Verhuizen is altijd een spannende tijd. Niet enkel voor ons, maar ook voor de kittens en natuurlijk de nieuwe baasjes die zo lang op hun kitten hebben gewacht.

nest-d-13-weken-oud-1-klein-naam

De eerste van ons D-nest die mocht uitvliegen was onze Dunkan.

Lumica’s Dunkan Harris

101gr – 1902gr

Dunkan 1 dag 1

Bij het wegbrengen liep Dunkan al meteen vrolijk zijn nieuwe huis te verkennen en het duurde ook niet heel lang voor hij al snel bij ons allen op de bank kroop om lekker te spelen en te knuffelen. Met een gerust hart zijn we dus na een tijdje weer naar huis gegaan – en toen was het wachten op de updates.

Dunkan 12 week 5

Nu, enkele weken later, gaat het erg goed met Dunkan. Hij is erg gehecht aan zijn baasjes (en huppelt ook graag zijn baasje achterna, heb ik mij laten vertellen) en is erg gelukkig bij zijn nieuwe familie. Ik krijg geregeld foto’s waar duidelijk op te zien is hoe fijn hij het heeft. Nieuwe dingen accepteert hij snel; zoals bijvoorbeeld de waterfontein, maar ook aan een lijntje naar buiten vind hij heerlijk. Hij is inmiddels ook al erg gegroeid en veranderd. Wij zijn enorm trots op dit stoere mannetje. Heel veel geluk in je nieuwe huisje, vent. Ik hoop je binnenkort weer een keertje te komen bezoeken!

Na Dunkan was het de beurt aan Sky om te verhuizen.

Lumica’s Davinci Verrocchio (Sky)

107gr – 2054gr

Davinci 1 week 1

Voor Sky, en ook voor ons, was het in het begin extra spannend. Sky had namelijk niet enkel een nieuw huis en nieuwe mensen om aan te wennen, maar ook een al aanwezige Ragdoll (Storm) en een (vond ik) zeer grote hond (Django)! Dat Sky het spannend vond was meer dan duidelijk. Storm en Django waren echter zeer nieuwsgierig naar Sky, maar Sky hield ze nog even op afstand. Na nog wat advies te geven over hoe dit het beste kon worden aangepakt zijn we weer naar huis gegaan. Voor mij toch nog wel moeilijk, dus ik was erg blij met alle updates die ik van Sky’s nieuwe baasjes al snel mocht ontvangen!

Davinci 12 week 2

Inmiddels zijn we enkele weken later. Sky en Storm zijn inmiddels beste vriendjes. Ik heb al meerdere filmpjes en foto’s ontvangen waar ze samen heerlijk speelden of bij elkaar lagen. Sky vond het toch wat lastiger Django te accepteren, maar ook dit is inmiddels helemaal goed gekomen. Ik vind het zelf nog altijd ontzettend knap hoe snel zo een acceptatie toch gaat. Het hielp natuurlijk wel mee dat Storm en Django zelf zo goed reageerden op Sky; dat heeft het voor hem zeker ook een stuk makkelijker gemaakt. Sky zit inmiddels in zijn ondeugende fase – hij klimt en klautert op plekken waar dat eigenlijk niet mag en maakt zijn baasjes graag veel te vroeg in de ochtend wakker. Maar verder is het een schat. Heerlijk spelen met zijn nieuwe vriendjes Storm en Django, lekker buiten in de tuin ravotten en verwent worden met de lekkerste snoepjes. Onze Sky heeft het wel getroffen. Heel veel geluk in je nieuwe huisje, lieve Sky. Ik kijk nu alweer uit naar je nieuwe foto’s!

En toen moesten wij afscheid nemen van onze Davis.

Lumica’s Deejay Leonard Albertje (Davis)

104gr – 2433gr

Deejay 1 dag 2

Davis is verhuist naar een gezin waar al een kitten van ons zat; Lumica’s BinQ Bodhi (ofwel Jack, van ons B-nest). Heel ver rijden was het ook niet; maar uiteraard raakten wij half verdwaald en werd het toch een langere rit dan geplant – Davis was hier niet heel blij mee. Eenmaal heel aangekomen liep Davis al snel de kamer rond, alles te snuffelen wat hij maar tegen kwam. Redelijk kort daarna lieten we Jack erbij om te kijken hoe het ging – zo kon ik beiden hun gedrag kijken en adviseren wat het beste plan van aanpak was om die 2 de beste vriendjes te laten worden! Beiden deden het boven verwachting goed. Davis had meer oog voor de spannende nieuwe omgeving, en Jack hield hem wel nauwlettend in de gaten, maar daar bleef het bij. Met een gerust hart konden wij dus weer richting huis na nog wat kort advies.

deejay-145-week-3-klein

Vandaag de dag zijn Davis en Jack ook de beste vrienden die je je maar kan voorstellen. Jack had duidelijk behoefte aan een vriendje bleek al snel en Davis wou die vriend maar al te graag zijn. Ik heb al meerdere filmpjes van de 2 ontvangen en wij kunnen niet trotser zijn! Davis is inmiddels ook al flink gegroeid (boven de 3 kilo!) en helemaal ingeburgerd in zijn nieuwe huisje. Hij loopt graag zijn baasje achterna en is ook dol op knuffelen; niet anders dan hoe wij hem konden! Lieve Davis, geef Jack maar een hele dikke knuffel van ons, want wij zijn reuze blij dat jullie elkaar zo gevonden hebben! Heel veel plezier in je nieuwe huisje. Wij gaan jouw baasjes zeker nog eens lastig vallen om jou (en je grote broer) te bezoeken, onze grote stoere vent.

