Het is alweer een tijd geleden sinds ik de laatste blog over de kleintjes van Valentina heb geplaatst. Inmiddels zijn ze niet zo heel klein meer, hebben de meeste kittens een huisje gevonden, en hebben ze ook alweer hun eerste enting gehad. Er is weer een hoop te vertellen, dus lees snel verder!

De bezoekjes

De eerste bezoekjes hebben de afgelopen weken plaats gevonden. En wat deden de kittens het toch weer goed. Bij alle bezoekjes hebben ze heerlijk met het bezoek gespeeld (en heel af en toe het grootste deel van de tijd geslapen) en ook lekker her en der geknuffeld.

Finnley was de eerste om gereserveerd te worden. Hij gaat bij een kitten uit ons vorige nest wonen, Lumica’s Edison Nabu (Edison’s persoonlijke pagina), en wat zijn wij daar blij mee en trots op! Van alle verhalen die wij over Edison horen, denken wij dat hij zeker wel toe is aan een klein broertje om lekker mee te spelen. En wat ook grappig is; Finnley is in karakter erg zoals Edison hier toentertijd was. We noemen hem heel soms ook wel eens Edison de tweede, dus ik denk dat die twee qua karakter prima bij elkaar zullen passen!

Faelynn is als tweede gekozen en ze gaat zelfs emigreren; naar België wel te verstaan. Haar familie is al druk in de weer om haar een super welkom te geven en hebben al een prachtige krabpaal in elkaar geknutseld. Ik ben er stiekem een beetje jaloers op, maar dat is maar goed ook. Want nu weet ik zeker dat Faelynn geen beter huisje had kunnen treffen!

Farlan was de derde om gereserveerd te worden, en deze lieve knul krijgt een heel lief vriendinnetje van pas 3 jaar oud (En natuurlijk haar lieve ouders). Nu al verteld ze iedereen over haar poezenvriendje en wat houden wij toch van zulke enthousiasme. Ik weet zeker dat die 2 opgroeien als beste vriendjes met een onafscheidelijke band en dat maakt mij diep van binnen wel heel gelukkig.

Ook Faie heeft haar forever home gevonden, en wat was dat eerste bezoekje een speciaal moment. We konden vanuit Faie echt de klik naar haar nieuwe familie zien en dat betekend enorm veel voor mij. Ze zocht ze echt op, ging lekker met ze knuffelen en luid spinnen, iets wat ze voorheen enkel af en toe bij ons deed. Ik heb er dus ook echt geen twijfel over dat Faie geheel zelfstandig een topgezinnetje heeft uitgekozen en hun haar gelukkig ook.

 

Enkel Faldor is nog op zoek naar een huisje en wij hebben besloten hem enkel met Eleanor, een kitten uit ons E-nest (Eleanor’s persoonlijke pagina), te plaatsen. Dit omdat deze 2 een enorm hechte band hebben, die ik met geen woorden kan omschrijven. Ze rennen elkaar de hele dag achterna (Faldor is een stuk kleiner dan Eleanor, wie al 6 maand oud is – het ziet er dus altijd erg grappig uit!), spelen samen en gaan zelfs samen naar de bak als het uitkomt. Geen haar op mijn hoofd die er dus over na denkt om hun te scheiden van elkaar; ik weet zeker dat dit de beste keuze is voor hun beiden. Wij hopen binnenkort bezoek te krijgen voor de 2.

De eerste enting

Met 9 weken leeftijd (en 2 dagen) hebben de kittens hun eerste enting gehad. Doordat we van dierenarts zijn veranderd hoefden de kittens maar 5 minuutjes in de auto te zitten (voorheen was dit rond de 30 minuten). Een groot verschil, want voor ze überhaupt door hadden wat er gebeurde, zaten we al bij de dierenarts. De autorit ging dus prima, en de terugreis idem dito.

De enting en het onderzoek zelf ging eigenlijk ook erg goed. Allemaal zijn ze goedgekeurd, een enting rijker en ook meteen gechipt. De chip vonden de meeste kittens een stukje minder prettig (Het is ook een vervelende naald) en vooral Faie liet dit duidelijk merken. Maar daarna was ook alles weer goed en hebben ze met zijn allen lekker knus in het reismandje gelegen en zelfs even geslapen. Voor wij er ook erg in hadden waren we alweer thuis; toch wel lekker zo een dierenarts dichtbij!

Eenmaal thuis hebben alle kittens een dik uur hard rondgerend en gespeeld. Er was totaal niks aan ze te merken! Na dat uurtje hebben ze allemaal wel even geslapen, maar 2 uurtjes later waren ze alweer de oude. Gelukkig maar, het blijft toch spannend zo een enting, dus ik ben altijd blij als alles weer gedaan is en terug is bij het oude.

Zieke Finnley

Helaas werd Finnley 1 week na de enting ziek. Helaas is wel erg voorzichtig uitgedrukt ,want hij is flink ziek geweest en wij hebben enorme zorgen om hem gehad. Medicatie haalde vreemd genoeg niks uit tegen de hoge koorts die hij had en uiteindelijk is Finnley dan ook opgenomen geweest bij de dierenarts.

