De weken zijn voorbij gevlogen, vandaag zijn de kittens van ons D-nest alweer 6 weken oud! De eerste bezoekjes staan inmiddels ingepland voor deze week en we hopen dat onze kitten snel allemaal een leuke familie hebben gevonden. De reacties die wij hebben gehad waren allemaal zeer positief, dus ik maak me er niet zo druk om 😉 Wel wordt het even puzzelen, want er zijn veel meer reacties gekomen dan dat we kittens hebben… Gelukkig is er nog een nestje op komst dat vanaf vandaag elk moment geboren kan worden!

Boys 6 week klein

Kittens – Update kattenbak en natvoer
Vorige week sloot ik de blog af met dat ik hoopte dat de kittens deze week de kattenbak zouden begrijpen en ook allen natvoer zouden hebben geprobeerd. Dat eerste, de kattenbak, snappen ze inderdaad inmiddels allemaal. Het grit wordt niet meer gegeten en ze lopen gewoon naar de bak als ze nodig moeten. We zijn nu hard bezig om ze ook het klepje van de kattenbak te laten snappen en inmiddels snappen Dunkan, Davinci en Dakota ook hoe dit klepje werkt. Delilah en Deejay zijn beiden erg slim en gebruiken gewoon nog het open kittenkattenbakje dat we nog hebben staan als voor-het-geval-datje. Met hun gaan we dus nog even aan de slag, maar ik weet zeker dat ook hun het snel onder de knie zullen hebben!

Het natvoer ging ook ietsje beter deze week. We hebben verschillende smaken geprobeerd en Dunkan, Davinci en Deejay (de 3 mannen) hebben alles geprobeerd en er heerlijk van gesmuld. Dakota heeft tot nu toe 1 smaakje geprobeerd en vond dit ook heerlijk. Delilah wil er echter gewoon niet aan beginnen. Ze likt het wel van mijn vinger als ik het aanbiedt, maar daar blijft het ook bij. Daarna rent ze meteen naar het bakje met brokjes en gaat daar lekker smullen. Ik ga het haar in de toekomst nog wel gewoon aanbieden net als aan haar zusje en broertjes, maar als ze het niet wilt, dan wilt ze het niet. In brokken zit in principe alles wat ze nodig heeft aan voedingsstoffen, dus een heel groot probleem is het gelukkig niet 😉

Girls 6 week klein

Kittens – Groei
Ook de groeispurt die nu bijna 2 weken geleden is ingezet gaat netjes door. Het leek me daarom leuk om weer even een overzichtje te geven van de huidige gewichtjes, op volgorde van geboorte:

Dunkan – 628gr
Davinci – 710gr
Deejay – 681gr
Delilah – 779gr
Dakota – 618gr

Je ziet nog duidelijk het verschil dat er was tussen Delilah en de rest van de kittens, al beginnen Deejay en Davinci wel dichterbij te komen. Maar allemaal hebben ze prima gewichten en we zijn dus ook erg trots!

Kittens – Karakters
Het is mooi om te zien hoe alle kittens sprongen maken in hun ontwikkeling. Maar ook de karaktertjes lopen steeds meer uiteen. Hier wil ik ook iets aandacht aan besteden dit blog (en hopelijk volgende week weer echt individuele blogjes). Hier een kort overzicht van alle kittens:

Dunkan 6 week 2

Lumica’s Dunkan
Ik denk dat van alle kittens Dunkan het actiefst kan spelen, maar verder het rustigst is. Als hij in zijn speelmodus zit kan hij echt het hele huis rond stuiteren en speelt het liefst met zijn broertjes en zusjes (speeltjes laat hij vaak links liggen als er een ander kitten in de buurt is), maar daarna kan hij ook uren slapen en hoor je hem ook totaal niet meer. Het vele miauwen dat hij voorheen deed is inmiddels over. Ik denk dat dat meer een soort onzekerheid was dat hij toen nog had. Wel maakt hij nu tijdens het spelen van die ‘prr’ (soort gechirp) geluidjes, wat echt heel schattig klinkt. Ik denk dat dat wel duidelijk maakt dat Dunkan erg van spelen houdt en daarom misschien net iets te lang doorgaat; waardoor hij daarna dus uren slaap nodig heeft om bij te tanken.

