De laatste update is weer eventjes geleden; 2 weken om precies te zijn. En in die 2 weken is er enorm veel veranderd! Ze zijn gegaan van net lopende en nog ontdekkende kittens naar rondrennende kleine bolletjes wol met een eigen willetje. In deze blog lezen jullie alles over hoe het nu met de kittens gaat, de grote stappen die ze hebben gemaakt en over hun kleine eigen avontuurtjes. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

5-weeks-old-klein

Kittens – Brokjes en water

Als ik het mij goed herinner had ik de vorige keer al geschreven over hoe de kittens langzaamaan het natvoer ontdekten. Het heeft even geduurd voor ze allemaal ook echt snapten wat ze met het natvoer aan moesten, maar inmiddels blijven ze net zo lang eten tot echt alles op is (Het bord is dan zo schoon dat hij bijna zo terug de kast in kan!). Als ik kom aanlopen met een bordje natvoer komen ze nog niet perse hard aangerend, omdat ze er zo een zin in hebben (die link hebben ze nog niet gelegd), maar ze komen wel meteen nieuwsgierig aangelopen zodra ik het bordje op de grond neer zet. En dat terwijl ik ze een dikke week geleden nog allemaal persoonlijk moest opzoeken (ze zijn dol op verstoppertje spelen) en ze erbij moest zetten, anders hadden ze niet door dat er wat eetbaars stond.

theboys4weeksklein

Brokjes was eventjes wat moeilijker om te eten, vonden de kittens, maar ze vinden het overduidelijk wel een stuk lekkerder dan het verschillende natvoer dat ik ze voorschotel. Grappig, want in de meeste gevallen zijn de kittens juist dol op het natvoer en beginnen ze zo laat mogelijk aan de brokjes. Inmiddels weten ze ook waar de brokjes staan en zie ik ze geregeld met hun halve kattenlichaampjes in de voerbak staan en hun neus diep in de bak dippen omdat die onderste brokjes véél lekkerder zijn dan die bovenop liggen.

thegirls4weeksklein

Het water snapten de kittens eigenlijk al snel. Toen ze voor het eerst de kittenren uitmochten, stond er al water in de kamer (terwijl ze met een grote boog om het bijna identieke bakje met brokjes heen liepen). Ze banjerden allen vrolijk dwars door het water heen en likte dan verontwaardigt naar mij kijkend hun natte pootjes af alsof het allemaal mijn schuld was. Langzaamaan duwde ze ook steeds vaker hun neus in het water en begonnen ze steeds vaker te drinken. Tina geeft ze vandaag-de-dag duidelijk iets minder melk (ze zijn al groot!) en dus moeten ze inmiddels ook wel eens hun dorst lessen bij de waterbak. Gelukkig vinden ze het geen probleem. En ook Tina gooit nog zo een 4 a 5 keer per dag haar melkbar open, dus aan vocht voor deze kittens geen tekort!

Kittens – De kattenbak

Met het eten komt ook de kattenbak training. Voorheen snapten ze er nog niks van, maar ze zijn inmiddels geleerd kattenbakgebruikers! Ik denk dat we met dit nest slechts 1 a 2 plasongelukjes hebben gehad, maar verder gebruiken ze de bak alsof ze nooit anders hebben gedaan. Valentina probeert ze nog wel te toiletteren, maar dat gebeurt onder luid protest en zodra ze ook maar 1 seconde niet oplet scheuren de kittens naar de kattenbak om daar hun behoeften te doen ipv bij hun mama. Je zou zeggen dat Tina blij zou zijn niet dat alles meer te hoeven eten (en drinken…), maar nee hoor. Ze geniet duidelijk van haar mama-klusjes. Wat een top mama.

