Het is inmiddels ruim 3 weken geleden sinds onze laatste blog over ons E-nest. Er is inmiddels een hoop veranderd en ik hoop dat het allemaal in 1 blog gaat passen. De eerste stapjes in de huiskamer, de kattenbak, eten van natvoer en brokjes.. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Einstein 4 week 4

Grote kittens
In onze laatste blog had ik ook de gewichten van onze kittens toentertijd gezet. Ze waren toen nog onder de 200 gram en/of net erboven. Toen vond ik al dat ze hard gingen en die groei is ook doorgezet de afgelopen 3 weken. Hier een overzichtje van de huidige gewichtjes:

Einstein > 607 gram
Edison > 617 gram
Erynn > 617 gram
Elbrus > 516 gram
Eleanor > 470 gram
Everest > 556 gram

Het zijn echt al grote kittens geworden! Naast moedermelk zijn ze inmiddels ook aan de natvoer en brokjes. Natvoer snapten ze vrijwel allemaal meteen en ook brokjes heeft denk ik in totaal 1 dagje geduurd voor ze er allemaal van aten. Zo een contrast met ons D-nest. Maakt het ook wel weer leuker; als alle nesten precies hetzelfde zouden zijn, zouden ze niet ieder zichzelf zijn met elk een eigen karakter en eigen willetje. Ik hou er wel van, al die verschillen!

Edison 4 week 3

De eerste stapjes
We hebben nu meerdere keren per dag de kittenren, waar ze al tijden in verblijven, open staan zodat ze ook door de huiskamer kunnen wandelen. De eerste keer dat we hem open zette renden alle kittens letterlijk naar buiten. Ze hadden echter niet door dat het dekentje waar ze tot toen op hadden gelopen, niet doorliep de huiskamer in. Het was net alsof ze op ijs liepen! Dit was bij de meeste echter al snel over en vooral de 3 dames (Erynn, Eleanor en Everest) waren erg nieuwsgierig naar de huiskamer. Ze liepen al binnen 5 minuten aan de andere kant van de kamer, een plek waar meestal wat langer voor nodig is om te bereiken.

Erynn 4 week 1

Inmiddels lopen ze al vaker rond en ze vinden het helemaal geweldig! Eleanor en Elbrus hebben al zelf op en af de bank geklommen, de rest doet wel pogingen maar durven nog net niet helemaal naar boven. Ik denk wel dat dit morgen al over is, als ze eenmaal weten dat er een bank staat met een interessant iemand erop, dan zetten ze altijd erg snel door. Want waarom op de grond lopen als je ook gezellig een persoon kan lastig vallen voor warmte en om mee te spelen?

Elbrus 4 week 3

De kittens zijn, zoals ik al had voorspelt, allemaal erg speels. Er zit er niet 1 tussen die weinig interesse heeft in spelen. Ze rollen nu al over de vloer met muisjes en balletjes, maar ook grote katten worden al voorzichtig aangevallen. Onze kittens van ons D-nest snappen echter niet dat de kleintjes nog niet zo hard kunnen spelen en dus houden we hun voor de zekerheid toch apart als er niemand bij zit. Overdag zitten ze wel bij elkaar en zolang er tijdig wordt ingegrepen gaat het ook allemaal goed. Het is een goede les voor zowel de kleinste kittens als de grotere kittens; ze leren zo grenzen kennen en ook leeftijdverschil te snappen. Ik merk wel echt dat de kittens van ons D-nest dol op de kleintjes zijn, en dan vooral Davinci (nieuwe naam Sky) en Dunkan. Ze zitten er de hele dag bij als het kan, net of ze erbij horen!

Eleanor 4 week 1

Kattenbaktraining
De kattenbaktraining is uiteraard ook gestart. En wonderbaarlijk genoeg hadden ze het allemaal heel snel door. Er zijn een paar happen grit genomen, welke vervolgens werden uitgespuugd en zodra kleine Eleanor d’r eerste plasje had gedaan op de bak volgden de rest ook meteen. Ook de eerste poepjes zijn al op de bak gevonden en ik ben enorm trots op de kleintjes! Wat gaan ze weer hard!

Everest 4 week 1

Het enige grappige is, dat ze net weer even de kamer door mochten lopen en ze een nieuw neergezet kattenbakje als slaapplekje zagen. Alle 6 hebben ze er dik een uur in gelegen! Ik hoop maar dat dat kwam, omdat het nog ongebruikt grit was en ze zo snel geen beter plekje konden vinden. Het was wel onwijs schattig om te zien!

kittensgek

Hier ga ik het voor deze blog bij laten. Uiteraard staan er meer nieuwe foto’s op de persoonlijke pagina’s van de kittens. De volgende blog hoop ik te plaatsen als de kittens rond 6 weken oud zijn (dit is tevens ook de tijd dat ik de kittens beschikbaar zal zetten). Zijn jullie er dan ook weer bij? Tot dan!

Menu