En toen wat het alweer tijd om afscheid te nemen van het laatste kitten van Luna; al zal Delilah tot ons groot verdriet nooit ons huisje mogen verlaten..

Lumica’s Dakota of Impronta Artica

109gr – 2072gr

Dakota 1 dag 1

Tegen het uitvliegen van Dakota keek ik, na alles wat er gebeurd was, toch wel het meeste op. Dakota zou namelijk verhuizen naar het verre Italië. Op een vrijdagavond is de koerier, die haar naar haar nieuwe huisje zou brengen, haar komen ophalen. Een hele fijne koerier – dat maakte het voor mij toch wel ietsje makkelijker. Ook hadden we enkele weken geoefend met autorijden, dus Dakota was geheel voorbereid op de lange reis naar haar nieuwe bestemming. Ze deed het in de auto dan ook erg goed, en ze had zelfs onderweg brokjes gegeten – iets dat onze koerier, die vaker katten rondrijdt, nog nooit had meegemaakt! Zo zie je maar weer wat goed oefenen kan doen. Ze heeft zich wel laten horen onderweg, maar anders dan dat ging het eigenlijk helemaal prima.

dakota-145-week-klein

Eenmaal in haar nieuwe huisje liep ze al snel rond te snuffelen en voor iemand er erg in had had ze de mooie klimpaal die daar stond al toegeëigend. Een goed begin, al zeg ik het zelf.

Inmiddels zijn we ruim 2 weken verder. Dakota is al helemaal gewent aan haar nieuwe huisje en de familie. Er was ook al een kater, Fischio, echter is hij een open kater en vond hij Dakota interessanter dan dat zou moeten. Helaas moeten hun dus ook gescheiden blijven, of onder toezicht kunnen ze bij elkaar. Jammer vonden zowel Dakota’s nieuwe baasjes als wij dit wel, maar het is wel de enigste oplossing – De mindere kant aan fokker zijn. Dakota is erg tevreden in haar nieuwe huisje; ik heb al veel foto’s en filmpjes mogen ontvangen en je kan duidelijk zien dat ze erg gelukkig is. Lekker spelen, garnalen eten, drinken uit de drinkfontein; Dakota kan haar geluk niet op. Wij kijken ook erg uit naar wat voor mooie kittens Dakota in de toekomst zal krijgen; ze is namelijk uitgevlogen naar een cattery en zal, als de tijd rijp is en alles mee zit, moeder worden van prachtige kinderen. Hier houden wij jullie uiteraard ook graag over op de hoogte! Lieve Dakota, heel veel geluk in Italië! Ik ben stiekem wel een beetje jaloers, ik zou ook graag in Venetië willen wonen. Mocht ik ooit in de buurt zijn, dan kom ik zeker langs!

Alle kittens zijn hun nieuwe avontuur aangegaan; ze zijn verhuist en hebben nu elk een eigen gezin. Met mama Luna gaat het prima. Ze heeft even moeite gehad ook met de kittens van Miina (nadat ze d’r eigen kittens ook niet meer wou zien), maar heeft deze inmiddels zo goed als mogelijk geaccepteerd. Ook haar vacht komt mooi terug en ze ziet er een stuk beter uit. Wij hopen dat alle kittens een lang en gelukkig leven mogen leiden, en dat ze allen net zo lief en mooi als hun moeder mogen zijn. Wij hopen nog vele foto’s van hen te krijgen in de toekomst. En wie weet delen we een paar ook wel een keer met jullie, als dat van de nieuwe baasjes mag 😉

Uiteraard wensen wij alle nieuwe baasjes ontzettend veel geluk met hun kitten, en wij zijn erg blij dat alle 4 de kittens zo goed terecht zijn gekomen.

kittens-3-week-1-klein nest-d-8-weken-oud-2-klein

Bij deze, dit is voor nu de laatste blog van ons D-nest. Wij hopen dat jullie het leuk vonden om de kittens te volgen. Wij hebben zeker met alle kittens gelachen en ontzettend veel plezier en geluk gehad met ze, maar helaas ook zeker veel verdriet gehad deze keer. Maar alle 5 zullen zij zeker in ons hart blijven. Voor altijd.

– Bianca

Menu