Het was weer een gezellige week de afgelopen week. De eerste bezoekjes zijn inmiddels geweest. Tevens zijn de kittens erg ondernemend geworden; het heeft dan ook kittens geregend in huis de afgelopen 7 dagen. Bij deze is hier de blog over de afgelopen week, een dagje later dan normaal. Vanaf nu zal ik de blogjes en nieuwe foto’s ook op de dinsdag plaatsen, omdat dat met mijn persoonlijke schema wat handiger uitkomt.

Chanel 7 week 5

Lumica’s Chanel
Chanel heeft zich de afgelopen week toch wel bewezen als slimme dame. Wij hebben in huis zo een speelbaan staan met een balletje erin, maar jongere kittens snappen vaak nog niet wat ze hier nu precies mee aan moeten. Chanel was degene die als eerste met deze baan aan de slag ging, toevallig toen er visite voor de kittens was, en dit speeltje heeft zich in een paar dagen tijd toch wel tot 1 van haar favoriete speeltjes ontwikkeld. En dat terwijl ze nog niet eens 7 weken oud was! Bij onze vorige 2 nesten hadden we ook al zo een baan in huis staan, maar daar begonnen ze er allemaal toch op een latere leeftijd pas mee te spelen. Verder is Chanel ook heel fanatiek met nieuwe plekjes ontdekken (het liefst hogere plekken) en hierbij is ze ook al een paar keer van dingen afgekukeld. Zo kwam ze vorige week pardoes de trap afgerold (letterlijk, ze maakten radslagjes en koprolletjes tijdens d’r val), waar ik toch wel heel hard om moest lachen. Uiteraard heb ik wel eerst wel gekeken of ze oké was (ik schrok toch ook best wel, het was een flinke val), maar achteraf kon ik toch mijn lach niet inhouden en keek ze me heel even licht beledigd aan voor ze verder ging met spelen alsof er niks was gebeurd. Was ik maar een kitten; zonder schaamte gewoon verder lopen na keihard om mijn snuit te zijn gevallen voor iemand’s neus, dat klinkt toch wel heel handig.

Chase 7 week 4

Lumica’s Chase
Ook deze week heeft Chase zich weer ontzettend goed ontwikkeld. Waar hij voorheen echt een dodo was en ontzettend lui, begint hij nu toch wel een stuk actiever te worden. Hij speelt lekker mee met de rest, reageert voor de verandering nu ook op mij en hij komt geregeld voorbij gelopen op zoek naar een speeltje om mee te spelen. Hij is ook een stuk meer aanwezig en komt graag naast mij of op mijn schoot liggen om te spelen of te slapen. Luid piepend laat hij dan ook graag weten dat hij je aandacht wilt en als je dat niet geeft houdt hij ook zeker niet op. Uiteindelijk krijgt hij natuurlijk altijd zijn zin en ik denk dat hij dit inmiddels ook prima door heeft; hij maakt dankbaar gebruik van die verkregen informatie en is echt inmiddels echt de koning in huis. Ook bij de visite was hij goed aanwezig en maakte het hem echt niet uit of nu ik met hem speelde, of iemand anders; als er maar met hem gespeeld werd. Hij blijft wel iets slomer (of moet ik zeggen ‘mannelijker in zijn manier van doen’?) dan de rest, maar hij is wel erg ontwikkeld in zijn actiefheid (is dit een woord?) de laatste 2 weken. Ik denk wel dat als hij straks ook achter balletjes aan kan rennen en ik gooi een balletje een bepaalde kant op, dat hij dan echt zo een kater is die mij dan aanstaart van ‘wat doe jij nou?’ en ik vervolgens zelf het balletje maar moet gaan halen. Zo is hij dan weer wel 😉

Cerah 7 week 5

Lumica’s Cèrah
Cèrah blijft voor mij toch wel het kitten dat het meeste aanwezig is in huis. Bij het bezoek was ze wat afwachtender, maar ik denk dat als ze je eenmaal kent je niet meer om haar heen kan. De hele dag door komt Cèrah voorbij gewandeld en gaat de trap op en af wanneer het maar kan. Al haar broertjes en zusjes hebben toch wel een bepaalde kamer (boven of beneden) waar ze de meeste uren van de dag het liefste doorbrengen, maar Cèrah loopt van hot naar her; als er maar wat te doen is voor deze meid. Als ik per ongeluk iets op de grond laat vallen, laat zeggen een pen, is het ook Cèrah wie als eerste hard komt aangerend om te kijken wat er nu precies viel en of ze er goed mee kan spelen. Zodra ze ziet dat het een pen is, tikt ze de pen ook meteen het hele huis door en is ze weer uren zoet. Ze is ook erg actief met spelen, al moet ik zeggen dat het me opvalt dat alle poesjes in dit nest wel heel erg actief en aanwezig zijn. Cèrah kijkt ook precies zoals haar moeder (die blik, het is alsof ik een mini Miina aankijk) en dat maakt het voor mij persoonlijk nog specialer. Heerlijk, als ze met haar uitdagende blik je aankijkt wanneer je die pen weer van de grond wil pakken. Ik laat hem dan altijd nog maar even liggen, want als de kittens blij zijn, dan ben ik dat ook.

