In verband met Edison van ons E-nest (zie ‘Nest E – 1 week oud‘ voor meer informatie) hebben we vorige week geen foto’s kunnen maken en geen blog kunnen schrijven. Gelukkig gaat het inmiddels al stukken beter met het ventje en is hier onze blog over de afgelopen 2 weken over de kittens van ons D-nest!

Nest D 8 weken oud 2 klein

Kittens – Kleine broertjes en zusjes!
De vorige keer schreef ik dat ik hoopte dat er bij de volgende blog half-broertjes en half-zusjes (dezelfde vader) zouden zijn voor de kittens van ons D-nest. Omdat Miina al lang tekenen had van een naderende bevalling waren zelfs alle bezoekjes voor de kittens van ons D-nest afgezegd, zodat ik me op Miina kon focussen. Uiteraard duurde het vervolgens nog vele dagen, maar op zondag 3 juli 2016 zijn ze uiteindelijk geboren.

Dunkan, Davinci, Deejay, Delilah en Dakota kunnen zich nu eindelijk trots grote broer/zus noemen van 6 kleine half-broertjes en half-zusjes! Uiteraard kunnen ze er nu nog niks mee, maar over een aantal weken zullen de kittens van ons E-nest ook rondlopen door de kamer en het lijkt me dan heel leuk om te zien hoe de kittens van ons D-nest met de kleinere kittens zullen omgaan. Zullen ze lekker spelen? Of vinden ze het juist eng? Dit wordt vervolgd…

Dunkan 8 week 2

Lumica’s Dunkan
Deze kleine vent is echt mijn steun geweest de afgelopen week. Het ging met Edison, kitten van Miina, niet goed en alsof Dunkan het wist kwam hij de hele tijd spinnend bij me liggen; iets wat hij voorheen lang niet zo vaak deed als de afgelopen week. De hele week zocht hij me op: als ik stond kreeg ik kopjes tegen mijn been, als ik ergens zat kwam hij op schoot of tegen me aan liggen en zijn motortje heeft zowat de hele week aangestaan. Nu het inmiddels weer wat beter gaat met Edison heeft Dunkan wel het gevoel gekregen dat hij niet meer de man des huizes hoeft uit te hangen en speelt hij gelukkig wel weer lekker vaak met zijn broertjes en zusjes. Maar af en toe komt hij nog wel een knuffel brengen, gewoon omdat het kan, de schat.

Davinci 8 week 4

Lumica’s Davinci
Davinci is ons knuffelmannetje. Al 2 weken lang zoekt hij me geregeld op om spinnend aaitjes te komen halen. Zit ik achter de computer, zoals nu, ligt hij voor mijn toetsenbord te spinnen en mijn arm te kneden. Zit ik op de bank, dan komt hij meteen op schoot om lekker te knuffelen. Waar Dunkan echt kwam tijdens de momenten dat ik er even doorheen zat, komt Davinci eigenlijk gewoon de hele dag door. Als hij je al ziet komt hij spinnend aangerend en hij houdt pas op als je hem opzij zet, omdat je echt even wat anders moet doen. Ook staat hij geregeld piepend onder aan mijn voeten, omdat hij opgepakt wil worden voor een knuffel. Van alle kittens is hij toch ook wel het rustigst en zoekt het meest menselijk contact. Hij speelt wel af en toe, maar gewoon lekker knuffelen vind hij veel leuker. Ik zie moeder Luna in hem erg terug (ook al zo een knuffel) en ik vind het heerlijk! Hij begint ook al kattenkusjes te geven, van die lekkere afgeveegde natte neuzen in je gezicht…

