Wat voelt dat raar zeg; 8 weken oud alweer. De tijd vliegt echt enorm snel, nog even en ze zijn alweer weg 🙁 De eerste enting krijgen ze alweer aankomende maandag, dus daar gaat het volgende blogje over. Maar nu eerst nog eventjes het blogje over de afgelopen week!

Chance 1 dag 1Crystall 1 dag 2

Kittens – De eerste nieuwe namen!
De eerste kittens zijn inmiddels gereserveerd. Met een nieuwe familie komt ook vaak een nieuwe naam en ik wil jullie graag de al bekende nieuwe namen mededelen! Chance zal vanaf nu Liev heten, uitgesproken als ‘Lie-jèv’, wat Russisch is voor ‘leeuwenhart’. Een prachtige Russische naam voor een prachtig lie(v)f kitten. Crystall haar nieuwe naam zal Esa zijn, uitgesproken als Essa, vernoemt naar 1 van de hoofdpersonages in het boek ‘Shadowmagic’. Het karakter van Esa in het boek vonden Crystall haar nieuwe baasjes erg goed bij haar passen. Een hele mooie en unieke naam voor een mooi en uniek kitten. Vanaf nu zullen wij alle kittens ook bij hun nieuwe naam noemen in de blogjes.

Kittens – Snoepgoed!
Op een bepaald punt wordt het tijd de kittens eens te verwennen met een heerlijk kattensnoepje. Van de week was het weer tijd om de kittens te ontwormen en omdat ze dat niet heel fijn vinden had ik besloten ze een klein kattensnoepje na te geven. De kittens reageerden erg verschillend op de snoepjes waaraan je echt weer duidelijk de karakter verschillen kan zien. Het leek me leuk om deze blog over de verschillende reacties te laten gaan.

Chanel 8 week 5

Lumica’s Chanel
Chanel wou er in het begin eigenlijk weinig van weten. Ze staarde enkel naar het kleine snoepje dat voor haar op de grond lag (uit de hand vond ze al helemaal niks; ze keek me aan van ‘ga eens weg met dat ding’). Echter toen Esa het graag voor haar wou opeten, wou Chanel het ineens wel zelf houden en beschermde het snoepje luid grommend van haar kleinere zusje. Ze heeft daarna wel pogingen gedaan om het zelf op te eten, maar ze snapte volgens mij niet dat het ook echt in haar mond moest en ze het ook nog eens door moest slikken. Na een tijdje gaf ze het op (pas toen er geen enkel ander kitten in de buurt was; zodra er ineens toch 1 in de buurt kwam rende ze luid grommend terug en was ze het snoepje weer aan het beschermen) en uiteindelijk heeft 1 van de andere katten (ik denk moeder Miina) het snoepje maar opgegeten toen Chanel even niet meer oplette.

Chase 8 week 4

Lumica’s Chase

Chase was meteen verkocht! Ik hield het snoepje nog maar net voor zijn neus en hij griste het uit mijn vingers en rende ermee vandoor om het luidruchtig in een hoekje op te eten. Vervolgens kwam meneer samen met zijn zusje Esa terug gerend, duwde het potje waar de snoepjes in zaten ongegeneerd omver en zat vervolgens met zijn grote dikke neus in de pot geduwd. Met moeite kwam meneer er weer uit om vervolgens met zijn mond vol snoepjes weer weg te rennen naar een klein donker hoekje. Ja, Chase houdt wel van een snoepje. Ook vandaag kwam hij van boven naar beneden gescheurd, omdat ik net Miina een snoepje aan het geven was wat hij waarschijnlijk hoorde. Vind je het gek dat hij zo zwaar is al? Kleine snoepert 😉

Cerah 8 week 4

Lumica’s Cèrah

Cèrah vond het maar niks. Van die rare droge stinkende blokjes waarvan het personeel zegt dat het lekkere gedroogde kip is. Nee, dankjewel. Cèrah wou er niks van weten. Zelfs nadat ik het voor haar had neergelegd rende ze er half van weg alsof het heel gevaarlijk spul was. Ook vanochtend wou ze er niks van weten, dus proberen we later vandaag nog een ander snoepje; misschien dat ze die wel wil. Maar of dat zo is hoor je waarschijnlijk, als ik het niet vergeet, volgende week 😉 Meestal is het even wennen en zodra ze weten wat het is eten ze het wel. Toch onverwachts, want Cèrah was juist degene die alles at en ook als eerste aan het natvoer begon toen ze nog klein was!