1,5 dag heeft hij daar gezeten. Bloedonderzoek, urine onderzoek, echo, infuus, medicatie – hij heeft het allemaal gehad, onze dappere knul. Ik heb hem zo vaak als mogelijk bezocht en telkens als ik op bezoek kwam was hij zo blij me te zien – hij wou me echt niet meer laten gaan, ook al viel hij half in slaap in mijn armen. Het was dus ook elke keer weer enorm lastig om naar huis te gaan, maar ik wist dat het voor hem beter was, zodat hij goed kon rusten en snel beter kon worden.

Gelukkig zakte de koorts uiteindelijk en gaat het inmiddels met hem weer helemaal goed. Ook uit de onderzoeken is niks raars naar voren gekomen en dus houden wij en onze dierenarts het op een fikse griep. Mijn gevoel zegt dat het hetzelfde was als dat Faldor een paar weken ervoor heeft gehad. Ook hij had ineens hoge koorts, maar gelukkig reageerde hij wel op de medicatie en was hij binnen enkele uren alweer helemaal de oude. We horen van een hoop catteries, en ook van onze dierenarts, dat de griep enorm heerst onder de katten; wij hopen dat de griepjes hier inmiddels over zijn en dat vanaf nu alles goed blijft gaan.

Karaktertrekjes en gewichten

Het leek me ook leuk om nog heel kort even wat te vertellen over huidige karaktertrekjes van de kittens. Hun karakters zijn nog altijd in ontwikkeling en het is dan ook grappig om te zien hoe ze veranderen in slechts enkele weken. Ook willen wij jullie de huidige gewichten mededelen – gewicht zegt verder weinig, maar ik vind het wel een goede indicator om te laten zien hoeveel de kittens in die 11,5 week alweer gegroeid zijn en hoe snel dat ook wel niet gaat.

Farlan 116 gram > 1645 gram – Farlan is de laatste tijd wat actiever geworden dan dat hij voorheen was. Ik mag nog altijd uren met hem rondslepen en hij blijft een ontzettend vriendelijk ventje die alles maar accepteert wat je met hem doet. Maar hij is ook erg dol geworden op lekker ravotten met broertjes en zusjes en is graag in ons buitenverblijf, omdat er zoveel te zien en te beleven valt! Farlan is ook echt van de geluidjes; hij kan de meeste rare en vreemde geluidjes maken als hij een speelmomentje heeft, maar ook miauwt hij graag als hij je aandacht wilt en als hij dat dan niet krijgt springt hij ook zonder na te denken zo je broek in, want als hij aandacht wilt, dan wil hij aandacht.


Faldor 117 gram > 1679 gram – Faldor is onze kleine speedy gonzales. Als een zwarte schim zoeft hij voorbij alles en iedereen zonder dat je er erg in hebt. Het is dan ook wel even verbaasd kijken als hij ineens bij je zit in de wc, rond hobbelt in de kelder (waar normaal geen katten komen) of stiekem naar ons buitenverblijf is geglipt, terwijl je het net iets te koud vond voor de kleintjes en ze er juist bij weg hield. Ook is Faldor niet bang voor water en zit graag bij je in de badkamer terwijl je een douche neemt (niet onder het water – zo erg is het dan weer niet haha) of speelt graag met een pas gevulde waterbak. De laatste tijd geeft hij ook echt kopjes en miauwt als hij wil dat je hem optilt om te knuffelen; heel lief!


Faie 95 gram > 1443 gram – Faie is onze kleine pittige knuffelkont. Ze heeft duidelijk een wat aanweziger karakter dan de rest van het nest. Tijdens de bezoekjes staat ze graag op de voorgrond en speelt ze heerlijk actief met alles en iedereen mee. Krijgt ze even geen aandacht? Dan speelt ze verderop wel lekker zelf met een speeltje; natuurlijk zo actief als het maar kan. Maar naast haar drukke momentjes komt ze ook graag op schoot in slaap vallen of komt ze om de zoveel tijd je opzoeken om lekker met je te knuffelen. Ze heeft een eigen willetje waar je niet omheen kan, maar zeker ook wel een hartje van goud.


Finnley 100 gram > 1596 gram – Finnley gedraagt zich de laatste tijd echt als een grote broer. Bij het enten was hij degene die geen enkele kik gaf, alsof hij de anderen wou laten zien dat het helemaal niet zo erg was en ze niet bang hoefden te zijn. Ook tijdens zijn ziekte periode heeft hij zich als een echte grote man gedragen, dat wij niet anders dan trots op hem kunnen zijn. Het leuke is dat hij als enige nu al leert apporteren; hij kan uren een propje papier komen terugbrengen, zolang jij het maar weer weg gooit. En een lol dat hij dan heeft!


Faelynn 92 gram > 1483 gram – Faelynn is de laatste tijd erg verzorgend geworden in karakter. Ze wast graag haar broertjes en zusje, en zelfs haar moeder wast ze als moeder dat toelaat. Tina vind echter dat zij juist haar dochtertje moet wassen en dus uiteindelijk loopt dat liefbedoelde gebaar van beiden uit in een worstelgevecht. Valentina geeft het uiteindelijk maar op en zoekt het hogerop; Faelynn haar aandacht is dan allang ergens anders: lekker spelen, lekker eten, lekker een zusje of broertje lastig vallen op de kattenbak, lekker haar mensjes achterna huppelen; Ze krijgt nergens genoeg van, onze blije dame.

Een iets langer blogje dan normaal, maar het is natuurlijk ook wel weer een tijdje geleden. Ik hoop dat jullie weer genoten hebben. Tot de volgende keer!

Menu