Gisteren zijn de kittens voor het eerst geënt. Zo een tripje naar de dierenarts is natuurlijk een heel avontuur! Hoe het ze vergaan is? Lees snel verder in de blog van deze week 😉

Nest C 9 weken oud girls klein

Kittens – Allemaal Gereserveerd

Alle kittens zijn inmiddels gereserveerd. Nu hebben we het al over de nieuwe namen van Liev en Esa gehad, maar ook de overige 3 kittens hebben inmiddels hun tweede stamboomnaam gekregen van hun nieuwe eigenaren welke ik graag met jullie deel.

Chase zijn nieuwe roepnaam zal zijn ‘Lyov’, een naam ook geïnspireerd door Rusland. Het stamt af van het woord Lev, wat Russisch is voor ‘leeuw’. Ik vind het een prachtige naam, Lyov is ook echt een leeuwtje in huis tegenwoordig 😉 En nu zijn hij en zijn broertje ook echt ‘leeuwenbroertjes’ voor het leven. Vanaf nu zal ik Chase dus ook Lyov noemen in de blogjes.

Chanel en Cèrah zullen hun leven samen blijven en dus samen verhuizen (Ik ben ontzettend blij hiermee!) , tevens houden zij ook hun huidige namen als roepnaam. Echter heb ik van hun nieuwe baasjes wel twee namen doorgekregen voor op de stamboom, welke ik te speciaal vond om niet met jullie te delen. Chanel haar tweede naam zal ‘Chibah’ zijn, een prachtig eerbetoon aan een hele speciale kat welke veel voor Chanel’s nieuwe baasjes heeft betekend. Chibah is er helaas zelf niet meer. Cèrah krijgt ‘WilSon’ achter haar naam geschreven, een verwijzing naar de namen van haar nieuwe baasjes: Wilhelm en Sonja. Als deze twee geen echte familiekatjes worden dan weet ik het niet meer, aan hun naam zal het in ieder geval niet liggen! Twee hele speciale namen voor twee hele speciale dames. Ik zal Chanel en Cèrah dus wel Chanel en Cèrah blijven noemen in de blogjes.

Nest C 9 weken oud boys klein

Kittens – Enting
Zoals eerder vermeld zijn de kittens gisteren voor het eerst naar de dierenarts geweest voor hun eerste enting en eerste check-up. Hieronder het verslagje over dit bezoek, op volgorde van entingen deze keer i.p.v. op volgorde van leeftijd.

Kittens – Autorit
Naast hun eerste bezoekje aan de dierenarts was gisteren tevens de aller eerste keer dat ze in een auto zaten (uiteraard in een reismand met een lekker warm dekentje – de dames samen en de heren samen). Ik ben toch wel ontzettend trots op dit nest. Het is een rit van ongeveer 30 minuten en enkel de eerste 5 minuten hebben we heel kort Chanel en Liev gehoord. De rest van de rit hebben alle 5 de kittens heerlijk geslapen in hun mandje. De terugweg heb ik ze zelfs helemaal niet gehoord. Toppers

Chance 9 week 3

Lumica’s Chance Liev
De mannetjes waren als eerste aan de beurt, waarvan Liev als allereerst. Toch wel spannend als eerste, vond Liev toen hij eenmaal op de tafel stond; dit liet hij ons dan ook luid piepend weten. Na een paar knuffels van de dierenarts zelf, wie overigens aangaf groot fan te zijn van deze jongeman, was meneer ietsje meer gerustgesteld en kon het onderzoek beginnen. Ook hier liet Liev toch even merken dat hij het niet heel gezellig vond, zeker niet toen zijn edele delen gecontroleerd werden (ja hoor, hij heeft er echt 2 ;)), maar heel erg tegenstribbelen deed hij gelukkig niet. De prik volgde al snel en ging zonder probleem. Netjes goedgekeurd en een enting rijker werd Liev vervolgens weer in zijn draagmand gezet en is hij meteen gaan slapen. Dit heeft hij ook blijven doet tot een uur na thuiskomst, alvorens hij weer lekker heeft gespeeld. Ook vandaag is hij weer helemaal zichzelf. Gelukkig maar. Geheel gezond en al loopt meneer nu vrolijk door de kamer rond te stampen; dat was de eerste van het stel, op naar de volgende!

Chase 9 week 1

Lumica’s Chase Lyov
Lyov was als tweede aan de beurt en stond al nieuwsgierig toe te kijken toen zijn broertje Liev nog op de onderzoekstafel stond. Hij had er volgens mij erg zin in; hij heeft zelfs een paar pogingen gedaan om uit de reismand te ontsnappen toen Liev nog werd onderzocht. Gelukkig was Lyov al snel zelf aan de beurt en werd hij liefdevol uit de reismand getild. Toen hij eenmaal op de tafel stond had hij er echter minder zin in en probeerde weer snel terug in de reismand te kruipen. Dit lukte natuurlijk niet en het onderzoek begon al snel na een korte knuffel om hem wat gerust te stellen. Eenmaal in het onderzoek vond meneer het allemaal wel best en de dierenarts had geen probleem hem te wegen, onderzoeken (ook hier zijn er netjes 2 aanwezig ;)) en de prik te geven. Geheel goedgekeurd is ook deze man meteen naast zijn broertje in slaap gevallen en is ook blijven slapen tot thuiskomst. Thuis wou hij even helemaal geen aandacht en is in een donker hoekje heel zielig gaan zitten. Toen ik hem wou aaien rende hij weg en dus heb ik hem met rust gelaten. Na een paar uurtjes kwam hij weer gezellig bij mij op schoot liggen en was hij weer helemaal de oude. Ook vandaag is hij weer als een leeuw aan het rondrennen met zijn prachtige manen. Dat was kitten nummer 2, ook geheel gezond en een prikje rijker; op naar nummer 3.

