Ons mooie F-nest is vandaag alweer 3 weken (en 2 dagen) oud. Ik zit een beetje naar de foto’s te kijken van de afgelopen weken, en jeetje wat veranderen kittens toch veel in zo een korte tijd. Ze zijn van blinde muisjes naar al echte katjes gegaan – en wat worden ze toch mooi! Naast de rappe vooruitgang in uiterlijke kenmerken, gaan ze ook qua ontwikkelingen enorm snel. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Kittens – De eerste stapjes

farlan-3-week-2

Vorige week begonnen de kittens net een beetje te lopen. Inmiddels scheuren ze nu al door de kittenren en hebben we sinds eergisteren ook af en toe de kittenren al “open” gezet, zodat ze hun eerste stapjes in de huiskamer konden maken! Het scheuren ging echter niet geheel vanzelf en waar ze nu prima kunnen rennen, zijn ze een hoop gestruikeld over hun eigen pootjes de afgelopen week (inclusief prachtige salto’s, omdat die achterpootjes nou gewoon sneller wilden dan hun voorpootjes!)!

faldor-3-week-2

Maar zo een grote kamer is toch nog wel spannend. Farlan is duidelijk de koploper van het stel en loopt al stoer de halve huiskamer door – alsof het niet anders is dan hij altijd al gedaan heeft. Echter begint hij al snel te piepen om zijn mama, die hem dan weer lichtelijk geïrriteerd terug leidt naar hun “huis”. Farlan hobbelt vrolijk achter zijn mama aan, blijft 2 minuutjes in de kittenren en scheurt er dan meteen weer vandoor om vervolgens weer om zijn mama te roepen. En zo gaat het altijd even door, tot ik besluit dat het genoeg is (Lees: Tina besluit dat het genoeg is) en we de kittenren weer sluiten.

faie-3-week-5

Faie en Faelynn hebben ook de eerste stapjes buiten de kittenren al gemaakt. Heel ver gaan ze nog niet, maar nieuwsgierig zijn ze overduidelijk wel. En als ik de kittenren dicht doe (en hun 2 cm achteruit schuif, zodat ze weer in de ren zitten), gaan ze vervolgens wel piepen en vragend kijken, omdat ik hem weer open moet zetten. Ik denk dat het niet heel lang meer duurt voor de 2 dames blij door de kamer rennen!

finnley-3-week-3

Faldor en Finnley zijn uit zichzelf een stuk rustiger en nemen lekker hun tijd. De kittenren is voor hun ruimte genoeg en lekker bij mama liggen is toch veel leuker dan op zo een koude vloer het onbekende ontdekken? Nieuwsgierige kopjes kijken me wel vaak aan, maar daar blijft het voor nu nog bij. De uitgang van de kittenren wordt netjes ontweken en het liefst slapen ze ergens in een hoekje of doen aan een potje slow-wrestling (op zijn kittens worstelen). Ik geef ze ook geen ongelijk, geniet maar lekker van het klein zijn, er is nog tijd genoeg om te ontdekken!

faelynn-3-week-1

De kittens zijn ook enorm speels met elkaar. Geregeld rennen ze al achter elkaar aan, bijten uitdagend in alles wat maar langs komt lopen, en ook mama is een geweldig speeltoestel. Zo zat er net nog een kitten in mama’s oor te bijten, terwijl 2 andere met haar zwiepende staart speelden. Mama was druk met het toiletteren van kitten nummer 4, en kitten nummer 5 lag lekker te drinken. Heerlijke momenten om te zien.

Finnley – Kleurcorrectie

finnley-3-week-1

Waar ik vorige week schreef dat Finnley een Blue Point (met mogelijk wit) was, blijkt nu eigenlijk het hele tegenovergestelde. Hoe ik er nu naar kijk is hij een Seal Tabby Point (met mogelijk wit). Echter twijfel ik nog wel over het Seal of Blue, het is wel inmiddels duidelijk dat hij met tabby is. Wat een interessant ventje, hij blijft veranderen van kleur, haha.

Hier hou ik het bij voor deze week. Een iets korter blogje, maar wel met alles erin wat ik graag wou vertellen. Langzaamaan zien we elk kitten zichzelf worden en zich losmaken van zijn/haar broertjes en zusjes. Prachtig om te zien, ik hoop dat jullie het net zo prachtig vonden om over te lezen.

Tot de volgende keer!

Menu