Waar alle nieuwe baasjes inmiddels aan het aftellen zijn, realiseer ik me langzaamaan dat dit mooie avontuur weer aan het einde komt. Ik geniet zo van deze lieve kittens, ik kan me amper voorstellen hoe het is als ze weer weg zijn. Gelukkig vliegen alle kittens heel geleidelijk uit, maar zelfs nu ze er allemaal nog zijn mis ik ze al. Het gaat nog moeilijk worden, maar ik gun alle kittens een prachtig avontuur in de toekomst bij hun nieuwe geweldige en lieve baasjes. Maar zover is het natuurlijk nog niet. Dus hier nog een nieuw blog over de schatjes van onze Luna!

Luna 2 klein

De namen zijn bekend!
Alle kittens krijgen bij hun geboorte hier meteen een naam. Ik vind dat vanaf de eerste minuut ze het verdienen “zichzelf” te zijn met een eigen identiteit (en dus naam) en dat is de reden dat ze hier vanaf minuut 1 al een naam hebben, welke we ook op de stamboom laten zetten. Echter betekend dit niet dat ze altijd zo blijven heten en inmiddels hebben de nieuwe eigenaren laten weten hoe de kittens gaan heten in hun nieuwe huisjes!

Dakota en Dunkan behouden hun naam zoals hij is. Beiden families vonden de naam prachtig en goed passen bij het kitten; Dakota is echt een Dakota, er past geen naam beter bij haar. En Dunkan is een mooie stoere naam voor het stoere ventje. Ik vind het zelf natuurlijk ook prachtige namen, welke ik met enorm veel liefde en passie heb uitgezocht speciaal voor hun. Het is zeker een eer voor ons als een naam behouden blijft en dat ze hun hele leven blijven heten hoe ze hier geboren zijn.

Davinci gaat Sky heten. Ook een prachtige naam welke ik toevallig ook in het lijstje met mogelijke namen voor Ragnar had staan. We hebben uiteindelijk voor de naam Ragnar gekozen, maar hoe leuk is het dat een kitten van ons nu de naam gaat dragen die bij mij op het lijstje stond? Sky past erg goed bij Davinci en ik kan me ook geen betere naam voor hem voorstellen.

Deejay gaat Davis heten, vernoemd naar Miles Davis. Davis gaat verhuizen naar een familie waar al een kitten van ons zit; Jack (BinQ uit ons B nest). Ook wel bekend als Jackson. Er is dus goed gezocht naar een stoere naam die perfect past naast de naam Jackson. Jackson en Davis klinkt naar mijn inziens geweldig bij elkaar en het past ook erg goed bij ze! Twee broertjes met stoere namen, niks meer aan doen 😉

Delilah gaat Candy heten. Ik noemde Candy altijd al mij droppie, omdat ze zo een ontzettend lief en schattig kitten is; echt een ‘snoepje’. Er had voor haar dus geen toepasselijkere naam gekozen kunnen worden!

Dunkan, Sky, Davis, Candy en Dakota, vanaf nu zullen we hen ook zo noemen in onze (paar resterende) blogs.

Dunkan 12 week 5

Lumica’s Dunkan Harris (Dunkan)
Dunkan is van alle kittens toch wel het drukst en snelst afgeleid. Nu is druk echter wel een erg groot woord, want alle kittens van Luna zijn enorm knuffelig en rustig. Maar er moet er toch 1 het minst rustig zijn en dat is dus onze Dunkan. Dunkan kan goed spinnen, een tijd op je schoot knuffelen etc, maar zodra er iets spannends gebeurd is hij afgeleid en meteen in speelmodus. Alles wat hij vind en ziet is speelgoed; of dit nu een kitten is van ons E-nest, een broertje of zusje, zijn moeder (die overigens haar kittens inmiddels niet meer wil zien), zijn eigen staart, een wc rol, een a4 papiertje, de bank, de bloemen in de vensterbank, een pen, een mandje, de computer, een boek, de tv, noem het maar op en Dunkan heeft ermee gespeeld of geprobeerd ermee te spelen. Ook rent hij graag van hot naar her en kan uren buiten zitten en rondkijken naar alles wat er gebeurd. Tot er natuurlijk een blaadje op de grond valt. Dan is dat weer zijn nieuwe speelgoed en rent hij daarmee rond tot hij weer iets nieuws vind. En zo kan hij uren doorgaan. Maar wel met een soort van rust in zijn manier van doen. Het blijft er natuurlijk 1 van onze niet-zo-actieve Luna.