Crystall 9 week 3

Lumica’s Crystall Esa
Na de heren was het de beurt aan de dames. Zodra Esa op tafel werd getild slaakte de dierenarts een kreet van opwinding (oké, ik overdrijf hier een beetje. Maar hij was wel erg enthousiast :P): “Wat een poten!”. Ja mensen, onze Esa heeft boomstammen – oftewel erg indrukwekkende dikke poten. Dit belooft wat voor de toekomst 😉 Op de onderzoekstafel heeft Esa zich prima gedragen. Helemaal tevreden was ze niet, maar dat is volgens mij geen 1 kitten als ze overal betast worden en bekeken worden door een voor hun vreemde man. Mond open, oren bekijken, buik voelen, achterkant blazen; ik zou ook niet gelukkig zijn. Ze stribbelde echter niet tegen en liet het netjes allemaal gebeuren. Ook de prik ging prima bij deze jongste maar stoere meid. Geheel goedgekeurd en een enting rijker mocht ze weer terug in de reismand, waarna ze nieuwsgierig heeft toegekeken hoe haar grotere zussen onderzocht werden. Op de terugweg heeft ook deze dame heerlijk geslapen en eenmaal thuis is ze wild gaan spelen alsof ze even de frustratie kwijt moest en los moest gaan. Daarna heeft ze een uurtje geslapen en was alles weer goed. Stoere meid, onze derde goedgekeurde en geënte kitten!

Cerah 9 week 4

Lumica’s Cèrah WilSon
Cèrah was als een-na-laatste aan de beurt. Met volle blaas en al (dit kon de dierenarts duidelijk voelen) werd ze onderzocht. Vooral aan haar buik voelen vond ze even minder (niet zo gek met zo een volle blaas) maar gelukkig was het onderzoek al snel voorbij en kreeg ook Cèrah haar prikje. Een enkel miauwtje tijdens de prik was het laatste dat we hoorde van deze dame tot thuiskomst. Zodra ze in d’r mandje werd gezet groef ze zich lekker in in het dekentje en heeft heerlijk warm geslapen tot we weer thuis aankwamen. Eenmaal thuis is ook Cèrah snel gaan spelen samen met Esa, na een gehaast bezoekje aan de kattenbak natuurlijk, en er was aan haar echt niks meer te merken. Je kon bijna niet zeggen dat ze een half uur daarvoor nog bij die enge dierenarts zat en een prik kreeg in haar nekje. Ook nu is Cèrah gewoon helemaal vrolijk en speels aan het rondrennen door de huiskamer. Ik vind het erg knap dat, ondanks dat ze duidelijk niet echt in d’r hum was bij de dierenarts, ze zich zo snel weer had hersteld. Misschien was het toch die blaas die haar in de weg zat. Maar ook deze dame is dus geheel goedgekeurd en een prikje rijker, op naar het laatste kitten!

Chanel 9 week 1

Lumica’s Chanel Chibah
Als eerste geboren en als laatste aan de beurt. Waarom? Mevrouw zat netjes achterin onder het dekentje verstopt in de reismand, dus de 2 andere dames konden we makkelijker pakken. Het is niet dat ze bang was, juist het tegendeel, maar het ligt zo veel lekkerder als je ergens onder zit met je hoofd; dit kan moeder Miina zeker beamen – het zit in de familie zullen we maar zeggen. Op de tafel zelf was Chanel duidelijk de grote zus; ze was totaal niet bang of verlegen. Ze liep zwaar geïnteresseerd de tafel te besnuffelen en er op rond te waggelen. Het onderzoek verliep dus zonder problemen en ook de prik ging er prima in. De dierenarts vroeg me nog wel even of ze dol was op eten, want haar darmen zaten overal flink vol. Het was mij niet perse opgevallen, maar dit verklaart meteen waarom ze zoveel zwaarder is dan de rest haha. Ook Chanel is geheel goedgekeurd en op de terugweg en na thuiskomst heeft ze lekker in de reismand geslapen. Na ongeveer 15 minuten kwam ze eruit en is ze op mijn bureau (waar ik aan zat) gaan liggen. Ze liep te spinnen en te miauwen in haar slaap en werd om de zoveel minuten even wakker om nog meer uitgebreid te miauwen naar me. Extra aandacht wou deze dame, dus ik denk dat ze, ondanks dat ze zo relaxed overkwam, toch wel even bij moest komen van de trip. Ook zij is inmiddels weer helemaal de oude.

Alle kittens zijn dus geheel goedgekeurd en hebben hun eerste enting alweer binnen. De tweede volgt over 3 weken. Heel trots ben ik op onze 5-ling. Hopelijk doen ze het de volgende keer weer net zo goed!

Maar dat lezen jullie over 3 weken. Volgende week helaas geen blogje en foto’s i.v.m. privéomstandigheden. Als het goed is de week erop weer wel – al kan het een dagje later worden dan de dinsdag.

Tot dan!

Menu