Nu gaat het allemaal beginnen. Vanaf 4 weken komen alle spannende grote stappen en worden ze allemaal langzaamaan zichzelf; ze krijgen allen hun eigen karaktertje. Vanaf deze week zullen de blogjes dan ook zoveel mogelijk per kitten individueel geschreven zijn, maar het is wel nog als 1 blog/verhaal te lezen. In het stukje van het ene kitten kan prima ook wat staan over een ander. Schuw je dus niet om alle stukjes te lezen!

Dunkan 4 week 2

Lumica’s Dunkan
Het viel me vandaag ineens op hoeveel Dunkan lijkt op een kitten uit ons vorige nest. Lumica’s Crystall Esa komt erg met Dunkan overeen. Niet enkel qua kleur, maar ook qua bouw, koppie, zijn blik en het huidige karakter. Dunkan is wat luidruchtig. Hij laat graag miauwend weten dat hij er ook nog is. Zo ook nu, hij mag de kamer rondlopen (de kitten ren staat open) en meneer loopt luid miauwend rondjes door de kamer. Zet ik hem even terug in de kittenren, omdat hij misschien wel verdwaald is, miauwt hij net zo hard door. Ook tijdens het stofzuigen is Dunkan het kitten dat luid boven het geluid van de stofzuiger uit komt, al is hij er niet perse bang voor en loopt juist naar mij toe als ik aan het stofzuigen ben. Grappig kereltje is het ook. Benieuwd of hij een babbelaartje wordt, of dat dit toch een tijdelijk ding is.

Davinci 4 week 3

Lumica’s Davinci
Davinci is toch wel het stoere ventje van het nest. Ze mochten voor het eerst vanuit de kittenren de kamer en het was Davinci die eigenlijk als enige de kamer instormde op die allereerste dag. De rest vond het nog maar wat eng, want waar ze tot toen toe altijd op een dekentje hadden gelopen in een hoek van de kamer, was die koude gladde vloer en zo een grote open ruimte maar raar en eng. Ook durfde Davinci vrijwel meteen naar de andere kant van de kamer te rennen, terwijl de meeste kittens ook nu, enkele dagen later, nog steeds niet al te ver van de kittenren vandaan lopen. Wel merk ik dat hij erg op zijn zusjes en broertjes gesteld is; als hij merkt dat de rest niet mee rent, loopt hij ook gerust weer een paar meter terug om vervolgens een broertje of zusje in zijn/haar oor te bijten.

Deejay 4 week 3

Lumica’s Deejay
Deejay is ons sociale mannetje. Waar ik heen loop, loopt Deejay heen. Het liefst hobbelt hij mij de hele dag achterna. En nu hij inmiddels van Davinci heeft geleerd dat het buiten de ren helemaal niet zo eng is, rent Deejay altijd het snelst de ren uit wanneer ik hem weer eens open zet. Als ik op de bank zit komt hij ook heel lief bij mijn voet zitten en miauwt alsof hij wil zeggen “hallo, ik ben hier, pak mij is op!“. Deejay is de enige van het stel die al iets natvoer heeft gegeten en was ook de eerste die wat heeft gedronken uit de waterbak. Van eten snapt de rest echt nog helemaal niks, maar Davinci en Dakota hebben het drinken inmiddels ook goed door. Ook is hij de eerste die op de kattenbak is geweest voor een kleine boodschap. Hij keek me alleen wel even raar aan toen ik zat te juichen naast de kattenbak, haha.

Delilah 4 week 2

Lumica’s Delilah
Delilah is onze grote vriendelijke reus. Ze is ruim 100 gram zwaarder dan alle andere kittens en groeit sinds klein al het snelst van allemaal. Als je ze naast elkaar ziet zie je ook duidelijk verschil in grootte. Echter houdt dit de andere kittens niet tegen en is Delilah vaak het doelwit van speelmomenten. Delilah is echter veel te lief en onschuldig en verliest eigenlijk altijd met het stoeien ook al is ze zoveel groter. Lopen kan Delilah inmiddels goed, maar toen ze voor het eerst de kittenren uit mochten was Delilah de enige die nog niet recht op d’r pootjes kon staan. Buikschuivend kroop ze dus ook weer heel snel terug naar het dekentje waar ze wel goed haar evenwicht op kon bewaren. Inmiddels heeft ze het lopen prima onder de knie en loopt ze gezellig met de rest mee de kamer rond. Alleen zodra mama iets van zich laat horen is Delilah daar te vinden.

Dakota 4 week 1

Lumica’s Dakota
Dakota is ons speelmonstertje. Tijdens het foto’s maken vandaag heeft ze heerlijk lopen rollen over het dekentje (om vervolgens doodleuk in slaap te vallen), maar ook tijdens het rondlopen door de kamer heeft ze al een paar keer aan een speelmuis gezeten. Nu denk ik wel dat dit eerder was omdat het in de weg lag, maar het zag er wel heel lief uit. Met d’r broertjes en zusje speelt Dakota ook graag en ze wint vrijwel altijd tijdens het stoeien. Ze heeft vandaag zelfs even met Ragnar, onze 7.5 maand oude kater van 5 kilo, gespeeld. Uiteraard zag Ragnar dat als een mooi moment om ook de aanval in te zetten en hebben we hem maar eventjes weggezet. Het was heel stoer van Dakota om zo een grote kater aan te gaan, maar ik denk dat ze nog eventjes moet groeien voor ze het nog eens moet proberen. Ik ben benieuwd of die 2 nog mooie avonturen gaan beleven samen in de toekomst! Ik zal mijn camera vast klaarleggen om het te filmen 😉

Tot zover de update van deze week. Ik hoop dat de kittens de aankomende week allemaal wat natvoer en eventueel kittenbrokjes gaan eten en ook dat de kattenbak wat meer begrepen wordt. We gaan het zien en jullie horen het volgende week! Tot dan!

Menu