Davinci 6 week 2

Lumica’s Davinci
Davinci staat graag overal vooraan. Een klep in de kattenbak? Meneer is de eerste die erin kruipt en daarna een half uur in de kattenbak vast zit, omdat hij nog niet weet hoe hij er uit moet. Nieuw voer? Meneer duwt zijn neus er meteen in en eet tot hij er bij neervalt. Hij duwt ook gerust Valentina, onze poes van 4.1 kilo, opzij als ze ook wat van het nieuwe voer wil proberen. Davinci was immer aan het eten en dus moet Valentina maar niet in zijn weg staan. Hij speelt graag met broertjes en zusjes, maar een speeltje kan hij zich ook uren zelf mee vermaken. Als we een nieuw speeltje aanbieden is het ook vaak Davinci die als eerste ermee door de kamer rolt en zijn broertjes en zusjes eigenlijk geen kans geeft om ook even te snuffelen en te kijken. Gelukkig laat hij het speeltje vervolgens al snel even liggen en kan de rest er mee vandoor.

Deejay 6 week 3

Lumica’s Deejay
Deejay is net als Davinci wel van het leren. Hij is niet zo snel als zijn grotere broer, maar hij heeft vaak dezelfde dag al door hoe het allemaal moet en werkt en of het nieuwe eten lekker is of niet (eigenlijk vind hij tot nu toe alles lekker, klein vreetzakje). Ook is Deejay erg van het menselijke contact. Hij kan uren spelen met broertjes en zusjes of speeltjes, maar hij loopt je achterna zodra je langsloopt. Je moet dus ook goed oppassen waar je staat, want voor je het weet staat meneertje achter je voeten. Delen moet Deejay nog wel leren. Hij heeft sinds kort door dat papieren propjes en af en toe rondslingerende bonnetjes heel leuk speelgoed is, maar als er dan een broertje of zusje te dicht bij hem in de buurt komt gaat hij grommen. Het is enkel zijn speelgoed. Wel heel schattig, maar dat leren delen komt vast nog wel. Aan zijn broertjes of zusjes zal het in ieder geval niet liggen, want die laten zich niet wegjagen door een beetje grommen en pakken het speeltje gewoon van hem af als hij het per ongeluk uit zijn mondje laat vallen.

Delilah 6 week 4

Lumica’s Delilah
Delilah is ons eigenwijze meisje. Ze weet prima wat we nou eigenlijk bedoelen, maar er iets mee doen, ho maar. De kattenbakklep wordt dus kundig ontweken en natvoer draait ze gewoon haar neus voor om. Wel is dat laatste maar raar, want van moedermelk en brokjes krijgt Delilah echt niet genoeg. Dat is dan ook wel aan haar gewicht te zien! Ze laat graag met zich spelen, maar is vaak niet degene die het spel begint. Ook speeltjes zoekt Delilah niet echt zelf op. Ze is wat afwachtender dan haar broers en zus en ook voorzichtiger in haar spel; ze verliest altijd met het spelen, maar dat is omdat ze gewoon wat voorzichtiger is. Ze houdt niet echt van opgetild worden, want dat hoge “vliegen” vind ze nog een beetje eng. Rondrennen is Delilah wel een kei in. Geregeld komt er een oranje met wit vlekje langs gescheurd en ze laat zich door bijna niks stoppen! Ze is ook het vaakst in de keuken te vinden, waar ze vanuit de deuropening al nieuwsgierig naar buiten kijkt. Ze durft er nog niet heen, maar ik denk dat het niet lang meer duurt voor onze kittens zich ook in ons buitenverblijf bevinden. Zal Delilah de eerste zijn?

Dakota 6 week 4

Lumica’s Dakota
Dakota is wat voorzichtig met nieuwe dingen. Het natvoer heeft bijvoorbeeld bij haar even geduurd, en ook naar nieuwe speeltjes is ze in het begin wat terughoudender. Als ze eenmaal weet dat alles goed is, dan gaat ze echter ook helemaal los. Ze propt zich vol met het lekkere nieuwe natvoer en kan uren door de kamer rollen met dat ene nieuwe speeltje waar ze voorheen liever voor weg liep. Ook met haar broertjes en zusje kan ze uren spelen; zelfs als ze al slapen gaat Dakota gewoon door met het in de oren bijten en een poot in hun gezicht drukken. Haar broertjes en/of zusje worden dan chagrijnig wakker, bijten een keertje terug om haar toch haar zin te geven en uiteindelijk vallen ze allemaal lekker in slaap. Door haar enthousiasme is het ook altijd Dakota die tijdens de het lastigst te fotograferen is. Behendig scheurt ze over het dekentje, dat figureert als achtergrond, en ze maakt de gekste sprongen en poses om dat ene speeltje, dat wij heen en weer zwaaien voor wat aandacht, te pakken te krijgen. Gelukkig wordt ze na een tijdje moe en lukken de foto’s dan alsnog. Vaak kost dat bij haar echter wel 2 pogingen i.p.v. 1.

En ik denk dat ik het hiermee ga afsluiten; het is weer een flink lange blog geworden. Tot volgende week, hopelijk met half-broertjes en half-zusjes erbij voor onze 5ling!

Menu