En zo waren ze alweer een weekje oud.

Dunkan 1 week 1

De afgelopen week is het ontzettend goed gegaan; zowel met de kittens als met Luna (wie vandaag toevallig jarig is en alweer 3 jaar oud geworden is!). Luna is echt aan het moederen, maar wil ook af en toe nog wel spelen met alle nieuw speeltjes die wij de afgelopen week binnen hebben gekregen na een aantal geplaatste bestellingen ter voorbereiding op de kittens.

Davinci 1 week 3

De kittens zijn goed gegroeid, al zie je er op de nieuwe foto’s waarschijnlijk nog niet echt heel veel van. Het valt mij op dat vooral in de weken 2, 3 en 4 de veranderingen het meest zichtbaar zijn, dus ik ben benieuwd hoe ze zich de aankomende week ontwikkelen! Ze zijn echter wel goed in gewicht toegenomen en dat laat ik jullie graag in het volgende overzichtje zien:

Lumica’s Dunkan – van 101 gram naar 172 gram
Lumica’s Davinci – van 107 gram naar 192 gram
Lumica’s Deejay – van 104 gram naar 180 gram
Lumica’s Delilah – van 108 gram naar 210 gram
Lumica’s Dakota – van 109 gram naar 183 gram

Deejay 1 week 3

Het is echt een heerlijk relaxed nest. Je hoort ze overdag zo goed als nooit (alleen af en toe een piepje als er weer 2 of 3 om dezelfde tepel strijden) en ook bij het optillen heb ik al een paar keer gehad dat ze gewoon in mijn hand lekker doorsliepen, iets wat ik voorheen nog niet heb meegemaakt.

Delilah 1 week 1

Over de kittens zelf valt helaas nog niet heel veel te vertellen. Maar misschien zijn de volgende waarnemingen wel grappig om te lezen:

– Davinci is de eerste van de neva’s die wat kleur begint te krijgen. Het leek er even op dat Dakota en Davinci vandaag tijdens de blog nog totaal wit(-achtig) zouden zijn, maar Davinci krijgt lichte rode strepen op zijn staartje. Hij is dus een red tabby point, mogelijk met silver en/of met wit. Van Dakota weten we het dus nog niet. Ik hoop dat we volgende week ook over Dakota’s kleur meer kunnen vertellen.
– Vooral Dakota is erg fanatiek als het gaat om de beste tepel te bemachtigen. Altijd als er 2 of 3 aan vechten zijn, is Dakota er 1 van. En ik heb haar tot nu toe nog nooit een gevecht zien verliezen!
– Deejay is erg stil in zijn geluid. Hij kan wel piepen net als zijn broertjes en zusjes, maar je hoort het bijna niet! Hij is dan ook het makkelijkst te wegen en te fotograferen, omdat Luna gewoon niet merkt dat hij even weg is.
– Delilah is de grootste schreeuwer van het stel; ze kan zo hard schreeuwen dat volgens mij heel de buurt d’r hoort als ze weer eens ruzie heeft met een broertje of zusje, of als ze d’r moeder even niet kan vinden. Benieuwd of we dit in de toekomst, als ze wat ouder is, ook nog gaan merken.
– Dunkan en Deejay lijken natuurlijk erg op elkaar kwa kleur, maar toch kan je ze goed uit elkaar houden. Dunkan is namelijk lichter en kouder in het gezicht dan Deejay, wie juist een meer warmere, rodere gloed in het gezicht heeft. Al moet ik wel zeggen dat we toch Dunkan’s staartje nog een likje nagellak geven voor het geval ik ze toch nog door elkaar haal. Ik denk wel dat dit niet heel lang meer nodig is 😉

Dakota 1 week 3

Tot zover de blog van deze week. Ik heb weer nieuwe foto’s geplaatst op de persoonlijke pagina’s van de kittens. Tot volgende week!

Menu