Het is alweer even geleden sinds de laatste blog van ons E-nest. Na het overlijden van Delilah heb ik toch veel moeite gehad met het “vrolijk doorgaan” zoals ik in de vorige blog had geschreven. Inmiddels gaat het weer een stukje beter. Graag wil ik jullie met deze blog weer updaten over ons E-nest, hoe het inmiddels met ze gaat, en welke avonturen ze binnenkort weer tegemoet gaan!

Nieuwe namen en bestemming

Van de 6 kittens hebben 5 inmiddels een nieuwe familie gevonden en een aantal ook een nieuwe naam gekregen. Aankomend weekend vliegen deze 5 kittens ook alweer uit, dus het leek me leuk jullie vast iets over hun nieuwe avontuur te vertellen in de vorm van hun nieuwe naampjes en de locatie waar zij heen zullen verhuizen; het blijft leuk om te zien hoe de kittens van al onze voorgaande nesten door heel Nederland verspreid zitten en dit wil ik jullie vanaf nu ook niet meer onthouden.

einstein-13-week-5

Lumica’s Einstein Imhotep – Einstein krijgt waarschijnlijk nog een nieuwe naam, maar deze is helaas nog niet bekend. Het is ook zeker niet makkelijk om een naam te verzinnen in zo een korte tijd waar hij toch zijn hele leven mee rond zal lopen. Zijn uiteindelijke naam blijf ik jullie dus nog verschuldigd. Einstein vliegt aankomende vrijdag uit naar Vinkeveen; naar een super lief en warm gezin waar ook onze Lumica’s Beelay Mitra, nu bekend als Fleur, al woont.

edison-13-week-4

Lumica’s Edison Nabu – Edison zal zijn huidige naam behouden. Zijn nieuwe eigenaren vonden Edison een aparte en leuke naam, een naam die je niet zo snel ziet bij een kat. Een unieke naam voor een uniek ventje. Edison zal aankomende zondag uitvliegen naar Nijmegen; naar een heel warm, liefdevol en begripvol gezin.

erynn-13-week-3

Lumica’s Erynn Ponja – Erynn zal Ponja gaan heten. Ponja is een naam welke een speciale betekenis heeft voor de familie waar Ponja heen zal verhuizen. Een hele speciale naam dus voor een heel speciaal kitten. Ponja zal vrijdag verhuizen naar Meerkerk; naar een heel lief gezin welk echt hart hebben voor dieren. Er zijn nog 2 andere Siberische Katten aanwezig en zelfs een heuse huiskip!

elbrus-13-week-4 everest-13-week-2

Lumica’s Elbrus Igor & Lumica’s Everest Anouschka – Zoals waarschijnlijk al gemerkt, deze 2 toppers gaan samen verhuizen en zullen dus altijd samen blijven! Het idee dat een broertje en zusjes (of een zusje/zusje of broertje/broertje) voor altijd samen zullen zijn maakt mij enorm blij van binnen. Deze 2 zijn ook echt naar elkaar gegroeid de laatste tijd, dus beter kan haast niet! Elbrus gaat Igor heten, en Everest gaat Anouschka heten; echter Russische namen, heerlijk. Ze gaan zondag verhuizen naar Woudrichem, naar een heel enthousiast en liefdevol gezin.

Entingen

Omdat de kittens op het punt staan te verhuizen, zijn natuurlijk beide entingen inmiddels alweer geweest (Behalve Eleanor – haar tweede enting volgt nog). Op beide dagen vonden de kittens de heenweg in de auto helemaal niks. Eenmaal bij de dierenarts was het gelukkig wel snel goed en hebben ze ook heerlijk rondgelopen; de tweede keer ging weer iets beter dan de eerste keer.

De entingen en het chippen zelf ging prima. Ze laten het gewoon goed toe en ook het onderzoek gaat prima. Ze stribbelen eigenlijk amper tegen, en Edison zat zelfs te spinnen de laatste keer! Zo erg, dat we moeite hebben moeten doen om zijn hartje te kunnen beluisteren haha.

De terugweg hoor je ze eigenlijk helemaal niet meer – beide keren hebben ze de hele terugweg (van toch wel 25 minuten) geslapen en eenmaal thuis renden ze meteen naar het eetbakje om te eten en zijn daarna even gaan slapen voor ze na een uurtje of 2 weer wakker werden en weer helemaal zichzelf waren. Er is geen enkele reactie geweest op de entingen of na-stress geweest van het toch wel spannende avontuur. Toppers, stuk voor stuk.

Lumica’s Eleanor Rigby

eleanor-13-week-3

Onze Eleanor is het enigste kitten dat nog geen nieuw gezin heeft gevonden. Ze heeft wel beschikbaar gestaan, maar haar status is inmiddels on hold en we zoeken dus ook nog geen familie voor haar. Het waarom kan ik redelijk kort over zijn. Bij Eleanor is een hartruis ontdekt. Deze was bij de eerste enting nog niet te horen en enkele weken later ineens wel.

Een hartruis komt vaker voor bij kittens – het hoeft dus helemaal niks te zijn. Maar omdat wij toch zeker willen zijn dat het niks ergs is (en eventueel een behandeling konden inzetten als dat mogelijk zou zijn), zijn wij met haar naar een specialist gegaan welke een hartscan heeft gemaakt. Hierbij is toch een kleine afwijking geconstateerd, maar wat dat precies is, is nog niet te vertellen. Dit is dan ook de rede dat ze niet meer beschikbaar is – wij vinden het belangrijk dat er eerst duidelijk is wat er nu precies is, voor wij een passend huisje voor haar zoeken. Wel is al duidelijk dat het gelukkig niks ergs is en dat ze gewoon net zo oud kan worden als elke andere gezonde kat (Een pak van mijn hart, kan ik jullie wel zeggen).

Eleanor blijft dus een paar maandjes langer bij ons. Over enkele maanden herhalen wij haar hartscan en hebben wij meer zekerheid. Daarna zullen wij opzoek gaan naar een passend huisje voor haar.

Tot zover de update over ons E-nest. 14 weken zijn ze inmiddels alweer en over enkele dagen vliegt de eerste alweer uit. Mijn excuses voor de late blog en de weken dat er geen foto’s zijn geweest. Wij hebben uiteraard wel elke dag van dit nest genoten en houden net zoveel van hen als dat we van elk ander nest hebben gehouden – en ik vind het ook erg jammer dat er zoveel foto’s van hen missen, maar soms gebeurd er iets dat het even moeilijk is om naast alle zorgen en het genieten ook nog de website te updaten. Vanaf nu wel vrolijk weer verder, en dit keer meen ik het 😉

Menu