Chance 7 week 2

Lumica’s Chance
De afgelopen week hebben wij best veel bezoekers gehad. Bijna elke dag is er wel iemand langs geweest om de kittens te ontmoeten. De kittens reageerden hier allemaal prima op, maar degene die bij mij toch wel het meeste opviel, en waarschijnlijk ook bij de visite, was toch wel onze Chance. Chance was altijd degene die van het begin tot het eind wel bij de visite rondhing en ook heerlijk met ze heeft gespeeld. Het is niet zo dat de andere kittens niet kwamen buurten, maar die gingen uiteindelijk wel vaak hun eigen ding weer doen. De ene keer bleef het ene kitten wat langer, de andere keer weer een ander. Maar Chance was er altijd. Hij is ontzettend nieuwsgierig, maar ook spelen vind hij ontzettend leuk, dus zodra er ook maar iemand langs kwam voor de kittens stond Chance vooraan in de rij voor een vers portie aandacht. Ik ben toch wel heel trots op dit karaktertje; je weet nooit precies hoe het gaat met de eerste bezoekers. Tuurlijk ben ik trots op alle kittens en deden ze het allemaal boven verwachting, maar Chance is toch wel een echt hartenbrekertje geworden in de afgelopen week. Ik ben heel benieuwd hoe dit zich door ontwikkeld in de toekomst. Verder is hij ook naar mij een ontzettend knuffeltje geworden en is hij inmiddels hernoemt tot knuffelbeer. Hij kan uren bij me op schoot zitten of op mijn arm slapen. Wat een lieverd is het ook, in alles wat hij doet.

Crystall 7 week 3

Lumica’s Crystall
Crystall is eigenlijk het enige kitten dat momenteel redelijk constant blijft in gedrag en karakter. Ze speelt nog steeds heel actief, heeft weinig voorkeuren in speeltjes, valt Chanel nog dagelijks lastig, doet lekker haar ding en komt ook nog altijd graag bij me zitten op de bank. De afgelopen week heeft ze minstens 10 keer bij me op schoot gezeten, om eerst even kort te spelen alvorens ze heerlijk in slaap sukkelde. Natuurlijk kwam ze altijd op schoot gekropen op hetzelfde moment dat ik wou opstaan en uiteraard ben ik als braaf personeelslid netjes blijven zitten totdat ik echt niet meer anders kon. Het is ook onwijs schattig als zo een klein hummeltje je echt speciaal opzoekt om bij je op schoot te komen slapen. Het is me overigens wel opgevallen dat Crystall de afgelopen week wat langer geslapen heeft dan voorheen, maar zodra ze wakker is is ze weer een bom van energie. Ze speelt nog drukker dan voorheen, maar dat is ook niet gek. Ze komen nu in de leeftijd van ontdekken, rennen en klimmen en dat vergt natuurlijk ook meer energie. Regelmatig komt er een zwart bolletje genaamd Crystall langs gescheurd, wie ik met moeite ontwijk omdat ze altijd precies voor mijn voeten langs moet rennen. Vervolgens vind ze ineens mijn voet ontzettend leuk om mee te spelen. Tjah, kom dan maar eens heel aan op je eindbestemming… Gelukkig is dat tot nu toe nog altijd gelukt, al zag mijn manier van lopen op zulke momenten er vast niet heel charmant uit; nagels en tanden in je tenen terwijl je je voet over de vloer schuift zodat je niet perongeluk op een kitten stapt. Ach, als de kittens maar oké zijn; voor hun loop ik graag voor schut.

Kittens – Griep
Er komen nu even wat minder smakelijke details voorbij, maar ik ben graag open over alles. Ik merkte afgelopen zondag wat vieze kontjes op bij de kittens en na inspectie van de kattenbak was het wel duidelijk dat een aantal van onze kittens en katten aan de diarree waren. Diarree komt wel eens voor, maar als er meerdere katten tegelijk het hebben is er vaak wel iets in huis geslopen. Bij kittens maak ik me dan wel wat sneller zorgen, want deze drogen veel sneller uit dan volwassen katten. Gelukkig hadden de kittens er zelf geen last van en speelden ze zoals voorheen. Het begon met Chase en Chanel, maar Chance en Cèrah volgden ook al snel. Crystall is eigenlijk de enigste die geen symptomen heeft gehad tot nu toe (afkloppen!). Gisteren hebben wij meteen contact gehad met de dierenarts en de kittens zitten inmiddels op de probiotica (een soort yakult voor katjes, het ondersteund de darmen en helpt bij herstel). Alles gaat inmiddels weer de goede kant op en de diarree is inmiddels alweer over. Het is nog niet zo hard als zou moeten, maar het gaat zeker de goede kant op. Het blijven levende dieren en dit hoort er nu eenmaal bij. Kittens en katten kunnen ook de griep krijgen, net als dat wij dat kunnen. Gelukkig was dit maar een milde 😉 Grappig hoe trots je dan bent op je kittens als ze zoiets weer overwinnen, terwijl het gewoon een mild griepje is. Onze sterke en stoere 5ling <3

Tot zover de blog van deze week. Tot volgende week!

Menu