Chance 8 week 2

Lumica’s Chance Liev

Liev snapt het nog niet helemaal. Hij vind het wel heel lekker ruiken, maar ik denk dat hij denkt dat hij mijn vingers ruikt. Ik krijg vervolgens een beet in mijn vinger waarna hij mij vragend aankijkt alsof hij wil vragen of ik hem voor de gek aan het houden ben. Als ik dan het snoepje voor hem neer leg ziet hij het gewoon echt niet; hoe ik het ook beweeg of probeer zijn aandacht erheen te trekken. Meneer loopt er zelfs gewoon overheen als het kan. En als hij hem dan een keertje ziet, duwt hij er de hele tijd met zijn neus tegenaan; het met zijn mondje oppakken snapt hij nog niet echt. Vervolgens ligt het snoepje dus aan de andere kant van het huis, ziet een broertje of zusje of zelfs moeder het, en is meneer zijn snoepje weer kwijt. Gelukkig zit hij er zelf niet mee en vond hij het volgens mij wel leuk om met zo een lekker ruikend blokje het hele huis rond te scheuren.

Crystall 8 week 4

Lumica’s Crystall Esa

Esa is haantje de voorste bij de snoepjes. Net als Chase was ze meteen verkocht en hun samen hadden zelfs het potje met de snoepjes geplunderd. Ik denk dat Esa de meeste stukjes op had voor ik eindelijk door had wat er aan de hand was. Zelfs nadat ik t merkte was ze niet weg te slaan bij het potje wat inmiddels weer rechtop stond en duwde ze hem met gemak nog 4 keer om tot ik hem maar besloot af te sluiten met het dekseltje. Vandaag ook weer: ik geef Miina een snoepje, Tina en Luna komen ook kijken en staan netjes in de rij te wachten op hun beurt; vervolgens komt kleine Esa aangescheurd, duwt 3 volwassen poezen aan de kant en springt op schoot voor een snoepje. En o wee als moeder, Luna of Tina in de buurt kwamen! En 1 snoepje is natuurlijk nog niet genoeg, binnen 1 seconde heeft ze het op en staat ze weer op schoot. Ach, een tweede mocht gelukkig van mij ook nog wel 😉

cropped-cropped-Miina-12122013-3klein2.jpg

Kittens – Mama zorgt goed voor ons
Het leek me leuk om toch weer een korte update te geven over moeder Miina. Een tijd geleden had ze natuurlijk wat te weinig melk en hebben we er alles aan gedaan om de aanmaak t stimuleren. Inmiddels zijn we alweer een paar weken verder en drinken de kittens, op Cèrah na, bijna zo goed als geen melk meer. Af en toe leggen ze nog wel eens aan, maar het hoeft niet meer echt van ze. Cèrah daarentegen is altijd van de partij als Miina weer eens klaar gaat liggen (wat ook niet vaak meer is – Miina is er wel klaar mee) en ook als Miina dat niet doet, doet onze kleine meid nog geregeld pogingen om half springend aan te leggen bij een dan inmiddels chagrijnige moeder.

Nu heeft Miina nog wel andere moedertrekjes, waarvan ik deze in het bijzonder wel erg leuk vind: geregeld komt Miina luid miauwend aangelopen met een speeltje of iets anders in d’r bek. Ze roept luidkeels haar kittens, welke vervolgens niet komen waardoor Miina alleen maar gefrustreerd raakt. Ze wil haar kittens duidelijk haar prooi “voeren”, echter eten de kittens nu natvoer en brokjes en zitten ze allang vol; ze hebben Miina’s prooi helemaal niet nodig. Ik vind het zelf heel leuk om dit moederinstinct zo mee te maken, dit is de natuur zoals hij bedoeld is. Ook vind ik het onwijs lief dat ze toch nog zo bezig is met haar kittens, ondanks dat ze niet meer echt melk wil geven. Ze voedt ze ontzettend goed op, ik ben super trots op haar.

Dat was hem voor deze week. Tot volgende week!

Menu