Miina’s 6ling was afgelopen zondag alweer 1 week oud. De tijd vliegt, zelfs als je wat extra zorgen hebt om 1 van de 6. Hierover lees je natuurlijk verderop meer. En zoals van Miina gewend hebben deze kittens haast met hun ontwikkeling. Ook hierover lees je verderop meer! Al nieuwsgierig? Mooi.

Einstein 1 week 3

Kitten – Edison

Net na het posten van de vorige blog (Het zal eens niet), ging het ineens met Edison niet goed. Waar ik voorheen niks raars aan hem merkte, lag hij ineens zwaar te ademen, rochelde alsof hij verdronk en af en toe nieste hij als een oude man van ten minste 150 jaar oud. Voor ik het wist was ik met alle kittens en moeder op weg naar de dierenarts.

Eenmaal daar bleek dat hij een beginnend longontsteking had. Er was waarschijnlijk na de geboorte vruchtwater in zijn longen blijven zitten, wat uiteindelijk is gaan ontsteken. Het komt wel vaker voor, maar fijn om te zien en te horen is het niet en het loopt helaas ook niet altijd goed af. We waren gelukkig wel op tijd naar de dierenarts gegaan en nadat zijn longen en luchtpijp wat waren geleegd door de dierenarts (Je kon zien dat dit hem hielp), kregen we een antibioticakuur voor hem mee en mochten we weer met de hele familie terug naar huis.

Edison 1 week 2

Antibiotica werkt helaas niet meteen en dus moesten we hem nog een dag hem erdoorheen trekken. Hij was flink afgevallen en het ademen verslechterde weer nadat we thuis kwamen. We hebben hem een tijdje onder dwang gevoerd, omdat hij echt moest eten en hij echt geen zin erin had (Hij voelde zich duidelijk niet goed). In de avond de dag erop merkte ik dat de antibiotica eindelijk ging werken. Hij begon weer zelf wat te drinken, had duidelijk meer kracht en zijn hoest klonk stukken beter.

Helaas bleef dat zelf drinken niet lang doorgaan en de rest van de week hebben we hem dus ook gevoerd; soms dronk hij vrijwillig, maar vaak moest ik het toch weer erin dwingen. Echt leuk was het niet, maar hij kwam gelukkig wel erdoor aan en het ging steeds beter met hem.

Inmiddels is het rochelen zo goed als over, drinkt hij redelijk wat zelf bij moeders (En af en toe weer niet en dan helpen we hem weer), en het hoesten is helemaal voorbij. Zijn antibiotica kuur is nog maar tot morgen, dus hopelijk is het dan voldoende opgelost dat hij het zelf verder aan kan. Ik maak me er eigenlijk niet meer echt heel druk om. Zijn gewicht is net zo goed als de rest, hij vecht weer met zijn broertjes en zusjes om melk en hij piept weer als je hem oppakt. Gewoon een kitten, zoals het hoort. Het komt wel weer goed met dit ventje 😉

Kittens – Vooruitgang

Erynn 1 week 2
Het is grappig om te zien hoeveel verschil er zit tussen de kittens van onze Luna, en de kittens van onze Miina. Die van Luna zijn altijd trager als het gaat om ogen openen, navelstrengetjes verliezen, rondwaggelen etc. Die van Miina gaan nu alweer lekker snel, al valt het me wel op dat dit nest stiller en rustiger is dan haar voorgaande 2 nesten. Ik denk dat Miina haar balans tussen bij de kittens liggen en lekker buiten lopen nu goed doorheeft en de kittens krijgen dus ook niks tekort.

Elbrus 1 week 3

Qua gewichten doen ze het allemaal super! Ze zijn nu 8,5 dagen oud en dit zijn hun geboortegewichten en huidige gewichten op een rijtje:

Einstein; 117 > 245
Edison; 123 > 235
Erynn; 115 > 240
Elbrus; 126 > 245
Eleanor; 93 > 189
Everest; 120 > 224

Eleanor 1 week 3

Eleanor was als enige onder de 100 gram geboren. Alsof ze er een spelletje van maakt is ze nu ook de enige onder de 200 gram. Nu al eigenwijs en anders dan de rest; heerlijk!

De eerste navelstrengetjes zijn ook al verloren en de eerste oogjes zijn geopend! Edison en Erynn hebben inmiddels 1 oogje open en Elbrus, Eleanor en Everest kijken al naar de wereld met 2 open oogjes! Alleen Einstein doet het rustig aan en ziet alles nog zwart. De foto’s hadden we echter op zondag gemaakt, en uiteraard deden ze pas NA de fotoshoot hun ogen open. Het is wel wat met dit nest hoor, ben benieuwd of ze na deze blog ook weer iets raars gaan doen. Horen bijvoorbeeld; ze reageren nu nog niet op mijn stem, maar dat gebeurd vast over een dik uur wel.

Everest 1 week 2

Maar dat lezen jullie volgende week 😉 Tot dan!

Menu