Dunkan 5 week 1

Vandaag zijn onze kittens, eigenlijk stiekem op 1 na (Dakota werd na 12 uur ’s nachts geboren), alweer 5 weken oud! Op deze jonge leeftijd zijn ze al helemaal deel van ons gezin. Heerlijk rennen ze de hele dag door de kamer heen en weer en vallen daarna vermoeid ergens op de grond, op de bank, of op schoot in slaap. Helaas kan ik ze niet allemaal zelf houden en komen de kittens vanavond of morgen beschikbaar voor onze wachtlijst via onze nieuwsbrief. 1 van de kittens komt echter niet beschikbaar; Het is voor ons belangrijk dat we, naast gezinnen blij maken met een of meerdere kitten(s), ook kunnen toevoegen aan het ras. Er is uit de fokkerswereld interesse getoond voor Dakota, en na lang wikken en wegen en goed kijken is ook besloten om Dakota naar deze fokker te laten gaan. Alle overige kittens komen echter wel beschikbaar voor een leuk huisje en zullen dus ook langskomen in de nieuwsbrief samen met meer informatie over hoe en wat. Nu snel door naar de blog update van deze week!

Davinci 5 week 1

Kittens – Lekker eten en een groeispurt
Ik moet eerlijk bekennen dat van alle nesten die ik tot nu toe heb gehad, dit toch wel de raarste is. En dat is zeker niet in negatieve zin. Het is net of ik 5 kleine Luna’s in huis heb rondlopen. Net zo eigenwijs en ietwat sullig. Ik hou wel van dat soort karaktertjes, dus ik geniet er met volle teugen van!

Maar even terug naar dat rare waar ik het over had. Bij ons beginnen de kittens op natvoer waarna ze, als ze wat ouder zijn, ook brokjes erbij krijgen. Natvoer eet gewoon makkelijker als ze nog zo jong zijn. Nu heb ik bij deze kittens verschillende soorten natvoer geprobeerd, maar ze willen het gewoon echt niet eten. Enkel Deejay en Davinci snappen inmiddels dat het natvoer om te eten is en niet om doorheen te banjeren, maar de rest waggelt er vrolijk doorheen om vervolgens hun pootjes schoon te likken. Die pootjes smaken wel erg lekker! Maar nee, dat kan niet van dat rare spul op dat bordje verderop zijn.

Deejay 5 week 1

Natvoer is dus tot nu toe niet echt een succes. Brokjes echter wel. Ze genieten van brokjes, allemaal. Ik haal de brokjes wel nog weg als ik er niet bij ben, maar zodra ik weer brokjes bij ze neerzet vechten ze met zijn allen om boven de bak met brokjes te mogen hangen. Dit heb ik echt dus nog nooit meegemaakt. Natvoer gaat altijd ontzettend makkelijk, maar brokjes kan vaak wel even duren voor ze eraan willen beginnen. Ze zijn echt net hun moeder; heerlijk eigenwijs en anders dan anders.

Sinds ze brokjes eten zijn ze ook allemaal in een groeispurtje terecht gekomen. Delilah deed het altijd al super en schoot ver boven haar broertjes en zusje uit qua groei, maar inmiddels loopt de rest prima met haar mee (al zijn ze nog wel lichter, omdat Delilah toch een flinke voorschot heeft opgebouwd). Wij zijn heel blij dat ze het zo goed doen op de brokjes en ook ontzettend trots op onze toch alweer hele grote kittens!

Delilah 5 week 3

Kittens – Kattenbaktraining
(Sorry voor het onderwerp) Met eten komt ook zelf poepen en plassen zonder mama’s hulp en dan nog het liefst ook op de kattenbak. Dat rare van daarstraks? Al onze voorgaande nesten hadden de kattenbak eigenlijk heel snel door. Na 1 of 2 keer wisten ze niet meer beter en er kwamen amper ongelukjes voor.

Maar uiteraard niet met ons D-nest. Hier denken ze dat het grit eten is. Echt alle 5! Dat eten ze dan weer wel, maar natvoer ho maar. Dus ik heb ze er de hele week zelf op gezet en goed opgelet dat ze niet teveel grit aten. Het is niet bedoelt om te eten en bij die kleintjes moet je zeker goed oppassen! Het heeft ook best lang geduurd, maar inmiddels snappen ze wel dat ze er heen moeten lopen als ze een toilet nodig hebben. Echter zien ze het ook nog altijd als eten en terwijl ze een plasje of poepje doen gaan ze ook gewoon lekker door met eten. Handig, een etensbak en toilet in 1.

Dakota 5 week 2

Ik hoop dat volgende week ze het natvoer eindelijk snappen (sommige katten hebben gewoon niks met natvoer, dat kan natuurlijk ook het geval zijn. Maar alle 5 zou ik persoonlijk erg knap vinden) door nog meer smaakjes te proberen; welke inmiddels besteld en binnen zijn. Ook hoop ik dat ze de kattenbak niet meer als toilet EN etensbak zien. Het gaat wel steeds beter (ze eten inmiddels aanzienlijk minder grit), dus ik denk dat ze, nu ze de kattenbak ook echt als toilet gebruiken, het snel niet meer zullen eten.

En wanneer dat moment komt, dan mogen ze van mij ook ’s nachts gewoon lekker in de kamer rondlopen ipv terug in de kittenren. Niet dat ik ze er nog lang in kan houden. Ze hebben al door hoe ze er uit kunnen ontsnappen en ik vind al geregeld ’s ochtends een klein mormeltje door de kamer waggelen, trots op zijn/haar ontsnapping. En dan toch op zoek naar hun mama, welke natuurlijk bij de overige kittens in de kittenren ligt. Tjah, was dat ontsnappen toch niet heel slim.

Tot volgende week!

Menu