance blijft het altijd nog even proberen en als hij iets op heeft houdt hij het voor gezien en gaat zichzelf uitgebreid wassen voor het slaaptijd is. Gelukkig groeit hij ook prima zonder al dat natvoer, onze grote stoere vent.

Crystall 6 week 3

Lumica’s Crystall
Crystall is een echt uitdagertje. Geregeld maakt ze van die aanvallende bewegingen richting mijn voet, waarna ze een meter omhoog springt en er 4 keer zo hard vandoor scheurt omdat ik mijn voet eventjes bewoog. En leuk dat ze het vind! Dit uitdagende speelgedrag heeft ze nu al een hele tijd en ik heb haar ook al veel koprollen en gekke sprongen zien maken. Crystall is een echt speel- en racemonstertje. Ditzelfde gedrag vertoont ze ook op de trap en dus let ik extra goed op deze kleine meid. Je kan ook erg aan Crystall merken dat Chanel toch wel haar grote vriendin is. Meestal zie ik deze 2 samen, of het nu spelend is of slapend. Soms ook tegen Chanel’s wil in, maar Crystall krijgt uiteindelijk altijd haar zin. Daarnaast is Crystall een echte ninja. Soms zit ik op de bank, en dan ineens zit ze naast me of ligt ze op schoot. Waar ze vandaan komt? Ik heb werkelijk waar geen flauw idee. Kwa natvoer is Crystall waarschijnlijk wel de normaalste. Ze vind het lekker, eet het graag en heeft geen haast. Ze eet vaak in porties. Een paar hapjes, eventjes rust, weer een paar hapjes en ga zo maar door. En is het op? Dan is het op, gelukkig zijn er nog brokjes. Dat is onze Crystall 😉

En dat was hem weer voor deze week. Tot volgende week!

Menu