21 dagen geleden werd onze 5ling geboren. De tijd gaat nu alweer veel te snel. Bij deze, de blog-update van deze week!

Dunkan 3 week 4

Langzaamaan worden de verschillen tussen de kittens duidelijker. Maar ook wat ze met zijn allen gemeen hebben komt naar voren. Dit laatste is toch echt wel luiheid. Waar ons vorige nest nu al overdag de kamer rond waggelde en de hele dag in de weer waren, zitten deze 5 het liefst zo veel mogelijk in de doos waar ze geboren zijn. Ook al hebben ze inmiddels toegang tot de kittenren, welke aan de doos vast zit en een hoop meer ruimte omvat, echt lopen doen ze nog niet. Eigenlijk zouden ze nu nog helemaal niet lopen als ik ze niet een beetje had geholpen denk ik. Zo lui dus!

Davinci 3 week 2

Maar dit is niet een slecht ding hoor! Sommige kittens doen het gewoon rustiger aan en nemen lekker de tijd om uiteindelijk te worden wie ze nou echt zijn. Hun moeder is eigenlijk precies zo, dus ik vind het erg grappig om haar nu al in de kittens terug te kunnen zien.

Deejay 3 week 1

Wat me ook is opgevallen deze week is, dat voornamelijk de Black Tabbies elkaar opzoeken en ook de Neva’s elkaar opzoeken. Delilah heeft natuurlijk geen kleurmaatje in dit nest en ligt overal maar wat te snurken. Dit kan natuurlijk ook aan mij liggen, maar ik vind het altijd weer een grappig gezicht hoe kleur bij kleur lijkt te liggen.

Delilah 3 week 3

Onze beste stapper van dit nest is toch wel Davinci. Deze man is iets meer van het onderzoeken dan de rest en kan al flinke stappen nemen met best wat vaart erin. Ook Dakota is niet schuw van een beetje rondstappen nu ze doorheeft dat het kan en loopt vaak op me af als ik tegen d’r praat. Deejay is onze slaapkop; altijd als ik kijk in het nest ligt meneer weer te slapen. Het valt me altijd nog mee dat hij tijdens het foto’s maken niet in slaap valt, haha. Dunkan is (voor nu) de luidruchtigste van het nest. Hij heeft ook al kleine stukjes gelopen maar doet dit niet zonder geluid erbij, alsof hij wil zeggen: “Kijk mama! Ik beweeg! … Mama, kijk je nog wel?!” Ja, Luna heeft het maar druk met kleine Dunkan. Delilah is echt het mama’s kindje. Ik heb haar al een paar keer in de kittenren gezet, samen met de andere kittens vanuit de doos, maar ze kruipt als enigste meteen weer terug. Het liefst wijkt ze ook niet van Luna’s zij, dus mocht Luna toevallig een keer in de kittenren liggen als ik haar er ook in zet, dan schuift ze meteen naar haar moeder toe en gaat er ook niet meer weg. Tot Luna er vandoor gaat natuurlijk, dan meteen als de wiedeweerga terug d’r vertrouwde doos in! En dat ze dan alleen slaapt, zonder d’r broers of zus, dat maakt haar dan niet zoveel uit.

Dakota 3 week 4

Tot zover de blog van deze week. Nieuwe foto’s staan weer op de kittens hun bekende individuele pagina’s. Tot volgende week!

Extra: En hier als kleine bonus, twee pogingen tot groepsfoto’s (Volgende keer beter…)

Kittens 3 week 1 klein

Kittens 3 week 2 klein

Delilah – Dakota – Deejay – Davinci – Dunkan

Menu