Deejay 8 week 3

Lumica’s Deejay
Deejay is een echte verkenner. Hij hobbelt de trap op en af zonder problemen, gaat met veel plezier de kelder in en vind buiten spelen in ons kattenverblijf met lekker weer echt heerlijk! Waar ik de meeste kittens soms nog buiten moet neerzetten, zodat ze er ook eens komen en weten dat het bestaat, loopt Deejay er gewoon zelf geregeld heen. Na even gespeeld te hebben komt hij weer naar binnen, even buurten in de huiskamer bij baasjes, en hobbelt dan naar boven om weer daar even te spelen voor hij weer vertrekt naar een andere plek. Je vind hem ook geregeld op de gekste plekken slapend in de gekste poses. Hij is echt een heerlijk relaxed kereltje dat gewoon lekker zijn ding doet en eigenlijk het liefst meerdere dingen tegelijk doet. Vandaar ook dat hij zo snel van ruimte naar ruimte hobbelt. Hij wil overal tegelijk zijn en van alles en nog wat doen; er is ook zoveel te ontdekken als je nog zo klein bent! Maar zo werkt het natuurlijk niet. Ach, deze man leert vast snel de balans te vinden. En tot die tijd zien we hem gewoon geregeld voorbij lopen, opzoek naar weer een nieuw avontuur.

Delilah 8 week 4

Lumica’s Delilah
Onze Delilah is het eerste kitten wat de kilo heeft gehaald. Ze weegt inmiddels ruim 1050gram en mag zich met trots nog altijd de grootste van het nest noemen. Al duurt het denk ik niet heel lang meer voor Davinci haar inhaalt. Delilah is ook het eerste kitten in het nest met echt een vaste slaapplek. Waar alle kittens zich gewoon ergens neer laten vallen om te slapen, gaat Delilah altijd trouw de trap op naar onze voorste kamer, om vervolgens de daar staande klimton in te klimmen en bovenop in slaap te vallen; uiteraard met mooi uitzicht op onze voortuin en de openbare weg. Omdat Miina net bevallen was, hebben de kittens van ons D-nest een paar dagen in een kamer boven mogen slapen, omdat ik ze niet ’s nachts in de gaten kan houden. Je weet gewoon nog niet hoe ze reageren op de kleine kittens (Inmiddels mogen ze wel gewoon weer beneden slapen, ze doen t super!). Delilah heeft toen haar plekje gevonden en is nu nog altijd erg tevreden met haar rustige slaapplek. Ik kan het haar ook niet kwalijk nemen; beneden is het toch wel een gekkenhuis met al die kittens en volwassen katten. Een klein katje in de groei heeft ook haar rust nodig!

Dakota 8 week 3

Lumica’s Dakota
Dakota is van alle kittens degene die het graagst speelt en het meest eigenwijs is. Tijdens de fotoshoot zaten alle kittens heel mooi en lette goed op, maar niet Dakota. Dakota springt op en neer, schuift als een malle half ondersteboven over het dekentje en valt mijn camera aan zodra ik te dichtbij kom. Ze is ook minstens 10 keer van de bank af gevallen, omdat ze zo graag dat speeltje wou pakken dat wij heen en weer zwaaien om de kittens naar de camera te laten kijken. De hele dag zoeft Dakota door het huis, druk spelend met alles wat ze maar kan vinden. De trap daarentegen vind ze wel een beetje eng. Omhoog gaat ze wel, maar naar beneden begint ze niet aan. Ik moet dus ook geregeld een piepend kitten van boven halen omdat Luna beneden haar melkbar heeft open gegooid en Dakota ook graag een slokje neemt. En vervolgens loopt ze weer doodleuk naar boven en mogen wij haar weer halen omdat ze haar speeltje beneden heeft laten liggen en van alle 1000 speeltjes die boven liggen is er geen 1 zo leuk als dat ene speeltje beneden.

Volgende week maandag worden onze kittens voor het eerst geënt. De volgende blog zal ik dus later in de week posten om goed te kunnen vertellen hoe het de kittens is vergaan en of er eventueel nog een na-reactie was op het spannende avontuur. Hopelijk zijn jullie er dan ook weer bij. Tot dan!

Menu