8 weken oud zijn de kittens van ons E-nest inmiddels. Het is raar te bedenken dat het alweer bijna tijd is voor hun allereerste enting; ze lijken nog zo klein! Steeds meer ontwikkelen de kittens zich in individuele katjes. Lees snel verder om te lezen hoe het inmiddels met ze gaat en hoeveel ze alweer zijn veranderd!

Einstein 8 week 3

Kittens – gewichten
Ondanks dat ik hierboven nog schreef dat de kittens nog zo klein lijken, moet ik wel eerlijk bekennen dat deze 6 het zwaarst zijn op deze leeftijd van al onze nesten. Braafjes weeg ik onze kittens elke dag (deels om ze in de gaten te houden, deels omdat ik te nieuwsgierig ben om het niet te doen). Gisteravond, toen de kittens precies 60 dagen oud waren (8.5 week) waren de gewichten als volgt:

Einstein – 1210 gram
Edison – 1234 gram
Erynn – 1162 gram
Elbrus – 1138 gram
Eleanor – 964 gram
Everest – 1023 gram

Edison 8 week 4

En zoals ik altijd al zeg, gewicht zegt verder niks. Maar ik kan het niet helpen om trots te zijn op deze joekels van kittens. Het zegt in ieder geval dat ze het prima doen en groeien in gezonde, grote en sterke kittens!

Erynn 8 week 2

Kittens – Karaktertrekjes
Het is grappig om te zien hoe karakters zich ontwikkelen bij kittens. Zo heeft elk kitten van de 6 eigenlijk wel 1 bepaald trekje dat enkel bij hun hoort en bij geen 1 ander kitten. Van deze trekjes wou ik jullie ook graag mee laten genieten.

Elbrus 8 week 2

Einstein – Einstein heeft zich ontpopt tot echte knuffelbeer. Ik denk dat hij veel naar zijn broertje Edison heeft gekeken, welke ook een echt knuffelbeertje kan zijn, en de skill heeft gemastered. De hele dag kan hij spinnend bij me liggen en hij is ook wat rustiger in karakter dan de rest.
Edison – Edison heeft denk ik juist weer wat meer naar Einstein gekeken de laatste weken. Hij is nu het clowntje van het stel en ik kan echt uren om dit mannetje lachen. Ook knuffelen is hij nog altijd dol op, maar ik merk wel dat hij het spelen en ontdekken toch ook wel erg interessant vind en dat maakt de clown-momentjes wat meer op de voorgrond dan de knuffelmomentjes.
Erynn – Erynn is onze piepert. Als ze aandacht wilt komt ze al piepend jouw kant op gelopen en ze laat je ook echt niet meer met rust tot je haar geeft wat ze wilt. Wanneer je haar dan ook aait is ze dolgelukkig en kijkt je spinnend aan; je kan haar bijna zien glimlachen zo vrolijk wordt ze er van. Ze kan ook heerlijk piepen als ze ergens zit en “verdwaald” is of niet meer terug komt naar waar ze vandaan komt. Zoals ze laatst in onze kelder zat, en de trap haar toch iets te eng was.
Elbrus – Elbrus is onze grote helper. Hij vind het heerlijk om lekker met je mee te wandelen en je te “helpen” de kattenbak uit te scheppen of een blogje te schrijven op de computer. Echt helpen is het natuurlijk niet, want het ene moment probeert hij het schepje of mijn hand te pakken (net speelgoed) en het andere moment rolt hij op mijn toetsenbord omdat hij zo vrolijk is dat hij bij me mag liggen. Lief is het wel.
Eleanor – Eleanor is onze Ragdoll. Natuurlijk is ze een Siberische Kat, maar als je haar oppakt veranderd ze spontaan in een heuse Ragdoll; ze verslapt helemaal. Ze vind het ook prima als je met haar rondloopt en haar van hot naar her sleept, ze kijkt gewoon nieuwsgierig rond en gaat meteen spelen op welke leuke nieuwe plek ze ook terecht komt.
Everest – Everest is ons speelmonstertje. Ze vind het heerlijk om met alles en iedereen te spelen en kan ook echt uren doorgaan. Gaat 1 broertje of zusje er snel vandoor? NEXT! Everest heeft haar nieuwe doelwit al gevonden. Heerlijk!

Eleanor 8 week 2

Hier ga ik het voor deze week bij laten. Het is even een lastige en zware tijd voor ons geweest (Hierover lees je meer in de aankomende blog van ons D-nest, deze hoop ik dit weekend of begin volgende week te plaatsen), maar ik hoop dat ondanks alles de blog en de foto’s van deze week toch net zo leuk zijn om te lezen en te zien als normaal. Wij doen ons best alles weer goed op te pakken en vrolijk verder te gaan.

Everest 8 week 4

Tot snel!

Menu