Onze zesling is alweer 6 weken oud; wat gaat de tijd toch weer ongelofelijk snel. De kittens ontwikkelen zich erg goed en hebben elk echt al een eigen karaktertje ontwikkeld. Hierover lees je in deze blog meer. Tevens komen de kittens vandaag beschikbaar voor onze wachtlijst en mogen ze binnenkort hun eerste bezoekjes ontvangen! Maar dat komt allemaal nog, nu eerst deze blog.

Einstein 6 week 5

Lumica’s Einstein ♂
Einstein is van alle kittens het clowntje. Hij is echt een katertje met zijn dolle streken en grappige momenten. Het ene moment springt hij door de kamer, op jacht naar zijn eigen schaduw, het andere moment knalt hij tegen de deur omdat hij blijkbaar vond dat hij er ook wel dwars doorheen kon rennen. Maar ook is hij erg fanatiek in het spelen; alles wat er voor zijn voetjes komt is speelgoed. Of dit nu een ander(e) kitten/kat is, een blaadje van de bomen, een kattenbakkorrel, een tafelpoot, noem het maar op en Einstein springt er wild omheen. Je kan duidelijk merken dat hij dol is op spelen, maar stiekem kan hij ook erg goed slapen tussen het wilde spelen door. Ik denk dat van alle kittens Einstein nog wel het meeste slaapt. Maar ja, dat vind ik ook niet zo gek als je al je energie op zo een wilde manier verbruikt!

Edison 6 week 1

Lumica’s Edison ♂
Edison is echt onze knuffelbeer. Waar ik ook zit of sta, regelmatig voel ik een paar ogen in mijn rug prikken en als ik omkijk (of eigenlijk naar beneden want hij is nog zo mini) zit kleine Edison me geïnteresseerd aan te staren met zijn grote kijkers. Wegkijken doet hij ook niet, het is bijna eng soms. Als je hem dan oppakt begint hij ook meteen te spinnen en ploft ongegeneerd neer; buikje in de lucht en vooral niet stoppen met aaien. Edison zoekt ook goed contact met zijn broertjes en zusjes en vind spelen ook fijn, maar hij is meer van het knuffelen dan van het echt wild rondrennen en het opzoeken van confrontaties. Als er een broertje of zusje op hem afkomt dan speelt hij echt wel met ze, maar als ze niet komen vind Edison het volgens mij ook prima. Hij heeft immers mij om naar te staren, meer afleiding heeft deze vent niet nodig!

Erynn 6 week 1

Lumica’s Erynn ♀
Erynn is van alle kittens toch wel het meest verlegen. Ze heeft even nodig om aan nieuwe mensen en situaties te wennen ,maar als ze er eenmaal mee bekend is is het ook goed. Ze komt graag met me knuffelen, maar is na een paar minuten wel weer uitgeknuffeld en loopt er dan weer vrolijk vandoor. Al loopt ze je wel achterna als je de kamer wil verlaten, want helemaal alleen zijn vind ze ook niet fijn. Ook is Erynn een echte babbelaar. Haar broertjes en zusjes hoor ik eigenlijk vrijwel nooit, maar Erynn miauwt regelmatig hele verhalen. Ik hoef maar naar haar te kijken en ze miauwt al. Als ik dan ook wat terug zeg, want zo ben ik, krijg ik ook meteen hele verhalen terug. Ze kan hier echt een flink lange tijd mee doorgaan! Ik ben erg benieuwd of dit ook zo blijft, maar voor nu vind ik het wel heel gezellig. Ze maakt natuurlijk ook zoveel mee als kitten, dat moet je toch aan iemand kunnen vertellen.

Elbrus 6 week 6

Lumica’s Elbrus ♂
Elbrus is een beetje het doetje van het nest. Hij is het favorietje van onze Dunkan (kitten van ons D-nest) en regelmatig rold Dunkan dan ook met een luid piepende Elbrus door de kamer. Dit klinkt dan zo erg dat ik meteen zwaar bezorgt naar ze toe ren om kleine Elbrus te redden van veel grotere Dunkan. Echter kan je Elbrus nog net niet zien grijnzen voor hij weer Dunkan’s staart aanvalt en Dunkan mij half boos/half geïrriteerd aankijkt want hij deed toch helemaal niks verkeerd? Verder is Elbrus zelf een wat rustiger kitten. Hij speelt wel graag, maar hij zondert zich wat meer af van de rest en speelt liever op zichzelf. Hij heeft heus wel eens vechtpartijtjes met zijn broertjes of zusjes (of Dunkan), maar alleen spelen vind hij ook prima. En waar hij mee speelt maakt hem ook niet echt uit, hij vind eigenlijk alles wel fijn.

Eleanor 6 week 5

Lumica’s Eleanor ♀
Eleanor is toch wel echt mijn dropje. Ze is de kleinste van het stel, maar ook het zachtaardigst. Je kan alles met haar doen, ze vind eigenlijk alles wel prima. Ook als je d’r optilt blijft ze gewoon als een klein zoutzakje hangen en kijkt je enkel nieuwsgierig aan waar je d’r mee naartoe neemt. Knuffelen is ze dol op en ze zit dan ook regelmatig spinnend bij mij op schoot. Als ze niet spinnend en knuffelend bij mij op schoot zit, is ze of op onderzoek uit (ze is erg nieuwsgierig en ondernemend), of ze ligt bij me in de buurt te slapen. Nieuwe dingen vind Eleanor wel interessant, maar ze is niet een kitten dat zichzelf vooraan zet. Ze kijkt liever even op een afstandje toe hoe haar broertjes en zusjes het nieuws bekijken en hobbelt dan op haar gemak ernaartoe als er een plekje voor haar is.

Everest 6 week 2

Lumica’s Everest ♀
Everest is van alle kittens toch wel het meest enthousiast. Toen ons E-nest voor het eerst naar buiten mocht stond Everest vooraan in de rij om naar buiten te rennen. Ze is enorm ondernemend, vind alles leuk, en is ook voor niets en niemand bang. Ze is ook echt dol op spelen en vind het heerlijk om met een broertje of zusje door het huis te rollen. Maar ook mensen zijn heel interessant en leuk om mee te spelen en ze kan zich op deze manier echt uren vermaken. Als ze eenmaal uitgespeeld is komt ze vaak bij me op de stoel of bank liggen, waar ik op dat moment dan ook toevallig zit, en is dan ook echt uren uitgeteld. Als je dan opstaat, voor wat voor rede dan ook, kijkt ze je even half-wakker aan alsof ze wil zeggen “en waar denk jij dat je heen gaat?” voor ze weer verder slaapt. Deze blik geeft ze ook aan katjes die bij haar in de buurt slapen en na een tijd weglopen. Daar moet ik altijd erg om lachen.

Op de individuele pagina’s van de kittens staan weer meer foto’s waarop jullie de kleintjes kunnen bewonderen. Ook hebben we bij elk kitten een kort informatief stukje geschreven over hun karaktertjes (een korte versie van wat hierboven staat beschreven) en wat voor huisje/familie het beste bij hun zal passen. Mochten jullie op de kittens willen reageren, kijk dan vooral eventjes of jullie in het plaatje passen!

Tot zover de blog voor deze week. Over 2 weken zijn we er weer met een nieuwe blog, zijn jullie er dan ook weer bij? Tot dan!

Menu