Er wordt mij de laatste tijd vaak gevraagd hoe het inmiddels met Eleanor gaat, wie nog bij ons is. Ik denk dat iedereen die onze blogjes volgt het leuk zal vinden om te lezen hoe het nu met haar gaat, dus bij deze laat ik jullie dit graag weten.

Waarom is Eleanor niet uitgevlogen?

eleanor-5-maand

De reden dat Eleanor hier nog is, maar haar 5 maanden leeftijd, heb ik geschreven in een vorig blog genaamd ‘Nest E – 14 weken oud’. Maar long story short, ze is hier nog vanwege een hartruis. Deze ruis was er nog niet bij haar eerste enting, maar daarna ineens wel. Dit hoeft verder weinig te betekenen (Dit soort ruisjes komen vaker voor bij jonge kittens), maar na een scan door een specialist is er echter wel een afwijkend iets gezien. Het is hoogstwaarschijnlijk niks ergs en ze zal gewoon oud kunnen worden zoals de rest, maar wij gaan voor 100% zekerheid. Op advies van de specialist herhalen wij de scan begin januari, wanneer Eleanor 6 maanden oud is (Ze was met haar vorige scan nog net ietsje te jong). Dan weten wij met zekerheid wat het is, of het gevolgen heeft voor haar gezondheid en toekomst, en waar rekening mee te houden. We hopen dan een passend huisje voor haar te kunnen zoeken, maar wij wachten voor nu de scanresultaten af.

Hoe gaat het met Eleanor?

Hier heb ik heel mooi kort antwoord op: Goed. Het gaat met Eleanor zeer goed. Ze heeft zelf helemaal nergens last van. Als ik niet zelf de ruis had gehoord bij de dierenarts had ik bijna gedacht dat hij spoken hoorden. Ze is actief, ze speelt als een blij vrolijk kitten en eet en groeit goed. Gisteren nog verbaasde ik me erover hoe groot Eleanor inmiddels geworden is. Zeker als ze naast de 5-week oude kleintjes van ons F-nest staat kan je zien wat een verschil 4 maand kan uitmaken.

eleanor-5-maand-2

Het enige rare trekje dat Eleanor heeft, is haar verslaving aan water uit een lopende kraan. De hele dag loopt ze te miauwen dat ik de kraan in de keuken aan moet doen, want ze wil weer eens een poging doen tot drinken. Haha. Echt heel goed kan ze het nu ook weer niet, want altijd als ze klaar is met drinken zie ik een half bezopen klein wit/oranje katje door de gang wandelen, een spoor aan water achterlatend.

We zijn erg trots op onze Elly en stiekem vinden we het ook wel gezellig dat ze hier nog is. Ik denk wel dat het voor ons lastig wordt om in de toekomst eventueel afscheid van haar te moeten nemen (omdat ze verhuist naar een gouden mandje), maar ik denk dat dat uiteindelijk, als de testresultaten prima zijn, wel voor haar de beste keuze is.

Menu