Davinci 12 week 4

Lumica’s Davinci Verrocchio (Sky)
Sky is van alle kittens toch wel het meest gediend van aandacht. Urenlang kan hij spinnend bij je op schoot zitten, zichzelf in je nek werken en je overspoelen met kattenkusjes. Ik heb mijn bril de afgelopen week wel honderden keren moeten schoonmaken, omdat hij telkens zijn neus erlangs haalde. Als je hem na een paar uur toch maar even wegzet, want de vloer dweilt zichzelf niet, loopt hij je achterna en probeert in je nek te springen vanaf de grond. Uiteraard komt hij niet hoger dan je knie en aangezien hij geen nagels gebruikt bij zijn poging (LIEF!), valt hij net zo hard weer neer. Dan kijkt hij je even beduusd aan en pak ik hem maar weer op. En zo loop je dan je vloer te dweilen met een kussend kitten in je armen of in je nek. Ja, Sky is een echte casanova. En mijn hartje heeft hij inmiddels allang veroverd.

Deejay 12 week 2

Lumica’s Deejay Leonard Albertje (Davis)
Davis is van alle kittens het aandoenlijkst. Davis is ook dol op knuffelen, maar hij is niet een kitten dat zichzelf voor een ander kitten zet. Vaak is het dus zo dat hij op een afstandje hard aan het spinnen is, terwijl er 3 andere kittens vechten om een plek op schoot. Davis wacht netjes zijn moment af en als hij dan merkt dat het hem niet gaat worden, kijkt hij je aan met zijn grote kittenogen wat me erg doet denken aan ‘puss in boots’. Met zijn aandoenlijke blik krijgt hij dus ook vaak van alles voor mekaar. Van nog even wat langer spelen met het speelgoed, een beetje extra natvoer, een speciale knuffel alleen voor hem, Miina’s moedermelk, noem het maar op. Ook is hij erg voorzichtig in alles wat hij doet. Hij houdt al goed zijn nagels in tijdens het spelen, pilletjes geven (bijv. voor ontwormen) gaat bij hem erg gemakkelijk en ook de kittens van Miina zijn helemaal veilig bij hem. Hij zou volgens mij nooit een vlieg kwaad doen. Al rent hij wel graag achter vliegen aan. Maar natuurlijk rent er vervolgens een ander kitten met zijn vliegenprooi vandoor, want Davis zou nooit een vliegje aanvallen als een ander kitten er ook mee aan t spelen is. De schat.

Delilah 12 week 3

Lumica’s Delilah Luna (Candy)
Onze Candy is toch wel ons kleine poppetje. Ze is erg rustig in karakter, dit merk je vooral tijdens het spelen. Ze speelt wel en ook erg graag, maar het is wel op een wat slomer tempo dan je normaal van een kitten zou verwachten (of misschien moet ik zeggen: wat we gewend zijn). Wel kan ze erg lang doorgaan en zodra er veren in het spel zijn dan gaat ze duidelijk een stukje actiever tekeer. Ook tijdens het spelen met haar broertjes en zusjes merk je dat ze wat rustiger is in haar spel en ook vaak verliest. Dit heeft helaas wel tot gevolg gehad dat bijna al haar snorharen zijn gesneuveld in de strijd. Ik denk wel dat ze wel langzaamaan aan het teruggroeien zijn, maar het ziet er nog erg zielig uit momenteel. Het gaat helaas ook wel even duren voor het weer in volle glorie terug is. Maar als ze de snorharen van haar moeder heeft geërfd, dan gaat ze ons straks nog erg verbazen! Ook weet Candy heel goed om te gaan met haar prachtige looks. Ze zit, slaapt en eet als een echt mooi deftig katje. Prachtig vinden wij haar, ik ben enorm nieuwsgierig hoe deze dame gaat uitgroeien!

Dakota 12 week 2

Lumica’s Dakota of Impronta Artica (Dakota)
Dakota is de laatste tijd erg tot rust gekomen. Waar ze voorheen uren kon spelen als een echt Duracell batterijtje, heeft ze geleerd dat knuffelen en kopjes geven toch ook wel erg leuk is. Ook is ze erg aanhankelijk geworden naar vooral mij toe. Het liefst loopt ze me de hele dag achterna en is ze waar ik ben. Ben ik boven in een kamer, is Dakota lekker aan het spelen in die kamer. Loop ik weg, loopt ze me -soms incl. speeltje- gewoon achterna om daarna weer in de nieuwe omgeving verder te spelen. Zit ik op de bank en is ze uitgespeeld, komt ze ook op de bank liggen slapen; niet perse op schoot, maar wel lekker comfortabel in de buurt. Zo ligt ze ook nu achter me op de stoel te slapen, terwijl ik deze blog schrijf. Uiteraard ook luid spinnend, want dit nest is echt een spin-nest en Dakota blijft daarin niet achter. Heel af en toe miauwt ze, zodat ik haar even aai en gaat haar motortje nog harder draaien dan voorheen. Echt heel comfortabel zit het voor mij niet, maar het is het dubbel en dwars waard. Wat is ze toch een schatje.

Hier hou ik het bij voor deze week. Ik weet nog niet zeker wanneer het volgende blog voor dit nest komt, maar waarschijnlijk als de eerste 2 zijn uitgevlogen (Dunkan en Candy).Hopelijk tot dan!

Menu