De tijd vliegt. We zijn inmiddels alweer halverwege de tijd dat de kittens hier zullen doorbrengen. Een heel bizar idee. De eerste bezoekjes zijn inmiddels van start gegaan en ook hebben de kittens weer geweldige weken achter de rug. Lees snel verder om meer te weten te komen over hun ontwikkelingen!

Fijne Kerstdagen en een gelukkig 2017

Allereerst wil ik bij deze al onze lezers een ontzettend fijne Kerst wensen en alvast een heel gelukkig 2017 van zowel mij, Martin (mijn vriend) en al onze katten en kittens. Speciaal voor jullie hebben onze 5ling hun Kerstmutsjes op gezet!

 

Brokkenpiloot Farlan

Het is alweer eventjes terug, maar ik had nog niet de tijd gehad om over ons brokkenpilootje’s avontuur te schrijven. Een kleine 2 weken geleden vond Farlan het leuk om iets zwaars omver te trekken; iets wat al een hele prestatie op zichzelf was. Echter kwam dat zware geval niet heel gelukkig terecht op zijn pootje, en zo was het dat wij midden in de nacht, om 1 uur, op weg waren naar de dierenarts met ons mankepootje.

Na een paar foto’s werd gelukkig al snel duidelijk dat er gelukkig niks gebroken was. Pijn deed het wel, en zijn linker achterpootje was ook een stukje dikker dan de rechter. Hij kreeg een prikje tegen de pijn en mocht toen weer lekker mee naar huis. Ik moet er wel bij zeggen dat hij zich super heeft gedragen bij de dierenarts. Een beetje eng was het wel, maar al knuffelend met mij keek hij wel nieuwsgierig rond, en ook de dierenarts mocht gewoon zijn pootje bevoelen en de foto maken was een eitje. Onze knappe knul.

Hij heeft nog zo een 2 dagen op 3 pootjes gelopen, en daarna ging hij zijn 4de pootje steeds meer gebruiken. Inmiddels is hij weer helemaal de oude en is er niks meer van te zien. Op een weekje geleden na, toen kukelde meneer van de trap en kwam weer heel ongelukkig op precies dat zelfde pootje neer. Gelukkig was het deze keer een stuk minder erg en liep hij na een half uurtje alweer hetzelfde als normaal. Je hebt je handen vol aan deze knul!

Knuffel- en verzorgkittens

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een nest heb gehad dat zo dol was op mensen wassen. Natuurlijk heb ik wel gehad dat er kittens waren die wel eens sporadisch mijn handen likten, maar dit nest is toch wel een niveau hoger qua liefde voor verzorging. Mijn haren en gezicht worden dagelijks gewassen; en dan niet gewoon toevallig omdat ze in de buurt waren. Geregeld komt er een kitten van de andere kant van de kamer mijn kant op gerend om nonchalant op mijn schouder neer te ploffen en mijn gezicht te wassen. Of ze klimmen letterlijk je hoofd op om daar eens een paar likjes te geven. Ook visite wordt niet gespaard en krijgt vaak een klein handenwasbeurtje.

Zouden ze ons hints proberen te geven?

Ze zijn ook allemaal stuk voor stuk echte knuffeltjes. Ze zijn dol op spelen en kunnen er uren mee door gaan, maar zodra ze daar mee klaar zijn, klimmen ze allemaal bij mij op schoot of zoeken ergens een plekje bij mij in de buurt en vallen vervolgens lekker half-spinnend in slaap. Ze vinden het ook echt niet erg als je ze aait terwijl ze proberen te slapen; ze draaien binnen een seconde al op hun rug als hint dat je hun buikje moet aaien. Lieve kittens, dat zijn het zeker. Stuk, voor, stuk.

Traplopen

Als laatste wil ik toch nog een stukje schrijven over hun vooruitgang in het dagelijks leven; de kittens hebbende trap ontdekt. Ik had liever gehad dat ze nog wat langer beneden bleven, maar deze kittens zijn niet te stoppen. Als hun de trap op willen, gaan hun de trap op.

Dat ze vervolgens tig keer naar beneden rollen maakt hun dan ook echt niet uit. Je zou bijna kunnen zeggen dat het een paar daagjes kittens heeft geregend!

Inmiddels zijn het echte experts in trap lopen (op een valletje af en toe na). Ze lopen al gezellig het hele huis door: trap op, trap af, keuken in, keuken uit, wc in, wc uit, huiskamer in, huiskamer uit. Al komen ze wel altijd netjes terug naar de huiskamer om toch trouw naast mij te komen slapen.

Wat worden ze toch al weer groot en wat leren ze toch snel. Onze verzorgende, knuffelende, speelse en ondernemende 5ling. Wat ben ik toch trots op ze.

Tot zo ver de blog van deze week. Tot de volgende keer!

Menu