Miina Fok 2

Vanaf afgelopen donderdag, 24 september 2015, werd al duidelijk dat de bevalling niet heel lang meer op zich zou laten wachten. Miina veranderde in gedrag, de kittens bewogen een stuk minder in haar buik, ze had harde buiken (voorweeën) en vrijdag had ze zelfs al wat afscheiding. Dit zijn allemaal tekenen dat de kittens zich snel zullen aandienen, echter waren het wel nog maar tekenen uit de eerste fase van de bevalling welke meerdere dagen kan duren; de voorbereidingsfase.

De tweede fase begon pas afgelopen zondag, 27 september 2015. Rond het middag uur begon ze steeds meer te miauwen en ze had in de loop van de middag ook duidelijk meer en meer last van de weeën. Ze maakte een piepend geluid telkens als zich er 1 aandiende en ik hoopte voor haar dat het maar snel voorbij zou zijn. Dit ging echter de hele dag door en net na 12 uur in de avond ging ze ineens rustig liggen slapen. De hele dag onrustig en nu ga je slapen?! Nou ja, dan kan ik in ieder geval ook naar bed i.p.v. de hele nacht op te blijven om op d’r te letten. Mevrouw ging lekker mee naar de slaapkamer (we hadden daar ook een bevallingsplekje voor haar gemaakt, just in case) en ik had om 3 uur mijn wekker gezet zodat ik kon kijken hoe het met haar ging (dit om de zoveel uur de wekker zetten deed ik al sinds donderdag… Better safe than sorry!).

Stipt om 1 voor 3, dus net voor mijn wekker af zou gaan, hoorde ik Miina weer piepen. Ik zat meteen rechtop in mijn bed en kon haar net zien vanaf waar ik zat. Zag ik daar een perswee? Ik bleef even kijken en al snel volgde de volgende perswee. Ja hoor, het was begonnen. Ze liep gelukkig al snel zelf naar beneden, waar het warmer is en ik ook een aantal mooie plekken had opgezet voor haar om in te bevallen. Maar in plaats van in die mooie plekken te gaan liggen, bedekt met een laag oude kranten (om eventueel vocht en bloed op te vangen) en warme zachte dekentjes als toplaag, koos ze voor een redelijk klein mandje. Ik heb nog geprobeerd of ze mijn zelfgemaakte plekjes echt niet leuker vond, maar nee, dat vond ze echt niet. En wie ben ik om haar te dwingen ergens anders te bevallen. Dus verloor ze haar vruchtwater in het mandje. Daarna besloot ze toch wel dat de andere plek fijner was en settelde ze in 1 van hen, alvorens de persweeën sterker werden en zich in een rap tempo aandienden.

Om 3:36 werd het eerste kitten geboren. Een poesje (waarvan ik toen uitging dat het een katertje was – oeps) van 109 gram in de kleur Black (mogelijk silver) Classic with White. Het tweede kitten volgde al snel en kwam ter wereld om 3:47. Een mooi Blue Tabby Mackerel katertje van 120 gram.

Na een korte pauze volgde kitten nummer 3 om 4:29. Een prachtig Blue Tortie Tabby with White poesje van 110 gram. De laatste 2 kittens lieten ook niet lang op zich wachten. Om 4:48 werd er een mooi Black (mogelijk silver) Tabby (waarschijnlijk classic) Bicolor katertje geboren van 123 gram en om 5:05 werd het laatste kitten geboren; een Black Tabby Mackerel poesje van 104 gram.

Ik heb nog bij Miina gezeten tot 6 uur om er zeker van te zijn dat er niks meer kwam en ben toen nog even naar bed gegaan (en ja, ik heb de mooie rode maan totaal gemist ondanks dat ik dus gewoon wakker was). Toentertijd leek alles nog gewoon zwart te zijn (ze zijn immers nat bij de geboorte en dus lijken ze donkerder), maar later in de ochtend werd mijn vermoede bevestigd. Er zaten 2 blauwe bij! Dit betekend dus dat Miina inderdaad verdunning draagt, iets wat deze combinatie voor ons zou ophelderen. Kleur is natuurlijk maar kleur, maar stiekem ben ik wel heel blij met deze opheldering 😉

Verder doen de kittens het erg goed. Ze zijn vandaag allemaal in gewicht aangekomen en hopelijk groeien ze stuk voor stuk uit tot mooie grote katten die verschillende families erg blij gaan maken in de toekomst.

Graag stel ik jullie voor aan onze prachtige 5ling:

♀ Lumica’s Chanel

Chanel 1 dag 3

♂ Lumica’s Chase

Chase 1 dag 3

♀ Lumica’s Cèrah

Cerah 1 dag 2

♂ Lumica’s Chance

Chance 1 dag 2

♀ Lumica’s Crystall

Crystall 1 dag 2

De website is inmiddels geüpdate en elk kitten heeft een eigen pagina gekregen. Door op bovenstaande namen te klikken ga je naar hun individuele pagina’s waar wat meer informatie staat per kitten. Ook op de pagina ‘Beschikbare kittens‘ staat inmiddels een mooi overzichtje en kun je door op hun foto’s te drukken ook de individuele pagina’s vinden.

Wat ben ik toch trots op onze Miina! Ze deed het fantastisch tijdens de bevalling en heeft zich sindsdien weer tot supermoeder ontpopt!

Vanaf nu zal ik dus ook weer elke week (dag kan verschillen) een update plaatsen over de kittens en nieuwe foto’s plaatsen op hun individuele pagina’s.

De kittens zijn pas beschikbaar vanaf week 5 voor onze wachtlijst en vanaf week 6 voor iedereen. Mocht je interesse hebben dan kan je je hier inschrijven voor onze wachtlijst (tevens nieuwsbrief). Voor vragen kan je ons altijd bereiken via het contact formulier.

Tot volgende week!

Menu