Kittens – Karaktertjes

De kittens beginnen ieder echt henzelf te worden. Het leek me leuk in deze blog heel kort even de duidelijke verschillen te schrijven. Het volgende blog zal een individueel blog zijn over elk kitten apart, zodat ieder echt duidelijk kan zien wie nu wie is, maar een paar kleine dingetjes leek me alvast leuk om met jullie te delen. Ze zijn allemaal ook al zo anders!

farlan-5-week-4

Farlan – Farlan is ons draagpoppetje. De kittenren is inmiddels weggehaald, maar voor deze weg was stond hij altijd tegen de zijkant aan te miauwen als je langs liep, omdat hij graag wou dat je hem oppakte. Nu staat hij vaak tegen mijn been aan en kijkt me verbaasd aan alsof hij zich afvraagt wat hij nog op de grond doet. Je kan uren met hem rondlopen en hij kijkt gewoon nieuwsgierig rond naar alles wat je van zo een grote hoogte kan zien. Heel lief.

faldor-5-week-4
Faldor – Faldor is ons eigenwijsje. Hij lijkt en doet zo als zijn moeder, dat ik me afvraag of hij überhaupt wel iets van zijn papa Ragnar heeft geërft. Heerlijk eigenwijs is deze knul. Ga je stofzuigen, rennen ze er allemaal vandoor behalve Faldor. Wil je ze natvoer geven, rennen ze allemaal naar het bordje toe, behalve Faldor. Wil je met ze spelen met een stokje, rennen ze allemaal naar het veertje toe, behalve Faldor. Probeer je rustig een spelletje te spelen op de Xbox, laten ze je allemaal met rust, behalve Faldor (die zijn kont netjes parkeert op jouw controller, want daar moet hij toch?). Dropje, net zo eigenwijs als dat witte puntje en streepje op zijn gezicht.

faie-5-week-4
Faie – Faie is ons duracel batterijtje. De andere 4 kittens kunnen ook heerlijk spelen en druk zijn, maar Faie heeft net dat beetje extra energie. Ik vraag me soms wel af waar ze het vandaan haalt, maar waar de rest na een uur toch wel instort van vermoeidheid, rent Faie nog een uur druk spelend rond. Ook haar slapende broertjes en zus zijn niet veilig voor haar aanvalletjes en geregeld hebben ze een bijtend zusje in hun oor hangen en al klagend proberen ze haar van zich af te krijgen. Vervolgens rent ze door naar de volgende en als ze ze allemaal heeft gehad valt ze haar moeder maar lastig. Hoe lief is dat?

finnley-5-week-3
Finnley is onze rustige, brave knul. Finnley is van alle kittens het meest relaxed en ook wat slomer in zijn manier van doen. Een echte kater dus. Hij slaapt wat meer dan de rest, maar eet ook blijkbaar meer want hij is inmiddels de grootste van het stel. Hij houdt wel van spelen, maar een lekker potje slapen op schoot, daar houdt hij net weer ietsje meer van. Hij geeft mij een beetje het gevoel alsof hij de grote broer is van de rest, en let graag op zijn broertjes en zusjes, om er zeker van te zijn dat ze niks verkeerds doen. En dat terwijl hij eigenlijk de één-na-jongste is, haha.

faelynn-5-week-1
Faelynn is ons ontsnappingsmonster. Deze kleine slimme meid heeft heel wat rare trucjes uitgehaald om uit de kittenren te ontsnappen. Hoe ze het deed weet ik niet, maar geregeld kwam ik even bij de ren zitten en zag maar 4 kittens. Faelynn bleek dan ineens naast me te zitten, me aan te gapen, en ik heb er stiekem nog steeds een beetje nachtmerries van. Onze kleine ninja. Ze vind het ook grappig om zichzelf onder onze tv-kast te wurmen (dit zou echt niet moeten), omdat dat ene leuke speeltje eronder gerold is en als Faelynn haar speeltje wilt, dan wil Faelynn haar speeltje. Omdat de ruimte veel te klein is voor haar om onder te zitten, en ze ook echt vast kan komen te zitten, hebben we de kier inmiddels afgeschermd zodat ze het niet meer doet. Ja, Faelynn houdt ons wel bezig. Heerlijk!

Tot zover de update van deze week. Tot de volgende keer!

Menu