En weer een week voorbij gevlogen. De kittens zijn inmiddels 2 weken oud en hier is dus de blog update van deze week!

Dunkan 2 week 2

De eerste 1,5 week van zijn/haar leven is het wereldje voor een kitten erg klein. De oogjes zitten nog dicht, de oren zijn ook nog dicht en ze zijn enorm afhankelijk van hun moeder. Dat afhankelijke gaat ook nog wel een tijd door, maar ergens tussen de eerste en tweede week in een kitten’s leventje komt er ineens een omslag; de ogen en oortjes gaan open en ze kunnen voor het allereerst dingen horen en zien.

Davinci 2 week 1

Het leuke is dat je, als fokker, dit ook allemaal mee maakt. Op dag 9 gingen de eerste oogjes open. Delilah keek me al snel aan tijdens het weegmoment in de ochtend, maar Davinci volgde ook al snel in de avond met ook 1 oogje. De dag erna keek ineens Dakota me aan met haar grote kijkers en ook Davinci had inmiddels zijn 2de oogje open. Dunkan en Deejay begonnen met het openen van hun oogjes op dag 11 en sinds eergisteren (dag 12) zijn alle oogjes helemaal open en kunnen ze de prachtige wereld een stukje beter zien.

Deejay 2 week 1

Nu heb ik de gewoonte om tegen mijn kittens te praten. Vraag me niet waarom, ik ben een beetje raar, maar ik vind het gewoon leuk om op die manier met ze te binden. Eergisteren kreeg ik ineens reactie terug en werd ik aangestaard door Dakota, voor 5 hele minuten. Het enige dat ze deed was staren en wegkijken bleek echt geen optie. Een klein beetje eng was het wel, maar gelukkig voor mij vond Davinci het leuk om tegen mij terug te praten (Wat hij overigens de laatste 2 dagen ook alleen maar heeft gedaan), maar schrok hij duidelijk van zijn eigen geluid; net als zijn zusje Delilah en broertje Dunkan overigens. Het was dus een enorm grappig gezicht om te zien hoe 3 kittens redelijk overstuur aan het wurmen waren om een versteende Dakota heen, die nog altijd niet haar blik van mij af wendde. Wat heb ik gelachen! En dan ook vooral om Deejay die door alles gewoon heen sliep. Wat een heerlijk stel nu al.

Delilah 2 week 2

Ook zijn ze weer lekker doorgegroeid deze week en zijn ze inmiddels allemaal richting de 250 gram en is er zelfs al 1 boven de 300 gram. Helaas kwamen we er vandaag wel achter, tijdens het foto’s maken, dat kleine Delilah een ontstoken oogje heeft. Waarschijnlijk heeft ze een nageltje van een broertje of zusje in haar oogje gekregen wat dit tot gevolg kan hebben. Maar ik verwacht dat met wat goede zorgen en regelmatig schoonmaken dit snel opgelost is.

Dakota 2 week 1

Overigens ben ik jullie Dakota’s kleur nog verschuldigd. Een paar dagen na onze vorige blog begon ik ook rode streepjes op haar staart te zien. Dakota is dus, net als haar neva broertje Davinci, een Red Tabby Point, mogelijk met silver en/of wit! Heel speciaal vinden wij het dat beide poesjes in dit nest rood zijn, want heel vaak komt dit niet voor. Ik weet niet zeker of zowel Dakota’s als Davinci’s rode kleur al goed te zien is op de foto’s (op vooral de staart en de oortjes), maar in het echt is het al flink zichtbaar. Grappig hoe snel dat ineens kan gaan.

Tot zover de blog van deze week. Tot volgende week!

Menu